FOTO: Zajem zaslona RTV SLO 1
Slovenski skakalci so si danes na olimpijskih igrah v Pekingu priskakali zlato medaljo na tekmi mešanih ekip. Do medalje so tako prišli že zlata na letošnjih olimpijskih igrah Urša Bogataj, bronasta Nika Križnar, Peter Prevc in Timi Zajc.

Slovenski skakalci na teh zimskih igrah v skakalnem centru Zhangjiakou na srednji napravi nizajo uspeh za uspehom. Na uvodni tekmi teh iger je Urša Bogataj osvojila naslov olimpijske prvakinje, Nika Križnar pa je bila bronasta. Sedaj so skakalci združili moči in si na tekmi mešanih ekip priskakali zlato medaljo v postavi Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc.

Že po prvi seriji je Slovenija zanesljivo vodila pred drugouvrščeno Norveško, in sicer kar za 49 točk. Tretji pa so bili po prvi seriji športniki Rusije, ki so za 8,6 točke zaostajali za Norveško. 

V prvi seriji se je velika smola pripetila avstrijski, nemški ter japonski ekipi, saj so sprva zaradi neustreznega dresa diskvalificirali najuspešnejšo skakalko svetovnega pokala Saro Takanaši, Avstrijko Danielo Iraschko-Stolz, nato pa še letošnjo olimpijsko podprvakinjo Katharino Althaus.

Diskvalifikacijam ni bil videti konca niti v drugi oziroma finalni seriji. Tako so sodniki diskvalificirali še eno velesilo, in sicer norveško tekmovalko Anne Odine Stroem, kar je pomenilo, da so se zraven Slovenije, ki si je priborila prvo mesto, na zmagovalni oder uvrstili tudi drugouvrščeni Rusi in tretjeuvrščeni Kanadčani.

Komentarji (3)

tuncika

ČESTITKE, ČESTITKE milijonkrat................Samo enkrat v življenju se lahko zgodi takšen trenutek za uspeh in medaljo na OI. Slovenija, zlata domovina hrabrih športnikov in dobrih ljudi....................

Nevemkdojeto (ni preverjeno)

Noooorrra tekma, čestitke vsem za srčnost in dobre živce danes. Še posebej privoščim Prevcu, to je res obliž po smoli na včerašnji tekmi.

HojSS PRESS (ni preverjeno)

>>> Od nekdaj lepé so Ljubljanke slovele al lepše od Urške bilo ni nobene ... <<<
In danes. Od nekdaj so Slovenke kot dobre slovele al boljše od Urške bilo ni nobene !!!
ČESTITKE dekleti in fanta !!!!!!!
Dobesedno, ZLATI ste !!!!!!!!!

Starejše novice