FOTO: Jure Banfi
Ni časa za počitek, poudarja Ante Šimundža, Muro že v nedeljo čaka nova preizkušnja. Sobočani bodo podaljšanje niza neporaženosti v Prvi ligi Telemach napadali na gostovanju pri zadnjih Radomljanih.

Spodbudna predstava na tekmi z Rennesom ni prinesla točk, v črno-beli zasedbi pa so misli po evropski preizkušnji že usmerili v domače obveznosti.

Državni prvaki bodo v nedeljo popoldne gostovali v Domžalah, kjer se bodo pomerili z Radomljami. Čeprav gre za zadnjeuvrščeno ekipo prvenstva, so »mlinarji« pred dnevi že v Ljudskem vrtu dokazali, da so neugoden nasprotnik.

Mariborčani so slavili tesno zmago, tudi soboški strateg Ante Šimundža pa pred 14. krogom Prve lige Telemach poudarja, da bo potrebno status favorita potrditi na zelenici:

»Radomlje so čvrst tekmec, imajo svoj način igre, po katerem so prepoznavne. Smo kakovostnejša ekipa, vendar moramo to pokazati na igrišču, na katerem moramo biti maksimalni. 

Moramo pokazati, česa si želimo, razmišljati pa moramo o svojih princip igre in Radomlje prisiliti v napake. Zagotovo pa tekma ne bo lahka.«

Umiriti glave

»Počitka ne bo, je pa pomembno, da se v naslednjih dveh dnevih umirimo v glavah. To nam je v določenem obdobju že uspevalo oziroma nam uspeva. Verjamem in upam, da bo tako tudi tokrat,« še pravi Šimundža.

Mura je prvi obračun letošnje sezone dobila z izidom 4:2, a je bilo srečanje odigrano v dveh različnih terminih. Sredi drugega polčasa ga je prekinilo obilno deževje, ki je poplavilo soboško zelenico.

Zmago sta v začetku septembra potrdila Nardin Mulahusejnović in Mihael Klepač, a velja opomniti, da so Radomljani v prvem polčasu dvakrat povedli, najprej preko Ivana Šarića, zatem še po strelu Saše Varge, ki je zadel po kotu.

Prav na prekinitve opozarja tudi Ante Šimundža:

»Radomlje so ekipa, ki ima izredno energijo in željo po dokazovanju. So čvrsti v dveh blokih, poskušajo pa iz prekinitev in protinapadov, zato bomo morali biti v teh segmentih igre izredno previdni.«

Brez večjih sprememb

Muro tudi v prihodnjem tednu čaka dvojni spored, saj bodo Prekmurci aktivni v Pokalu Pivovarna Union. Lahko zato že v nedeljo pričakujemo nekaj sprememb v enajsterici?

»Nekaj rotacij se bo zgodilo, vendar ni potrebe po večjih spremembah, saj smo odigrali šele drugo zaporedno tekmo. Videli bomo, kako se bomo odločili, saj vemo, kakšen spored tekem nas čaka,« odgovarja strateg Mure.

Šimundža se je ob tem še enkrat dotaknil četrtkovega obračuna z Rennesom. Njegovi varovanci so bili blizu točke, z dobro predstavo pa so pustitli pozitiven pečat. Muro je pohvalil tudi francoski trener Bruno Genesio.

»S tem se ne zadovoljimo. Kot sem dejal že po tekmi, smo lahko ponosni na pristop in konkurenčnost proti dobri, poletni in mladi ekipi, ne moremo pa biti zadovoljni. S porazom ne smemo biti nikoli zadovoljni, dejstvo pa je, da je to pokazatelj, kako in kaj naprej. 

Na tekmi smo dobili potrditev tega, kar smo želeli in česa smo sposobni. Verjamem, da bo to spoznanje dobra energija za prihodnost,« verjame trener aktualnega državnega prvaka.

Boste Muro v nedeljskem popoldnevu spodbujali v Domžalah? Srečanje ob Kamniški Bistrici se bo pričelo ob 17. uri.

Komentarji (1)

A (ni preverjeno)

De pa težko zatou ka do Radomlje špilale bunker pa poulek toga še grobo igro. Trbej njin enga stisnoti pa de že šlo.

Starejše novice