Foto: OK Panvita Pomgrad
Odbojkarski prvoligaši so odigrali tekme predzadnjega kroga v letošnjem letu, Sobočani so se od domačega občinstva poslovili z dvobojem proti ACH Volleyju. Državni prvaki niso dopustili presenečenja.

V odbojkarskem državnem prvenstvu se počasi zaključuje prvi del tekmovanja, prvoligaši so odigrali tekme predzadnjega kroga.

Odbojkarji Panvite Pomgrad so v zadnji letošnji domači tekmi gostili ekipo ACH Volleyja, ki pred sto gledalci ni dovolila presenečenja. Dvoboj v dvorani OŠ I Murska Sobota se je končal po 71 minutah in treh nizih.

Ljubljančani, ki s 36 točkami zasedajo drugo mesto - Kamničani vodijo s točko prednosti -, so do najobčutnejše razlike v točkah prišli na račun napak nasprotnika. Gostitelji so storili 21, gostje pa 12 napak, medtem ko so bili preostali elementi precej izenačeni.

PANVITA POMGRAD - ACH VOLLEY 0:3 (19:25, 20:25, 22:25)
Panvita Pomgrad: Rajnar, Doda 10, Šormaz 15, Drvarič 4, Vrabl, Suhadolnik 4, Horvat, Legen 1, Bedrač 4, Mirković 11, Novak. Trener: Dejan Fujs. 
ACH Volley: Kržič 3, Satler, Šket 14, Najdič 1, Marovt 6, Šen 5, Koncilja 13, Gjorgiev 12, Sešek, Pokeršnik, Videčnik, Kovačič. Trener: Radovan Gačič.

Sobočani niso izkoristili odličnega uvoda

Dvoboj so bolje pričeli Sobočani, ki so izkoristili ljubljanske težave s sprejemom in napadom. Panvita Pomgrad je po napadu Stefana Mirkovića povedla z 9:4, po točki Žana Bedrača je bilo 11:7, nato pa je gostom uspel delni rezultat 0:6, ki ga ni prekinil niti domači odmor.

Ljubljančani so v nadaljevanju le višali razliko, poteka niza pa pri rezultatu 14:18 ni spremenil niti drugi odmor trenerja Dejana Fujsa. Zmago z 19:25 je potrdil Miha Koncilja.

Pomurci so v drugem nizu nekaj časa držali korak z ACH Volleyjem, po asu Žana Bedrača so izenačili na 9:9, Leonardo Doda pa je poravnal na 10:10.

Ljubljančani so se po izidu 15:16 znova nekoliko odlepili, domača zasedba pa se po delnem izidu 1:6 ni več uspela povsem približati. Miha Koncilja je izkoristil drugo zaključno žogo za zmago z 20:25.

Zadnji niz so bolje odprli gostje, ki so z začetnim udarcem Nikole Gjorgieva povedli z 0:4. Sobočani so kmalu zatem vzpostavili ravnotežje, izenačili na 7:7, a so Ljubljančani v nadaljevanju nekajkrat povedli s tremi točkami prednosti.

Državni prvaki so s tremi točkami razlike vstopili tudi v končnico niza, Sobočani pa po napadu Nenada Šormaza za 20:22 niso uspeli priti bližje. Nenad Šormaz in Vid Suhadolnik sta sicer izničila prvo in drugo zaključno žogo gostov, Klemen Šen pa je dvoboj končal s napadom za 22:25.

Fujs pogreša napadalca, ki bi povlekel ekipo

»Preveč medli smo v igri, ni agresivnosti, kot da ne verjamemo v svojo kakovost. Po občasnem vodstvu tega nismo znali ohraniti, niti realizirati posameznih enostavnejših priložnosti.

Manjka nam tip napadalca, ki bi nas v pravem trenutku povlekel v pravem pomenu besede. Končni rezultat in dobljene točke okrog 20 v vsakem nizu je realen odsev tekme. Gostje so igrali, kolikor so potrebovali in naredili, kar se za takšno ekipo spodobi.

Škoda, da nismo dobili vsaj kakega niza,« je po tekmi obžaloval soboški strateg Dejan Fujs, ki je s svojo ekipo sicer izpolnil osnovni zastavljeni cilj pred začetkom sezone.

Panvita Pomgrad si je namreč že pred tekmo z ACH Volleyjem zagotovila uvrstitev med najboljših šest ekip prvega dela prvenstva, v katerem jih čaka le še gostovanje v Novem mestu.

Sobočani se bodo v drugem delu sezone borili s preostalimi petimi moštvi zgornjega dela za čim boljše izhodišče pred četrtfinalom letošnjega državnega prvenstva.

Pomurski predstavnik s 14 točkami zaseda šesto mesto državnega prvenstva, peti Fužinar beži za točko, četrti Triglav pa si je pridelal že sedem točk naskoka.

Komentarji (1)

sdnv (ni preverjeno)

Pripelajte še tri tujce pa mogoče bo!

Starejše novice