Nogomet je šport, v katerem uživajo ljudje vseh starosti, ima pa posebej dober vpliv na otroke. Preverite, kako bo vašemu otroku igranje nogometa pomagalo pri razvoju in učenju novih veščin.

Pozitiven vpliv nogometa na zdravje in dobro počutje

Nogomet je ena izmed aktivnosti, ki je tako zabavna, da otroci enostavno ne opazijo, da telovadijo. Medtem ko se zabavajo in igrajo, otroci na nogometnem terenu razvijajo motoriko in nabirajo telesno kondicijo.

Ker imajo otroci v šolah premalo ur športne vzgoje, je nogomet fantastičen način, da se otrok dodatno razgiba in ob tem uživa v družbi vrstnikov ali staršev.

Če se odločite, da boste skupaj z otrokom zaigrali nogomet, boste dobili priložnost, da se na poseben način povežete z otrokom skozi igro in kakovostno preživite prosti čas.

Če vas je ideja zamikala, si nabavite golmanske rokavice v spletni trgovini R-Gol in se z otrokom po službi odpravite do najbližjega nogometnega igrišča.

Nogomet spodbuja sodelovanje in ekipni duh

Za razliko od individualnih športov, se nogomet igra v ekipi in je sodelovanje med soigralci nujno za uspešno igro. Nogomet naravno združuje otroke in jih skozi igro uči, kako se povezovati s soigralci in iskati najbolj učinkovite načine sodelovanja, ki jim bodo prinesli zmago.

Otroci med igranjem nogometa razvijajo verbalno in neverbalno komunikacijo, ki sta pomembna dejavnika za doseganje skupnega cilja. Otroci se tako tudi naučijo, da ne zmorejo vsega narediti sami.

Igranje v ekipi jim bo omogočilo dragoceno lekcijo o pomembnosti skupnega sodelovanja in povezovanja med soigralci.

V ekipnem športu, kot je nogomet, se otroci v naravnem okolju naučijo, kako pomembno je, da upoštevajo navodila drugih ljudi, bodisi soigralcev, bodisi trenerja in sodnika. Tako kot pri številnih drugih aktivnostih, je tudi pri nogometu sposobnost upoštevanja navodil ključnega pomena, da ekipa pride do skupne zmage.

Povezovanje in nova prijateljstva

Igranje nogometa je čudovita priložnost za navezovanje novih stikov in sklepanje prijateljstev. Otroci se med igranjem nogometa pogovarjajo in spoznavajo nove ljudi. Tako se lahko zgodijo prijateljstva, ki bodo trajala skozi celo otroštvo. Otroci se skozi igro spoznavajo in povezujejo na poseben način, ob tem pa ustvarjajo trajne spomine na lepe trenutke preživete na igrišču.

Za igranje nogometa ne potrebujete veliko opreme. Za začetek je dovolj, da otroku nabavite kopačke na R-Gol in se skupaj odpravite do najbližjega nogometnega igrišča.

Starejše novice