Načrtovana pavza zaradi reprezentančnih akcij se je nepričakovano podaljšala. Sedaj so se razmere sprostile in Muraše že ta petek, 16. aprila, čaka dvoboj s Celjem.

Po odloku, ki je razburil številne, saj je vlada v času lockdowna prepovedala vse športno-gibalne dejavnosti in treninge, razen rekreacije posamezno ali v krogu družine na prostem ter vadbo vrhunskih registriranih športnikov, pri tem pa tudi tekmovanja na državni ravni, so danes znova dovoljeni treningi in tekme.

Vadba je po novem z določenimi omejitvami omogočena tudi rekreativnim športnikom, v skladu s spremenjenim vladnim semaforjem, so brezkontaktni športi dovoljeni v črni fazi, že v rdeči pa je dovoljen šport mladih, tudi tekmovalni za registrirane kategorije od kadetov naprej. 

V luči sprostitve se nadaljuje tudi Prva liga Telekom Slovenije, kjer sta bila v času lockdowna prestavljena dva kroga. Muraši bi se morali 5. aprila pomeriti proti Celju v Murski Soboti in 10. aprila proti Taboru v Sežani. Dvoboj s Celjem bo zdaj na sporedu ta petek, 16. aprila. Zadnjo tekmo so sicer odigrali 14. marca, ko so se na Fazaneriji z Mariborom razšli v remiju brez zadetkov. Muraši lahko od danes ponovno tudi skupaj opravijo trening.

Trener črno-belih Ante Šimundža meni, da so njegovi fantje dobro pripravljeni na nadaljevanje kljub 'zaustavitvi' šprta.

»Fantje so bili z glavo prisotni na individualnih treningih in po prvem skupnem treningu lahko rečem, da so bili na nivoju. Nismo se počutili v redu, ko smo gledali prenose tekem drugod po Evropi, mi smo pa morali počivati, a tale pavza pa tudi ni bila tako dolga. Najbolj pomembno je to, da smo bili osredotočeni in smo se prilagodili,« poudarja Murin strateg Ante Šimundža, ki verjame in upa, da se pavza, ki je namesto tri tedne trajala en mesec, ne bo odražala na poškodbah. 

Gorenc skupaj s soigralci že komaj čaka na prvo prvenstvo tekmo po več kot enem mesecu.

Podobno meni tudi steber obrambe čro-belih Jan Gorenc, ki pravi, da so komaj čakali skupen trening in nestrpno pričakujejo prvo tekmo. »Trenirali smo individualno doma po prilagojenem programu, ki nam ga je dal kondicijski trener. Delali smo tekaške vaje, vaje za moč in vzdržljivost, tako da smo se pripravili dobro. Res je bilo težko gledati prenose drugih prvenstev, ampak zdaj je tega konec in gremo v borbo. Smo dobro pripravljeni, imamo širok kader in sproščeno lahko gremo iz tekme v tekmo,«  je samozavesten 21-letni Dolenjec na delu v Murski Soboti. 

Razpored tekem

Čarno-bejle v 28. krogu čaka domača tekma s Celjem, ki bo na sporedu ta petek ob 19. uri. Ob tem je znan razpored vse do 31. kroga. Soboški asi so trenutno tretji na lestvici s 45. točkami, pred četrtouvrščenim Koprom imajo pet točk prednosti, za Mariborom zaostajajo za štiri točke, za prvouvrščeno Olimpijo pa za pet točk. Ljubljančani imajo sicer tekmo manj, ki jo bodo odigrali jutri proti mestnemu tekmecu Bravu. 

28. krog PLTS
16. 4. 2021 ob 19.00
NŠ Mura - NK Celje

29. krog PLTS
21. 4. 2021 ob 15.00
Tabor Sežana - NŠ Mura

30. krog PLTS
25. 4. 2021 ob 17.15
NŠ Mura - NK Olimpija

31. krog PLTS
30. 4. 2021 ob 17.00
ND Gorica - NŠ Mura

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čergoli (nepreverjen)

Itak so se že ukozili!!!!

rdeć (nepreverjen)

Muraši,prišel je čas,da se proti Celju treba boriti najmanj za točko,pa upajmo da ne bo kriv --virus--.

magyar bacsi (nepreverjen)

Vso že drislavi, jemljejo Linex.....auspuchi zaštopani, Driska na vse strani.

administrator (nepreverjen)

Jaz sem gay in me Zanima ali obstaja jo kaksna domaca zdravila zopet to bolezen

largefries (nepreverjen)

ja svinska pištola na čelo

In reply to by administrator (nepreverjen)

Sijo1972 (nepreverjen)

Idemoooo Mura, od vseh štirih tekem se mi najtežja zdi tista ki bo v Sežani. Najvecje darilo vlade, da bi lahko šli gledat derbi z Olimpijo ampak kak pravijo sanja svinja o koruzi...

Starejše novice