Foto: Jure Banfi
Nogometaši Mure bodo v nedeljo odigrali derbi kroga proti Aluminiju, dosedanji potek sezone pa se lahko primerja s tistim izpred 21 let, ko je Mura postala jesenski prvak.

Pogled na lestvico Prve lige Telekom Slovenije po šestnajstih krogih je za Slovenijo sila nenavaden. Prve štiri ekipe ločita zgolj dve točki, kolikor znaša prednost Olimpije pred Aluminijem, Mariborom in Muro. 

Črno-beli se bodo jutri pomerili z Aluminijem, ki jim je letos zadal sploh edini poraz v letošnji sezoni, varovanci Anteja Šimundže so ob tem vknjižili še osem zmag in sedem remijev, kar je dovolj za 31 točk po šestnajstih krogih.

Mura je sploh prvič v svoji zgodovini na šestnajstih krogih doživela zgolj en poraz, doslej so bili v tem segmentu najuspešnejši v sezoni 1995/96, ko so na šestnajstih tekmah izgubili dvakrat in ob tem zbrali 28 točk (7 zmag, 7 remijev in 2 poraza). Muraše so takrat v devetem krogu z 2 : 1 premagali Goričani, v šestnajstem krogu pa je bilo boljše Primorje s 5 : 1.

V sezoni 1997/98 zbrali dve točki več, poraza niso poznali petnajst krogov zapored

Varovanci Anteja Šimundže so se z dozdajšnjimi igrami približali najboljšemu točkovnemu izkupičku po šestnajstih odigranih tekmah, ki sega v sezono 1997/98, ko je Mura postala jesenski prvak. Takratna ekipa je imela v 16. krogu na svojem računu 33 točk, torej dve več, kot jih imajo Muraši letos. To je tudi drugi najboljši dosežek kluba po odigranih šestnajstih krogih.

Murin niz neporaženosti, ki traja že osem krogov, je prav tako drugi najboljši dosežek v zgodovini kluba. Črno-beli so daljši niz neporaženosti uprizorili ravno v sezoni, ko so postali jesenski prvak - Mura je bila takrat neporažena kar petnajst krogov zapored, in sicer od 7. do 22. kroga.

V omenjeni sezoni so črno-beli tudi osvojili naslov jesenskih prvakov, kar jim pred tem in po tem ni uspelo nikoli. Četa Anteja Šimundže se je s predstavami v letošnji sezoni temu precej približala in ima ob preostalih štirih krogih še vse možnosti, da zimo morda pričaka na samem vrhu.
 

Aluminij enkrat slavil na Fazaneriji

Toda, kot pravijo v soboškem prvoligašu, je potrebno iti tekmo po tekmo. V nedeljo je torej na vrsti Aluminij, ki ima enako točkovno bero kot Mura. Kidričani so tudi edina ekipa, ki je Muro letos uspela premagati, srečanje v Kidričevem se je končalo z 2 : 0. 

Pred tem dvobojem so bili Kidričani pri eni zmagi proti Muri, ko je govora o slovenski nogometni eliti. Mura in Aluminij sta se namreč doslej v PLTS pomerila devetkrat, petkrat je slavila Mura, dvakrat se je srečanje končalo z remijem, dve zmagi (vključno z letošnjo) pa sta pripadli Aluminiju.

Ekipi sta se na Fazaneriji doslej pomerili štirikrat. V lanski sezoni je Mura dobila obe tekmi (3 : 2 in 3 : 0), v sezoni 2012/13, pa so eno zmago dosegli Kidričani, enkrat pa se je srečanje končalo z delitvijo točk.

Na Kopališki 45 seveda verjamejo v nadaljevanje pozitivnega niza, zmaga pred reprezentančnim premorom pa bi dala še dodatne samozavesti pred zadnjimi tremi krogi v jesenskem delu prvenstva.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nemo (nepreverjen)

Kdo je najboljši? Muraaaa
Gremo mura. Zmaga je naša

sijo1972 (nepreverjen)

Idemoooooo danes vsi na tekmo!

Kmet B. (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ja znaš ka. So žal pomembnejša opravila v regiji.. Boxmark!! Beda od bede. Regija rabi razvoj ne pa ta vaš kao fuzbal.

Indigo1 (nepreverjen)

Potem pa vloži v nekaj in razvijaj, kmetavzar. ? Imaš možnost!

In reply to by Kmet B. (nepreverjen)

lolek bolek (nepreverjen)

Če san praf razmo, naj delavci rajši vlagajo svoj denar v šport, kot v gospodarstvo.

In reply to by Indigo1 (nepreverjen)

Starejše novice