Tadej Pogačar (foto: Bobo).
Je sploh verjetno in možno, kar je napravil Pogačar, se sprašuje njegov kritik.

Obtožbe na račun Tadeja Pogačarja in njegove ekipe UAE Team Emirates je javno povedal Philippe Saudé, nekdanji francoski kolesar, ki je vozil predvsem v službi legendarnega Laurenta Fignona, poroča Žurnal.

Povedal je, da je neverjetno, kar je napravil Pogačar, saj se je med vzpenjanjem po prelazu smejal. Resno je izjavil, da bodo kmalu morali na ovinkih postaviti bale sena, da kolesarja ne bo vrglo s ceste.

Saudé je obtožbe na račun Pogačarja izjavil v pogovoru za RMC. Čeprav dokazov nima, pa meni, da so Pogačarjevi dosežki nečloveški in edina razlaga zanje je doping. 

Omenil je, da zdaj uporabljajo že drugačne produkte. Nekdanji trener pri kolesarski ekipi Festina, ki je bila v centru največjega dopinškega škandala v zgodovini kolesarstva, Antoine Vayer je edini, ki se je Saudéju pridružil. 

Izjavil je, da vsi najboljši kolesarji sveta proizvedejo 10 do 15 odstotkov manj wattov in se sploh več ne trudijo, da bi Pogačarju sledili.

»Če nismo soudeleženi pri tem ali nepošteni in smo čisti, potem razumem obseg te osnovne prevare, ki jo še predobro poznamo v tem športu,« je dodal, še poroča Žurnal.

Komentarji (6)

Tonein (ni preverjeno)

...Nekdanji trener pri kolesarski ekipi Festina, ki je bila v centru največjega dopinškega škandala v zgodovini kolesarstva.. Tej "trener", več niti pogledniti ne bi smel kolesara, nej ka še kaj komentera... Vačik pa ja... Zakoj pa nej... vse je mogoče...

smrkci (ni preverjeno)

Takrat ko si najboljši takrat imaš tudi sovražnike in zavistneže takrat si izmislijo vse mogoče stvari da te naredijo psihično bolanega,to je današnji svet na samo v sloveniji tudi po svetu.Mati idiotov je vedno lačna.

Opazovalka (ni preverjeno)

Elektromagnetni obroci delajo cudeze 🙈

Epthor (ni preverjeno)

Valda vej pa tou so vsi na dopinge tou sakšno tele zna!

Niko i ništa

Francozi so jezni, ker ni nič od njih že nekaj let na Touru.

pištek76 (ni preverjeno)

To je tipična situacija, ko veš, da si slab in potem poskusaš lajati. Grizti ne moreš, saj si brez zob. Zavist, zavist ...

Starejše novice