V Varaždinskih toplicah je potekalo že osmo mednarodno tekmovanje "Vodeni lav".

Na tekmovanju je letos nastopilo skoraj 400 plavalk in plavalcev, ki so zastopali petnajst klubov iz Hrvaške, Srbije in Slovenije. 

Med njimi so bili tudi plavalke in plavalci Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci. Tokrat je bila najuspešnejša Brina Mauko, ki je v svoji starostni kategoriji osvojila tri srebrne medalje, druga je bila na 50 metrov prosto, 50 metrov hrbtno in 50 metrov delfin. 

Domen Bogdan in Grega Ritonja sta domov odnesla po dve bronasti medalji, oba na 50 hrbtno, Domen še na 50 prsno, Grega pa na 50 delfin. Na 50 prsno pa je tudi Staša Korpič priplavala do bronaste medalje. 

Za las je medaljo zgrešila Maja Regoršek, saj je bila četrta na 50 delfin, 50 prsno in peta na 50 prosto. Laura Bea Burjan in najmlajša v ekipi Katarina Hozjan, sta bili vsaka v svoji starostni kategoriji šesti na 50 prsno, Jan Horvat pa je bil pri fantih osmi v isti disciplini. 

Sara Nemec in Kai Borovič sta popravila svoje osebne rekorde vendar nista posegla po vidnejših uvrstitvah, prvič pa je na uradnem tekmovnaju uspešno nastopila tudi Luna Bobič.

Starejše novice