Foto: NK Aluminij
Radomljani imajo novega trenerja, mlinarje bo v nadaljevanje sezone popeljal Oliver Bogatinov, ki je pred leti deloval tudi v Fazaneriji.

Radomlje se bodo spomladi borile za ohranitev prvoligaškega statusa, saj imajo po 20 krogih Prve lige Telemach le točko prednosti pred zadnjim Taborom.

Vodstvo kluba se je krog pred koncem jesenskega dela prvenstva in po visokem porazu v Ljudskem vrtu razšlo z Nerminom Bašićem, zadnjo tekmo pred zimskim premorom pa sta vodila Amir Botonjić in Rok Hanžič.

Bašićeva pomočnika sta bila zgolj začasna rešitev, že dan ali dva po porazu z Mariborom pa so se razširile govorice, da bo Radomljane v nadaljevanju sezone vodil Oliver Bogatinov. To so v Radomljah danes tudi uradno potrdili.

Po treh letih in pol znova v trenerski vlogi

Na Jesenicah rojeni Bogatinov je bil nazadnje športni direktor Kopra, a ga je v tej vlogi manj kot pol leta po koncu nogometne kariere zamenjal Ivica Guberac, sicer sin koprskega predsednika Anteja Guberca.

V letu 2020 je bil krajše obdobje tudi prvi naslednik Zlatka Zahovića na mestu športnega direktorja Maribora, v Ljudskem vrtu pa je sprva deloval kot strokovni direktor mladinske šole vijoličastih.

Štiriinštiridesetletnik se v trenerski posel vrača po več kot treh letih in pol. Nazadnje je deloval na klopi Aluminija, ki ga je v sezoni 2017/18 popeljal do nastopa v pokalnem finalu. Leta 2018 je bil v izboru novinarjev proglašen za najboljšega trenerja leta, s Kidričani pa se je razšel po koncu sezone 2018/19.

Nekdanji pomočnik trenerjev Kopra in Olimpije je prvoligaški krst doživel kot strateg Mure 05, ki jo je med avgustom in decembrom 2012 vodil na 18 tekmah. 

Tisti z dobrim spominom verjetno še pomnite, da se je Bogatinov na klopi črno-belih predstavil na tekmi »playoffa« UEFA Evropske lige, ko so se Sobočani v Ljudskem vrtu merili z Laziom.

Bogatinov je tedaj nasledil Ferija Cifra, ki ni imel ustrezne trenerske licence. Kako uspešen bo z Radomljani?

Komentarji (1)

Zaposlenni77766 (ni preverjeno)

Srečno in uspešno ti želimo.

Starejše novice