V Turnišču bodo svojo natančnost preizkušali strelke in strelci na 7. Pokalu Turnišča in 7. državnem prvenstvu mešanih parov. V Turnišče prihajata tudi aktualni mladinski evropski prvak iz Madžarske in parašportnik leta Franček Gorazd Tiršek.

Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče letos praznuje pol stoletja delovanja. Visok jubilej bodo strelke in strelci iz Turnišča obeleževali skozi celotno leto, eden izmed prvih dogodkov bo ta konec tedna, ko bo v telovadnici tamkajšnje osnovne šole potekal pravi športni praznik.

Tekmovala bosta tudi aktualni mladinski evropski prvak in znani paraolimpijec

Prvo tekmovanje bo v soboto v telovadnici Osnovne šole Turnišče, ko bo na 7. pokalu Turnišča tekmovalo 88 strelk in strelcev z zračno pištolo in zračno puško iz Slovenije, Avstrije in Madžarske. 

Prav iz naše vzhodne sosede bo na strelski liniji v Turnišču tudi aktualni mladinski evropski prvak Balint Kalman. Izven konkurence pa bo 26-stezno elektronsko strelišče preizkusil tudi paraolimpijec in aktualni parašportnik leta Franček Gorazd Tiršek.

Finalni boji v prenosu v živo

V nedeljo bo na istem strelišču na sporedu še 7. državno prvenstvo mešanih parov. V zanimivi disciplini, ki je od Tokia naprej tudi del olimpijskega programa, se bo pomerilo kar 60 mešanih parov s skupno 120 strelkami in strelci.

Po kvalifikacijah v mladinski in članski konkurenci z zračno puško in zračno pištolo bodo sledili še finalni boji, ki si jih bo mogoče ogledati tudi v spletnem prenosu na Sobotainfo.

Finalne tekme
12.55 zračna puška U21
13.30 zračna puška člani-članice

16.55 zračna pištola U21
18.00 zračna pištola člani-članice

Starejše novice