Mario Kovačević je del nogometne kariere preživel pri lendavski Nafti, zdaj glavni trener hrvaškega prvoligaša Varaždina pa se bo v prihodnjih mesecih moral spopasti tudi z rakom na pljučih.

V sosednji Hrvaški odmeva vest, da so Mariu Kovačeviću, trenerju Varaždina, odkrili raka na pljučih.

Oseminštiridesetletnik zasedbo iz mesta baroka vodi že več kot dve leti, Varaždinci pa po 13 odigranih tekmah zasedajo šesto mesto desetčlanskega prvenstva. V zadnjem krogu so namučili zagrebški Dinamu in šele v sodniškem dodatku ostali brez prestižne zmage.

Le nekaj dni po tekmi pa varaždinsko ekipo pretresa zdravniška diagnoza glavnega trenerja Maria Kovačevića, saj so mu na zdravniškem pregledu odkrili raka na pljučih.

Kljub zdravljenju ostaja trener

Diagnozo je potrdilo vodstvo varaždinskega kluba, predsednik Dražen Vitez pa je v izjavi za javnost zapisal, da bo Kovačević ostal trener članske ekipe tudi tekom zdravljenja. 

Klub bo predstavil dodatne rešitve, če se bo tekom zdravljenja pokazala potreba, da bo Kovačević bolniško odsoten in ga bo potrebno nadomestiti, še dodaja Vitez, ki je trenerju izrazil podporo in mu zaželel čimprejšnjo ozdravitev.

Barve Varaždina trenutno branijo Karlo Bručić, Marin Pilj, Michele Šego in Ante Vukušić, ki so v preteklosti igrali tudi za slovenske prvoligaše.

Kovačević ekipo Varaždina vodi od septembra 2021, ko je klub popeljal do vrnitve med prvoligaše, pred tem pa je vodil še čakovsko Međimurje, Polet Sveti Martin na Muri in Podravino.

Nekdanji nogometaš Varteksa, Slaven Belupa in Međimurja je del igralske kariere preživel tudi na slovenskih zelenicah, v sezoni 2006/07 je 11 tekem odigral v dresu Nafte. 

Edini zadetek je dosegel na tekmi zadnjega kroga proti Kopru, po koncu sezone pa se je vrnil v domovino in zaigral za Nedelišče.

Komentarji (3)

ZTR_ (ni preverjeno)

VaraždinInfo?

Mnenje (ni preverjeno)

Je res treba clanek na prvi strani napraviti kak veliko novico. Vsekakor je to zdravstveno stanje nekoga, njegova osebna stvar..

Odgovor3 (ni preverjeno)

Ko je nekdo javna oseba in en trener načeloma je, potem medijo izvejo in poročajo vse podrobnosti njegovega življenja, tudi zdravstveno stanje.

In reply to by Mnenje (ni preverjeno)

Starejše novice