Občinska športna zveza Moravske Toplice in občina Moravske Toplice sta na slovesnosti v Martjancih podelila priznanja in plakete najboljšim športnikom v letu 2022.  

Najboljša športnica leta 2022 je postala Sara Nemet, nogometašica, članica ŽNK Olimpija in vratarka ženske nogometne reprezentance Slovenije. Priznanje sta dobili še Danaja Škrilec iz Hokejskega kluba Moravske Toplice in Živa Dogar, igralka namiznega tenisa pri Kema - Murexin.

Najboljši športnik in s tem tudi prejemnik plakete je postal nogometaš Klemen Pucko (Nogometna šola Mura). Priznanje so prejeli še Luka Sočič (Nogometno društvo Beltinci) ter Luka Norčič, Jure Smodiš in Jan Lipič, vsi igralci Kema - Murexin.

Priznanje za perspektivne športnice so prejele Lana Kardoš iz Judo kluba Murska Sobota ter Lena Kozic in Lucija Gomboc iz Hokejskega kluba Moravske Toplice.

Priznanja za perspektivnega športnika so prejeli Jožef Žan Vöröš, judoist Judo kluba klima center Tratnjek Beltinci, Jakob Šiftar iz Košarkarskega kluba Lotmerk in Lan Gomboc iz Strelskega društva Kaliber Fokovci.

Razen plaket in priznanj posameznim športnikom in športnicam so bila podeljena tudi priznanja in plaketa športnim društvom. Najboljše športno društvo in prejemnik plakete za leto 2022 je tako postalo Nogometni klub Čarda Martjanci.

Priznanja so prejeli še Športno društvo Moravske Toplice, Klub malega nogometa Ivanci in Strelsko društvo Kaliber Fokovci.

Priznanje za zaslužnega športnega delavca, upokojenca, je prejel Avgust Hidič iz Društva upokojencev Moravske Toplice, plaketo za zaslužnega športnega delavca pa Bojan Malačič iz Noršincev. 

Podelili so tudi posebna priznanja za delovanje na področju športa. Med vzgojno varstvenimi zavodi so priznanja prejeli Zavod Vrtci Moravske Toplice, Dvojezična osnovna šola Prosenjakovci, Osnovna šola Fokovci in Osnovna šola Bogojina, med društvi pa Društvo upokojencev Moravske Toplice in Š-T-R-K društvo MLAJ iz Mlajtincev. 

Zlato plaketo za 50 let delovanja je prejel Nogometni klub Čarda Martjanci, srebrno plaketo pa je za 40 let delovanja prejel Klub malega nogometa Ivanci.

Komentarji (2)

Bond James Bond (ni preverjeno)

@Recek B., kako to da nikoli ni dobil priznanja športnika v občini M.T.: Šavel Štefan in Cifer Franc, katera sta bila tudi velika športnika...

.... (ni preverjeno)

Dosti se gleda na to kdo komu kaj pomeni osebnostno.. veze
Otroci dobijo prednost pred drugim zaradi vplivnosti starša.
Na drugi strani so pa eni zopet zapostavljeni zaradi razlik ki prihajajo in se začnejo že od rane mladosti.

In reply to by Bond James Bond (ni preverjeno)

Starejše novice