Foto: Miloš Vujinović
Šport v teh dneh razumljivo ni v ospredju, a se je naravna katastrofa dotaknila številnih športnikov. Prizadetim v poplavah bo s svojo fundacijo na pomoč priskočil tudi Luka Dončić.

Naravna katastrofa je terjala tudi življenja, številni so v poplavah izgubili svoje imetje in se morali pred vodno ujmo umakniti na varno.

Fotografije poplavljenih območjih krožijo po spletu, s svojimi sledilci doma in v tujini jih na spletnih omrežjih delijo tudi slovenski športniki. Čeprav številni trenutno zaradi svojih obveznosti niso doma, se jih je dogajanje močno dotaknilo.

Že včeraj se je s srčno potezo, da nagrado za zmago na dirki po Poljski v celoti nameni za pomoč prizadetim v poplavah, odzval kolesar Matej Mohorič, danes se je preko svoje fundacije oglasil še Luka Dončić.

Pomagali bodo po najboljših močeh

»Fundacija Luke Dončića je pretresena zaradi katastrofalnih poplav, ki še naprej pustošijo po slovenskih krajih, uničujejo domove in zahtevajo življenja. 

V stiku smo z lokalnimi oblastmi z namenom, da podpremo njihova prizadevanja za pomoč, glede na razmere pa se bomo še naprej odzivali na njihove potrebe. Iskreno se zahvaljujemo vsem gasilcem in prvim posredovalcem na terenu, ki tvegajo svoja življenja, da bi pomagali najbolj prizadetim. 

Vsi prebivalci Slovenije, ki so v poplavah izgubili domove in življenja, so v naših mislih in srcih. Pomagali jim bomo po naših najboljših močeh,« so zapisali pri Fundaciji Luke Dončića.

Zvezdnik lige NBA je sicer včeraj s slovensko reprezentanco v Atenah odigral novo pripravljalno tekmo proti reprezentanci Grčije, pred tem pa se je s soigralci nekaj dni pripravljal v Ljubljani.

Poteza Dončića verjetno ni zadnja, pričakovati je, da se bo odzval še kdo od slovenskih športnikov asov.

Komentarji (4)

Dhdhd (ni preverjeno)

Golob ze brez tega dvignil davke v nebo sedaj bo se bolj saj bo imel izgovor

tuncika

Hvala SLO dobrotnikom z velikim srcem. In seveda vojski in gasilcem, ter vskemu ki pomaga.
Me pa čudi, da prav nič ne donirajo in ne pomagajo SLO politiki, gospodarstveniki, Saški in Nikice, ipd..?????????????

Opazovalka (ni preverjeno)

Donkić-vse za PR 🤮

Krizajcrk (ni preverjeno)

Fundancijo ali fundacijo, zmeni se zaj ka bos piso.

Starejše novice