V nedeljo je na vrsti derbi med Muro in Olimpijo, ki je na Fazanerijo venomer privabil veliko število gledalcev. Za vas smo pripravili zanimive informacije in statistične podatke.

Mura in Olimpija, stara rivala, se bosta ta konec tedna po dobrih petih letih in pol ponovno udarila. Zadnje srečanje črno-belih in zmajev je bilo odigrano 4. maja 2013 v Stožicah, Olimpija je takrat z 2 : 1 premagala Muro.

Ljubljančani so bili uspešnejši v zadnjih petih medsebojnih dvobojih, na katerih so dvakrat slavili z 2 : 1, dvakrat s 3 : 1 in enkrat s 4 : 0. Srečanji na Fazaneriji sta se v 4. in 23. krogu Prve lige v sezoni 2012/13 končali z 1 : 2 in 0 : 4.

Na Fazaneriji uspešnejša Mura

To je bila sezona, v kateri je Mura še drugič neslavno končala, pred tem pa Olimpija lepih spominov na Fazanerijo nima.  Od leta 1991 sta se ekipi v Murski Soboti pomerili na 26 tekmah, dvanajstkrat je zmaga pripadla črno-belim, osemkrat se je srečanje končalo z delitvijo točk, Olimpija pa je dobila šest dvobojev.

Gledano v celoti so sicer Ljubljančani uspešni, saj so na 49 medsebojnih dvobojih dobili 24 tekem, 9 tekem se je končalo brez zmagovalca, 16 tekem je pripadlo črno-belim. Gol razlika je 80 : 57 v korist Olimpije.

Ekipi sta se ob tem še trikrat pomerili v drugoligaški konkurenci, Olimpija je dobila dve tekmi, eno srečanje se je končalo brez zmagovalca.

Prva tekma odigrana leta 1946

Mura in Olimpija sta se prvič pomerili že pred osamosvojitvijo, srečanje je bilo odigrano 1. septembra 1946 v Murski Soboti. Mura je takrat nastopala še pod imenom Murska Sobota, Olimpija pa kot Svoboda Ljubljana. Gostje so srečanje dobili s 3 : 1.

Kot zanimivost dodajmo to, da Olimpija na 26 srečanjih odigranih na Fazaneriji kar trinajstkrat ni dosegla zadetka, Zoran Barišić pa bo že šestnajsti trener, ki bo Olimpijo vodil proti črno-belim.

Ob tem velja dodati tudi to, da bo srečanje sodil Damir Skomina, ki je pravico na dvobojih tokratnih tekmecev delil trikrat. Obe ekipi sta dosegli po eno zmago, enkrat pa se je srečanje končalo z neodločenim izidom.

Rekorden obisk tekme v Murski Soboti med Muro in Olimpijo sega v maj 1994, ko se je na Fazaneriji zbralo 5000 gledalcev. Glede na veliko zanimanje in glede na precejšnje število že prodanih kart že v predprodaji, se zna zgoditi, da se bo število gledalcev ta konec tedna približalo tej številki, ali je celo preseglo.

Vse tekme Mure in Olimpije na Fazaneriji

Zbrali smo tudi podatke o vseh srečanjih Mure in Olimpije, odigranih v Murski Soboti.

Članek je nastal v sodelovanju z OptaŽabar.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost1 (nepreverjen)

Olimpija je nej vajena pred telko gledalcami špilati.

benhura (nepreverjen)

tak jeeeeeeeeeeeeee!!!!!!
MURAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

blekgringo (nepreverjen)
A79 (nepreverjen)

Kljub prenosu na Planet TVju, so karte že skoraj razprodane tri dni pred tekmo. A uprava razmišlja o dodatnih montažnih tribunah???
Drugače pa neglede na rezultat, upam na dobro igro Mure, bo pa to pravi spektakel. Komaj čakam. :)

1411

Sever je še skoro celji fraj, vupajmo ka se napuni. https://www.mojekarte.si/si/nakup-korak-1.html

In reply to by A79 (nepreverjen)

BJ68 (nepreverjen)

Vupam ka de resan prislo veliko gledalcev. Ce do igralci Mure igrali tak kak do zdaj bo tekma zelo zanimiva. Tudi z navijanjem pokazimo vsem v Sloveniji da so navijaci v Prekmurju dejansko najboljsi.

sijo1972 (nepreverjen)

Idemooo Mura!
Karte san nabavo in že komaj čakam tekmo.

mokica (nepreverjen)

Prav imaš Olimpija ni vajena trenirat in prihajat na trening v Mursko,ali pač tudi to mora ,če hoče iz Murske Sobote odnesti tri točke.

čarnobejli (nepreverjen)

ajde župan dokončane stadion bi lejko občeli pred volitvami. 10. jurjov bi napunili v nedelo če bi meli

Starejše novice