Z nestrpnostjo smo pričakovali današnjo tiskovno konferenco, na kateri je vlada predstavila nekatere spremembe vladnega semaforja za boj proti epidemiji koronavirusa.

V nedeljo bo konec krajšega zaprtja države, ki je trajalo od 1. aprila naprej. Minister za zdravje Janez Poklukar je uvodoma izrazil zahvalo, da so se državljanke in državljani držali ukrepov. Zaradi tega smo po njegovih besedah zdaj med oranžno in rdečo fazo in nismo v črni fazi. 

Končnih razsežnosti tretjega vala še ne morejo predvideti, so pa strokovnjaki pretresli vladni semafor. Poklukar pravi, da kljub težki situaciji omogoča odpiranje. V prvi vrsti so imeli sicer pred očmi zagotavljanje odprtih šol.

Ena izmed sprememb, ki se obeta po novem semaforju je ta, da v rdeči fazi policijska ura ni več predvidena, ta bi se vrnila samo v primeru, da bi prešli nazaj v črno fazo. V oranžni fazi je predvideno tudi delno odpiranje gostinskih lokalov, odprle bi se namreč terase in vrtovi. Po besedah ministra so zaradi poenotenja ukrepov zavzeli stališče, da izidemo iz zapore kot celota v rdeči fazi, nato pa bo potekalo odločanje glede na regije. 

Z vsaj enim odmerkom cepljenih 300 tisoč ljudi

Kot je na tiskovni konferenci povedal Milan Krek, direktor NIJZ, imamo danes s prvim odmerkom cepiva v Sloveniji cepljenih približno 300 tisoč ljudi, kar je po njegovem mnenju dober podatek. Želi si, da bi s tako hitrostjo cepljenja nadaljevali.

Krek je ob tem dejal, da imamo danes tri regije obarvane rdeče, ostale so obarvane oranžno. Predpostavlja pa, da bo naslednji torek vsa Slovenija obarvana v rdečo, kakšna od regij bi se lahko znašla tudi v črni fazi, a upa, da temu ne bo tako.

V Sloveniji 14-dnevna incidenca na 100.000 prebivalcev znaša 506, Slovenija je malo nad evropskim povprečjem. V zadnjih tednih smo se povzpeli višje, kar pomeni, da smo v fazi rasti okužb. 

Minister Poklukar pa je ob tem izpostavil še poskuse načrtnega širjenja virusa, nekateri namreč želijo na tak način koristiti ugodnosti prebolevnikov. Poklukar je ocenil, da gre za početje, ki nikakor ni primerno.

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
en (nepreverjen)

Ka pa s tehničnimi pregledami pa registracijo? De se odprlo druge keden? Ka moren motor registrejrate, ka san ga mel med zimo odjavlenoga, vaček mo se brez registracije vozo, pa naj se jebejo.

Janjams (nepreverjen)

Pri Kodili je odprto samo poglejte objave njihovih strank spet so se znasli!!!

black panter

Jebo te tvoj kodila,prokleti ritolizniki izdajalski

In reply to by Janjams (nepreverjen)

Buba93 (nepreverjen)

Ti bi tudi rad/-a tan bil? Pa nemreš biti?

In reply to by Janjams (nepreverjen)

111ges (nepreverjen)

saj pa jejo ljudje ki imajo podjetja in je racun izstavljen na podjetje.. vsepovsod je tako dovoljeni v namene podjetja.. ce pa stranke to izkorisca pa kodila to nemore vedeti vnaprej

In reply to by Janjams (nepreverjen)

Wtfshitdmn (nepreverjen)

Pa avtosaule se odprejo??

Represija... (nepreverjen)

Kdaj se ukine trenutna vlada? To zanima večino normalnih in poštenih državljanov, katerim je dovolj psihično motenih osebnosti na oblasti...

Buba93 (nepreverjen)

sobotainfo van je samo glavno, kda se gostilne odprejo. Ko da zanalšč pumpate narod gor

Feri 22 (nepreverjen)

Pravilno napisano no sedaj še samo na Sobotainfo
pričekujem kometar o tistem lokalu za katerega tedensko delajo reklamo.

In reply to by Buba93 (nepreverjen)

Mörski (nepreverjen)

Ka vala ka so spremejnoli semafor, če do pa poskrbeli ka do številke še bole visike,...Što vragi se to odi testirat, ka je telko pozitivnih?! Oni bi cepili, pa najprlej majo nevolo ka nega kandidatov, te pa pa nega cepiva!

Lonimodino (nepreverjen)

Vi,ka ne delate ,van se nej trbej testejrate.

In reply to by Mörski (nepreverjen)

Dodatki dodatki (nepreverjen)

Ge pa man obcutek, ka se tu vse ide samo zelo visokih covid dodatkih, ki jih prejemajo razni zdravstveni delavci, policija, učitelji... sam sem na lastne ušesa slisal da prav vsem zgoraj omenjenim ta epidemija ustreza in da nimajo nič proti, saj dobijon še vsaj eno mesečno plačo zdraven...

SNS (nepreverjen)

Volit jelincica pa to to, nej levico nej janso pa mo na dobron

Odgovor (nepreverjen)

Represija, to je vprašanje zate oziroma tvoje KUL-kolege, ki vlado odstavljate že od prvega dne njenega nastopa, z vsemi mogočimi političnimi, uličnimi, medijskimi cirkusi. Očitno ste se vsi skupaj premalo angažirali. Počakaj, da
zraste koruza!

Represija... (nepreverjen)

In vprašanje je??? Nisem KUL, nimam se za KUL, preziram pa idiote, kot si ti in tebi podobni... janšistična golazen.

In reply to by Odgovor (nepreverjen)

Lonimodino (nepreverjen)

Pa se kak se mas za KUL. Mrš

In reply to by Represija... (nepreverjen)

sladokusec (nepreverjen)

Zadnji vzdihljaji vladajoče jogurt koalicije. še nekaj provizij si razdelijo potem pa bo za vedno mir pred njimi

Vejpa (nepreverjen)

Ne kokodači telko, ka neš jajca zneso!

Ztrewq (nepreverjen)

STOP LAŽNI PANDEMIJI IN PREVARI IN NATEGU ČLOVEŠTVA VSE JE IZMIŠLJENO IN ZREŽIRANO BUDALE JADNE!!

Lonimodino (nepreverjen)

Uf,ti si pa pameten. Te pa dokazi,ka je nateg.

In reply to by Ztrewq (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice