Foto: Borut Birsa Photography
Že sedmič se bodo kolesarji in ljubitelji športa z Mariborčanom na čelu podali na kolesarski podvig. V duhu prijateljstva in dobrodelnosti bodo prekolesarili 335 kilometrov dolgo pot po Sloveniji.

Diagonala335 spodbuja zdrav način življenja, namenjena je predvsem prijateljskemu kolesarjenju in podpori mladim športnikom. Pod sloganom 'Zmigajmo Slovenijo' spodbujajo gibanje in zdrav način življenja.

Danes zvečer se bo ob 21. uri na startu v vasi Trdkova na tromeji med Avstrijo, Madžarko in Slovenijo zbralo več kot 80 kolesarjev iz vse Slovenije in tujine. 

Štart na tem edinstvenem rekreativnem kolesarskem dogodku bo tradicionalno minuto čez polnoč, ko se kolesarji podajo na pot v dolžini 353 kilometrov po celotni slovenski diagonali proti Portorožu. 

Na cilju se pričakuje prve kolesarje okrog 14. ure, zadnje pa okoli 19. ure istega dne.

Že od prvega dne je ključni del projekta Diagonala335 dobrodelnost

Vsa leta se v sklopu dogodka zbirajo sredstva v podporo mladim, nadarjenim športnikom iz socialno šibkih okolij za projekt Botrstvo v športu, ki ga vodita Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez in Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

Strasten kolesar in idejni vodja projekta Simon Eržen je povedal, da Diagonala335 ni maraton, ne dirka: »Je prijateljsko kolesarjenje in podvig za vsakega udeleženca posebej«. 

Dogodek prav tako ni rezerviran samo za profesionalne športnike, ampak je namenjen predvsem ljubiteljem kolesarjenja in rekreativcem vseh generacij.

Letos lahko kolesarjenje spremljamo tudi od doma

Da bi dogodek lahko sočasno spremljalo kar največ ljudi, organizator letos uvaja spremljanje dogodka v živo na njihovi spletni strani

Tistim, ki se dogodka ne bo uspelo udeležiti, pa organizator omogoča, da lahko istoimensko pot prekolesarijo tudi kadarkoli kasneje do konca leta in prav tako prejmejo spominsko medaljo.

Komentarji (1)

. (ni preverjeno)

Bravo.

Starejše novice