Maraton treh src bo v soboto, 18. maja 2019, predstavil posebno novost, ki se je bodo razveselili vsi ljubitelji štirinožnih ljubljenčkov.

Postal bo namreč prva slovenska tekaška prireditev, ki se je lahko udeležijo tudi lastniki psov s svojimi ljubljenčki.

Zanje bo organizirana ločena, kilometer dolga trasa, kjer bodo imeli tekači priložnost za rekreacijo in sproščeno druženje v družbi svojih pasjih prijateljev.

Maraton treh src, tekaška prireditev z najdaljšo tradicijo v tem delu Evrope, letos preseneča z novostjo – organiziranim tekom s psi. Za ljubitelje psov je najstarejši maraton v jugovzhodni Evropi pripravil posebno, kilometer dolgo krožno pot z izhodiščem pred Hotelom Radin. 

Tekli bodo tudi štirinožci

Gre za prvi tek s psi, organiziran v okviru slovenske tekaške prireditve, ki je posvečen promociji rekreacije s štirinožnimi prijatelji ter hkrati odgovornega ravnanja s psi. Na tek, ki ni tekmovalne narave, se prek spleta lahko prijavite do 7. maja 2019, startnina znaša 10 evrov.

“Maraton treh src je eden najbolj srčnih, družinskih maratonov in prav je, da vanj vključimo vse družinske člane - tudi štirinožne. V želji, da se bodo prav vsi udeleženci dobro počutili - tako lastniki in njihovi psi kot ostali tekači, bomo poskrbeli za ograjen prostor, kjer se bodo kužki lahko poigrali in prosto gibali v 'svojem tempu'. Dogajanje bo potekalo pod budnim očesom izkušene strokovnjakinje za vzgojo in prevzgojo psov, tako da se bomo res maksimalno potrudili in vsem udeležencem omogočili varno okolje za prijetno druženje in izmenjavo izkušenj,” je novost predstavil Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src.

Za odgovorno ravnanje s psi

Tek s psi v Radencih poleg priložnosti za sproščeno rekreacijo nosi širše sporočilo, saj želijo z njim opozoriti na odgovorno ravnanje s psi. V ta namen so se povezali z društvom Hrtji svet Slovenije, ki skozi problematiko vzrejanja psov za tekmovane namene, širi zavest o humanem ravnanju s psi.

»V društvu Hrtji svet Slovenije se zavzemamo za osveščanje o problemu vzreje psov v tekmovalne ali lovske namene ter nudimo pomoč pri posvojitvi 'odsluženih' hrtov, rešenih iz Španije in Anglije. Poleg promocije hrtov bo Maraton treh src tem hitrim pasmam omogočili tudi brezskrben tek, ki ga tako obožujejo. Hkrati nam bo dogodek ponudil priložnost za zbiranje donacij, s katerimi bomo lahko pripomogli k boljšemu življenju vseh tistih, ki še vedno tečejo za svojo svobodo,« poudarjajo v društvu. 

Čeprav namen teka ni tekmovanje in bodo prejemniki medalj prav vsi udeleženci, bodo doseženi rezultati tokrat odvisni predvsem od lastnikov. V društvu namreč pravijo, da bi povprečen hrt kilometrsko traso premagal približno v eni minuti.

Varnost na prvem mestu

Organizatorji Maratona treh src priporočajo, da lastniki psom pred tekom nadenejo nagobčnike ter udeležence pozivajo h kulturnemu in odgovornemu obnašanju, ki pritiče množični športni prireditvi. Obvezna je uporaba povodca, vsak lastnik pa je odgovoren za vzdrževanje čistoče za psom. Ustrezno vodeni psi so dobrodošli tudi na rekreativnem Pohodu treh src, ki poteka v zgodnjih dopoldanskih urah. 

Start: ob 16. uri pred glavnim odrom 39. Maratona treh src v Radencih.
Startnina: 10 evrov, plačljiva do 7. 5. 2019. Vsak udeleženec ob dvigu štartne številke prejme darilno vrečko, v cilju pa medaljo za udeležbo.
Predprijave: Prijavite se lahko TUKAJ, prijava velja z datumom plačila. Tek ni tekmovalne narave.

 

Komentarji (11)

Gost888 (ni preverjeno)

De što pijtal psa če šče bejžati?

Gostog` (ni preverjeno)

Ce nesce bejzati, ga dajo v pasji vozicek in gasa.

In reply to by Gost888 (ni preverjeno)

Ooog` (ni preverjeno)

Stirinozni prijatelj. A lahko pridem z bikom mogoce z macko?

Tekog` (ni preverjeno)

In potem bo to, zoo maraton u radencima.

In reply to by Ooog` (ni preverjeno)

Gost` (ni preverjeno)

Pridem s kopensko zelvo.

In reply to by Tekog` (ni preverjeno)

Nikaloo (ni preverjeno)

Ojojoj, kama tau ide.
Kda do se zacali zeniti z psemi

Gos2t` (ni preverjeno)

Upam, da bo poskrbljeno za pobiranje psajih kakcev.

čarni vrag (ni preverjeno)

Vlačiti pse na tekaški maraton je bolano. Lejko bi organizirali tudi utrku magaraca ali bikov kot v Španiji.

No name (ni preverjeno)

Tak za probo bi tebe trbelo djati na vrvico pa te gnati do umo bolnice.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

gost25 (ni preverjeno)

Kmalu bodo tekle tudi kače!!!! Budale!!! Zaradi mene, če bodo tudi mrtvi tekli!!!!

gost25 (ni preverjeno)

Sam že treniram z gosenico s katero bom tudi prišel na veliki maraton. Mali maraton pa bom tekel s stonogo.

Starejše novice