FOTO: Jure Banfi
Slovenske prvoligaše le še krog loči do reprezentančnega premora. Le-ta bo za Tomija Horvata prinesel nov vrhunec kariere, Prekmurec je bil prvič vpoklican v izbrano vrsto Slovenije.

Selektor Matjaž Kek je točno opoldne razkril seznam kandidatov za marčevski prijateljski tekmi v Katarju, kjer se bodo Slovenci pomerili s Hrvati in domačini.

Dvoboj z južnimi sosedi Hrvati bo odigran 26. marca, ob 15. uri po slovenskem času, Katarci pa bodo tekmec slovenske izbrane vrste tri dni kasneje. To srečanje se bo pričelo ob 18:30.

Prijateljski tekmi v Katarju bosta zadnji preizkušnji pred junijskim pričetkom UEFA Lige narodov. Slovence med 2. in 12. junijem čakajo kar štirje obračuni.

Slovenska zasedba bo 2. junija gostila Švedsko, 5. junija bo gostovala v Srbiji, prav Srbi pa bodo tudi zadnji tekmec v junijskem ciklusu. Vmes, na deveti junijski dan, se bo četa Matjaž Keka na severu Evrope merila še z Norveško.

Na reprezentančnem spisku nekaj novih imen, tudi Tomi Horvat

Selektor Kek je na seznam uvrstil štiriindvajseterico povratnikov pa tudi novih imen. V skupino slednjih spada Tomi Horvat, ki se je prvič znašel med izbranci Mariborčana.

Matjaž Kek je o dvaindvajsetletniku iz Turnišča razmišljal že poleti, ko je bil vezist Mure pred kvalifikacijskimi tekmami s Slovaško, Malto in Hrvaško uvrščen na listo za naknadni vpoklic.

Prekmurec tedaj ni dočakal povabila, je pa selektorja znova prepričal nekaj mesecev kasneje. Da gre za veliko čast, kaže tudi podatek, da je Horvat ob Gregorju Sikošku eden od zgolj dveh reprezentantov iz slovenskega prvenstva.

Brez Iličića, a z nekaj povratniki

Na seznamu pričakovano ni Josipa Iličića, ki zaradi osebnih težav ne igra niti za Atalanto. Je pa na seznamu moč najti nekaj imen, ki se vračajo v izbrano vrsto Slovenije.

Znova na spisku najdemo Dejana Petroviča, ki redno igra za dunajski Rapid, po dobrih predstavah na Portugalskem je bil v reprezentanco znova povabljen tudi Žiga Frelih.

Novinec na reprezentančnem seznamu je tudi David Brekalo, ki se je pred meseci preselil na Norveško, kjer nosi dresi Vikinga iz Stavangerja. 

Bo Tomi Horvat po krstnem vpoklicu marca dočakal tudi prvi nastop?

Komentarji (15)

Obcutljivedreki (ni preverjeno)

Slo rep je en drek od fuzbala.

rapapam (ni preverjeno)

NUJNO ????? Vej ste resno čistak debilni na ton sobotainfo.

gost123 (ni preverjeno)

Kaj je tu nujnega?

Ofeden (ni preverjeno)

Ges san pa mislo ka za Madžarsko reprezentanco, tista je še neka vrejdna ta pa...škoda guča...
nej smo mi že DeFacto Madžarska?

bunti (ni preverjeno)

Toooooo Tomi! Čestitke. Meni se pa zdi to oooogroomen korak. Kouter, Karničnik, zdaj Tomi. Se pravi ka se da nikaj napraviti tudi v našen Prekmurji. Tudi tu opazijo napredek.
Samo enin vam je seveda tuje vedno boljše.
Tomi, čestitke in srečno! To so sanje mnogih dečkov - tvoje so se uresničile!

luigi90 (ni preverjeno)

nujno?? cejli svejt ide v kurac vij pa nujno ka je tomi horvat biu pozvani v ograček reprezentanco??

. (ni preverjeno)

luigi90 ks oa bluziš ka mijsliš ka kunec sveta zaradi ene Ukrajine pa ja.

In reply to by luigi90 (ni preverjeno)

konžar (ni preverjeno)

Bravo Tomi.

muraš55 (ni preverjeno)

NUJNO?? ??????

žveplo (ni preverjeno)

Kek, ja tebe pa je garant kovid dobo, ali pa si čisto ponorel. Pa daj se malo zberi in ne delaj takih oslarij. Kje vidiš opravičilo v dečku, napiši! Prvi pogoj je višina. drugih pa ti ni potrebno naštevat.

In reply to by muraš55 (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Ne vem, ka vidi Kek v Kurtiči. Vedno igra nekako brez interesa. Čista zguba je tudi Šporar, pa še pet šest drugih.

čarni vrag (ni preverjeno)

Ne vem, če de ta tujska legija kaj napravila. Pred leti so enoga zvali iz Japonske. Te pa je vstopo v igro 3 minute pred koncon. Pri prvon stiki z žogo je napravo penal in točke so šle v vražjo mater.

Navijačica 2 (ni preverjeno)

Bravooo Tomi iskrene čestitke to si si zasluzil. Želim ti veliko sreče in uspeha.

Navijačica 2 (ni preverjeno)

Bravooo Tomi iskrene čestitke to si si zasluzil. Želim ti veliko sreče in uspeha.

Tati (ni preverjeno)

Tomi včasih si dober, ampak kako igraš danes v Sežani zberi se.

Starejše novice