Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Bi se lahko že letos v Murski Soboti začela pisati zgodba s turškimi milijoni?

Pred dobrim mesecem dni se je v Sloveniji mudil Acun Ilicali, turški bogataš, ki ima pod palcem več kot 100 milijonov evrov.

Ilicali se je v Ljubljani srečal s predsednikom Evropske nogometne zveze Uefe Aleksandrom Čeferinom.

Turški bogataš se zanima za nakup kluba iz Slovenije

V javnosti so se hitro pojavile informacije, da turškega bogataša zanima nakup kluba v Sloveniji.

Da obisk v Ljubljani ni bil zgolj prijateljske narave, je potrdil tudi turški bogataš sam, ki je povedal, da se zanima za nakup kluba v Sloveniji, a ni razkril, za katerega.

»Imam idejo, da bi kupil klub v Sloveniji, Aleksander Čeferin je Slovenec. Spoznala sva se v Istanbulu po tekmi Fenerbahčeja. Imam določene ideje, povezane z nogometom, ki sem mu jih predstavil. Hvala bogu, da me je bil pripravljen poslušati,« je Ilicai povedal turškim medijem.

Olimpija govorice zanikala, o vlagateljih razmišljajo v Murski Soboti

V javnosti so se najprej pojavile informacije, da se turški milijonar zanima za nakup ljubljanske Olimpije, a so se vodilni možje v Stožicah hitro odzvali in govorice zanikali.

Ni pa skrivnost, da si Robert Kuzmič, predsednik soboške Mure že dolgo prizadeva, da bi v Mursko Soboto pripeljal vlagatelja. 

Kuzmič o možnosti novih poslovnih partnerjev razmišlja že vse od decembra 2022, ko je odjeknila vest, da je umrl Anton Khozyainov, poslovni partner in prvi pobudnik uspešne Murine zgodbe, kakršno poznamo danes.

Khozyainov je bil skupaj s predsednikom kluba Robertom Kuzmičem in nekdanjim športnim direktorjem Denisom Rajbarjem v klubu od samega začetka, ko se je začelo pisati zlato obdobje kluba.

Bo Robert Kuzmič v Mursko Soboto pripeljal turške milijone?

Turški milijonar naj bi bil v pogovorih s soboško Muro

Po poročanju portala Planet Nogomet, naj bi se turški milijonar že nekaj časa pospešeno pogovarjal z Nogometno šolo Mura.

Pogovori naj bi se začeli že pred časom, glavni akter v zgodbi pa naj bi bil Robert Koren, ki je del svoje kariere preživel v angleškem klubu Hull City, ki je prav tako v lasti tega turškega mogotca.

Po informacijah omenjenega portala bi bila Mura več kot vesela, če bi dobila novega poslovnega partnerja, a da je sklenitev sodelovanja pred vrati, je še prezgodaj govoriti.

Sre, 19.6.2024
Inovativni sistemi omogočajo naravno osvetlitev tudi v prostorih brez oken. Z njimi lahko učinkovito razsvetlite temne kotičke vašega doma ali delovnega prostora.

Zasebnega partnerja iščejo tudi v Mariboru

O podobnih načrtih, kot jih ima Kuzmič, je v preteklosti spregovoril tudi poslovni direktor Maribora Bojan Ban.

Bojan Ban in Marko Šuler, športni direktor Maribora, sta v preteklosti že omenjala, da pospešeno iščejo zasebnega partnerja.

Stike s potencialnimi partnerji so v preteklosti že navezali, a imen posameznikov ali vsebin pogovorov nista želela razkriti.

O tem, kako se bo vse skupaj izpletlo, je težko govoriti, veliko več pa bi lahko bilo jasnega po koncu sezone v najmočnejši nogometni ligi Slovenije.

Za podrobnejše informacije o potencialnem vstopu turškega investitorja v soboško Muro smo se obrnili na Kuzmiča, Nogometno šolo Mura in Aleša Kegla, direktorja Nogometnega managementa Mura.

Zasebnega partnerja iščejo tudi v Mariboru, a Marko Šuler o imenih še ni spregovoril (foto: Jure Banfi).

Komentarji (22)

jurišniki (ni preverjeno)

Tej turk je samo ena od opcij... Zna biti konkretno presenečenje za navijače in šok za nasprotnike.

MURA NIMA NIČ (ni preverjeno)

Kdorkoli bo prišel, potem bo prvo brsno v rit upravo, Kuzmič bo prvi potem pa tako po redu, ker njemu pa res ne BOSTE ravnali tako kot je vaša navada. Ampak tu je drugi problem stadion NI V LASTI MURE AMPAK OBČINE, to pa pomeni da Kuzmič nima besede, last občine pa pomeni po slovenski zakonodaji, da so vsi občani Sobote lastniki. SANJALA JE SVINJA KUKURUZ HA HA.

AAAAAAAAAA (ni preverjeno)

Mura nina nič ti pa v glavi nika. Ka ma veze stadion v čigavi lasti je. Pa normalno ka de nouvi lastnik, či de de postavo upravo po njegivih željah. Nemaš blage veze.

In reply to by MURA NIMA NIČ (ni preverjeno)

V BELTINCE PRI… (ni preverjeno)

Vi v Soboti samo sanjajte. Beltinci imajo že dogovorjeno vse z arabskim šejkom, samo to se dela v tajnosti ker obstaja možnost da bo Sobota iz velike ljubosumnosti, kaj preprečevala, da bo vse adapta potem boste izvedeli samo da ne bi katerega muraša kap zadela.

lujz90 (ni preverjeno)

ka ti slabo?

In reply to by V BELTINCE PRI… (ni preverjeno)

ramtamatama (ni preverjeno)

Ka nete cvilili cerkveni sklepani marki na konci gda van tej vaši arabci mošejo v Beltincaj postavijo...

In reply to by V BELTINCE PRI… (ni preverjeno)

Tekma1111 (ni preverjeno)

Boze mili. V sobote se že zna ka sta 2 velkiva investitora v igre. V beltincaj pa so to le daljnje senje. Ale pa ti dejansko misleš ka de što vlago v 2ligaške klub, brez 1 igralca s profi pogodbo, pa brez potrebne infrastrukture, s kero beltinci niti v 1 ligi nebi mogli spilate, kaj sele v evrope. V beltincaj ste ene rejsan v senjaj. Seveda nej vsi.

In reply to by V BELTINCE PRI… (ni preverjeno)

pol. (ni preverjeno)

BEN SAMY novi predsednik mure,kako turčin pride SAMIY PREDSEDNIK GRATA

Ograček (ni preverjeno)

Kak vas krmijo. Vi,mi idioti pa se pistimo krmite. Isto kak mi vsi državljane. Krmijo nas z novimi obraze pontecialnimi rešitelji predcedniki vlade. V resnici pa tonemo hitrej kak Titanic.

Karl Marx (ni preverjeno)

Ne podpejran ideje, ka bi Muro doj küjpo en človik. Mura je sogdar bijla prekmurski klub v lasti vseh prekmurcov. Znan ka pomejni gda klub doj küjpi nekšen kvazi biznismen. Tou pomejni konec dela z mladinskimi ekipami, konec prekmurskih nogometašov v prvi ekipi, konec povezanosti kluba pa okolja. Mura de mogouče te mejla pejneze, mogouče de na tabeli drüjga ali včasih prva ali tou več nede prekmurski klub. Bole san za idejo po vzori Hajduka. Hajduk je za Dalmacijo podobno kak Mura za Prekmurje. Ljudski klub. Zatou so navijači ustanovijli zadrugo #"Naš Hajduk", lastnijki so pa navijači. Ena delnica zadruge Naš Hajduk košta 100 evrov, trenutno majo 90.000 članov.. Majo non stop pun stadion, če glij so nej bilj prvaki že 20 lejt. Ali nema veze. Važno je, ka je klub osto narodni, v lasti vseh. Nej pa tak kak Celje, ge je prišo nikši ruski mafijozo pa glumi frajera. Celje je rejsan prvak ali stadion je non stop prazen. Celje ne zanijma nikoga. Pazite, ka se tak ne zgodij z Muro.

Slokaturo (ni preverjeno)

Ma ne primerjaj Hajduka z enof murof...Dalmacija 10x veksa od gorickoga..drugim se pa jebe za muro

In reply to by Karl Marx (ni preverjeno)

Bakovčar (ni preverjeno)

Kuzmič na vse kriplje išče še enga takšnoga kak je bil Rus. Poleg Rusa pa še Šimundža. Goričkiva sta pa ustanovila vzporedno firmo in biznis za Goričkiva se je začno. Potem je odiśo Šimundža, Rus je umrl in Goričkiva skačeta iz prazne ladje.

FereKlem33 (ni preverjeno)

https://www.youtube.com/watch?v=YJlNguHD_8k

Pravi Turek: ACUN ILICALI IS UNDER INVESTIGATION FOR MONEY LAUNDERING
.
Ovega TURSKOGA KEMALA preiskujejo za pranje denarja v AMERIKI. Še Đamijo nam napravi, če vrvlete... Mi smo tudi eni balkaski hlapci naivni. Zakoj v nas nebi investiro nešče iz Nemčije, Belgije, Anglije, Francije? Zato ka ne nucajo pralnice denarja pa izpostave v Sloveniji za LOVU - cash. Direktoru Mure pa to interes, prej Rusi zdaj pa Turki. Sami zakoniti MUTIBARIČI.
....
Pa,novinarji ne branite samo Mure pa se pitajte ka mamo mi vsi od toga? De investiro v novi stadion, zido bloke ali v to ka mo prekmurci bokše živeli?........ Investiro de ka de peneze LEGALIZIRO v EU pa napravo dobiček. Na račun koga? Če ma na eni strani nešče dobiček,ma na drugi liniji nekše zgubo. Kakšen investitor...... ne bojte naivni. Muslimanski MUTIBARIČ pa vi naivni novinari ka vse to nasedete ka vas mura plačuje.......

Tekma1111 (ni preverjeno)

V igre za prevzem mure oziroma 51% lastniske delež ( uradno nede lastnik, ker to nasa zakonodaja ne dopušča, ka pa nete ene cedne) je poleg turka še eno večje ime in financno izredno močen vlagatelj (še bole od celjskoga, kere ma 900 M premozenja) in je lastnik kluba iz top 5 lig. Torej, v novo sezono mura vstopa z mocnen tujin kapitalon. Cilje so fej viske in vezane a obdobje 3-5 let. Tak ka se nej bojate, ka be to blo kakso nepreverjeno sranje. Mura nuca kapital, s kerin de pa v vrhe slo lige in konkurencna v evrope. Kar seveda trenutno nejsmo. Trbe pa zbrate tistega, kere de meu v svoje vizije več slovenskoga pridiha. Mura ide gor. Pa lp. Mura forever

ButikHotel (ni preverjeno)

Dobro se je pito en pred menov, ka mamo mi od toga ka nas muslimanski tajkuncic sponzorira? Cenejse karte? De se bokse zivelo v Soboti? De obcina dobila pejneze? Nika od toga. Dobicek oz dodatni miljoni za lastnika privat firme Mura, od kerih srmaki navijaci ka eni celo iz socialne kraj trgajo nemajo nika.

In reply to by Tekma1111 (ni preverjeno)

gugul (ni preverjeno)

Ka pa majo zda tej socialaši od Mure? Plačajo karto, pijejo drago pivo in gledajo zanič fuzbal ... mogouče do te bar dober fuzbal gledali, če že drugo nej. Sociala de njin pa ostala za karte, čike pa alkohol.

In reply to by ButikHotel (ni preverjeno)

Elokog (ni preverjeno)

Prvi april je bil f pondelek.

LZN (ni preverjeno)

SBMS se lejko skrije :
Čeprav stavka zdravnikov traja od 15. januarja, se to na dostopnosti storitev Splošne bolnišnice Slovenj Gradec do preklica soglasij za nadurno delo ni bistveno poznalo. Z umikom soglasij večine zdravnikov, ki zdaj delamo »le« do 48 ur tedensko, kot nam predpisujejo slovenska zakonodaja, evropska direktiva in ugotovitve Ustavnega sodišča, pa je v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec organizirano omejeno število ur na deloviščih. Zdravnikov je premalo, da bi lahko opravili vse predvidene obravnave in posege. To dejstvo je še toliko bolj problematično v perifernih bolnišnicah, kot je naša.

Na pediatriji je tako v marcu odpadlo skupaj 59 % specialističnih obravnav, 50% nenujnih bolnišničnih obravnav. Na področju ginekologije je odpadlo 43 % dispanzernih in 71 % subspecialističnih obravnav, 69 % obravnav v dnevni bolnišnici in 33% operativnih posegov. Na področju ortopedije je v obdobju od 15. januarja do 7. marca 2024 odpadlo 53,5 % operacij in 27,3% ambulantnih pregledov. Na oddelku splošne in abdominalne kirurgije je bilo opravljenih 50% manj operacij in ambulantnih pregledov. Kirurška operativna kapaciteta Splošne bolnišnice Slovenj Gradec se je zmanjšala iz 6 do 7 na 3 do 4 operacijske dvorane, kar pomeni zmanjšanje na 45 do 60 % maksimalne zmožnosti. Slednje lahko primerjamo s stanjem v obdobju epidemije.

Tako kot je danes ogroženo javno zdravstvo, se niti starejši zdravniki ne spomnijo. Člani in nečlani Fidesa smo si enotni, da toliko laži in zavajanja o zdravništvu še ni bilo. Pozornost se preusmerja s slabimi nameni in ker vsaka laž pusti sledi, to vsak dan občutimo. Govorijo nam o Hipokratovi zaprisegi, ki jo mi ob predanem delu z bolniki dobesedno živimo vsak dan. Oči javnosti so uprte v našo stavko, ki je odraz dolgoletnih nemogočih razmer in pogojev za delo. Če bi nam politiki prisluhnili, bi spoznali v kakšnem stanju je naše javno zdravstvo v resnici, bili bi zaskrbljeni in iskreno pripravljeni najti rešitve.

Celoten sistem javnega zdravstva je doslej deloval le zaradi pripravljenosti zdravnikov in ostalega zdravstvenega osebja na prekomerno nadurno delo. Ko je pred dvema letoma začela veljati evropska direktiva in tudi za nas predpisala normalen delovnik 40+8, smo v korist javnega zdravstva in naših pacientov podpisali soglasja za delo preko delovnika, ki nam ga predpisujejo slovenska zakonodaja, evropska direktiva in ugotovitve ustavnega sodišča. Tu se bije plat zvona. Ampak naši politiki, kot da tega ne slišijo. Morda jim bo umik soglasij odprl oči, da bodo spoznali, v kakšnem stanju je naše javno zdravstvo v resnici.

V primerjavi s tujino je pri nas veliko premalo zdravnikov, na kar opozarjamo že vrsto let. Pri tem pa nihče ne objavi podatkov, da je poklic zdravnika tisti, ki ima eno najkrajših življenjskih dob. Prav gotovo je to eden najbolj stresnih poklicev in brez ustrezne ureditve razmer, tudi fleksibilnega plačnega sistema, ki bo naslovil specifike zdravstva, bo vedno manj zdravnikov pripravljenih sprejemati takšne pogoje dela, ob odrekanju časa za družino, na račun svojega zdravja in tudi krajše pričakovane življenjske dobe.

Za rešitev si bo treba najprej priznati, da imamo resen problem, ki ga lahko rešimo le z vzpostavitvijo normalnih pogojev dela v javnem zdravstvu, za zdravnike in ostale sodelavce, da bomo lahko normalno delali. K sreči je danes večina slovenskih zdravnikov ZA javno zdravstvo, ker nam je humanost prioriteta in velika vrednota. Če pa se bo nadaljevalo sprenevedane in klevetanje slovenskega zdravništva, ki že desetletja z nadurnim delom javno zdravstvo drži pokonci in na visokem strokovnem nivoju, bo verjetno vedno manj tistih, ki bodo verjeli v sistem javnega zdravstva v Sloveniji.

Zavlačevanje vlade je zato nesprejemljivo in vedno bolj je jasno, da si rešitve za javno zdravstvo v resnici ne želi in da je sama tista, ki bolnikom jemlje pravico do primernega zdravljenja.
SBSG

22 (ni preverjeno)

Bedak nepismeni, ne tupi kar ni predmet članka!

In reply to by LZN (ni preverjeno)

Kebabibi (ni preverjeno)

Ci te turk pride, te de sobotainfo za par mesecov mela anketo, ge v prekmurji je najbouksi kebab

Opazovalka (ni preverjeno)

Vec sans imata MB in Celje. Mura ima markantno ime, vsebina pa je zal bolj kilava.

Simon Horvat (ni preverjeno)

Eni samo nekaj na pamet nakladate faušarijo ženejte pa rasizem spodbujate zaradi ,ka je Turk če ma namen za investicijo v klub vložit kakšne evre pa klub na višji nivo zdignoti je nej nika narobe pa tudi če bi bil tudi celoten lastnik toga kluba de mogoče fazanarija mejla svoj nogometni hotel ka je bil v plani že nekaj let nazaj in še mogoče nekaj dobrih igralcev bi prepelo domače igralce pa dobro odavali v tujino kot rek pravi na mladih svet stoji v Sloveniji je dosti mladih igralcev in da pridejo v fazo ka bi mogli spilati v člansko ekipo nega nikaod toga,zato pa je vsaka pomoč in investicija v klub dobrodošla .

Starejše novice