V kornatskem arhipelagu je od 9. do 13. oktobra potekala tradicionalna, že osemnajsta Pomurska regata. Letos se je tekmovanja udeležilo petnajst posadk. Vremenski pogoji so bili zelo dobri, saj so bili vetrovni pogoji od 5 do 15 vozlov.

Izpeljali so pet plovov, kot pravijo pa Kornatsko otočje vedno ponudi izjemno kuliso, hkrati pa tudi zanimivo in zahtevno tekmovalno okolje, kjer svoje znanje preizkušajo skiperji in posadke. 

"Prvi tekmovalni dan smo najprej opravili palico pred otokom Murter. Nato smo zastavili dolg plov od Murterja v kornatsko otočje, kjer je bil cilj v bližini Opata. Zvečer smo okušali kulinarične dobrote v marini Piškera. Naslednji dan smo opravili najprej tehnični plov v bližini marine, nato pa navigacijo med kornatskimi otoki. Krasno sončno vreme je ponudilo v drugem delu dneva močan maestral, ki je omogočil res dobre jadralne pogoje. Tretji dan smo načrtovali dolg navigacijski plov od Kornatov do Murterja, vendar je dopoldansko brezvetrje preprečilo ta namen. Zaradi tega smo se s pomočjo motorjev premaknili do Murterja, kjer smo izpeljali zadnji, tehnični plov," so zapisali.

Prvo mesto je s štirimi točkami osvojila ekipa Red October z skiperjem Marjanom Kočilo. Druga je bila ekipa Škampi s skiperjem Ferdom Arnušom. Zbrali so sedem točk. Tretja je prijetno presenetila skiperka Debby Hurwits, ki je z ekipo Mamma Mia zbrala sedemnajst točk.

Ekipa Mamma Mia je bila tudi najboljša ženska ekipa pred Pozitivkami z Gorazdom Krajnikom na krmilu. Marjan Kočila je bil tudi najboljši pomurski skiper, pred Kristianom Ravničem in Igorjem Baničem.

Komentarji (8)

Jankkoo (ni preverjeno)

Prepotentneži in morje ?.

VRANA (ni preverjeno)

Nevoščljivec in nizki IQ

In reply to by Jankkoo (ni preverjeno)

g33 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

bogatuni keri nevejo kama z pejnezami.

princeska Ana (ni preverjeno)

Očitno vejo, za razliko od tebe še kaj drugega.

In reply to by g33 (ni preverjeno)

gospod Ford (ni preverjeno)

Jadranje je lep šport.

g33 (ni preverjeno)

bogatašge talajo minuse

Kukmak (ni preverjeno)

Cool

Elan Zeta (ni preverjeno)

Bravo Kočila!

Starejše novice