V Mačkovcih so uspešno izvedli četrto dirko državnega prvenstva v motokrosu. Izenačen dvoboj v razredu MX Open je dobil Miha Bubnič, ki je z enakim številom točk ugnal Žana Žalerja.

Avto moto društvo Štefan Kovač Murska Sobota je v Mačkovcih ob 75. obletnici delovanja organiziralo dirko za državno prvenstvo.

Na razgibani progi je nastopilo blizu sto tekmovalcev, ki so se na 1.380 metrov dolgi progi pomerili v osmih različnih razredih. Po dveh vožnjah smo dobili končne zmagovalce dirke, izjemno tesno je bilo v odprtem razredu MX Open.

Dvajset krogov dolgo prvo vožnjo je dobil Žan Žaler, drugi pa je bil Miha Bubnič. V drugi vožnji sta prvouvrščena tekmovalca zamenjala mesti, kar je pomenilo, da imata po dveh vožnjah oba na svojem računu 47 točk. 

Skupna zmaga je pripadla Mihi Bubniču, saj pravilo ob enakem številu osvojenih točk veleva, da je bolje uvrščen tisti, ki ima v zadnji vožnji boljšo uvrstitev.

Denis Jakša, vodilni v skupnem seštevku državnega prvenstva, je bil peti, pred drugouvrščenim Miho Bubničem pa ima zdaj le še dve točki prednosti.

Izenačeno tudi v MX 2, Gajser najboljši med veterani

Tesno je bilo tudi ob koncu dirke razreda MX 2. Prvo vožnjo je s prepričljivo prednostjo dobil Jaka Peklaj, ki pa je v drugi vožnji zaostal za zmagovalcem in vodilnim v skupnem seštevku Galom Hauptmanom, ki si je na podlagi boljše uvrstitve v drugi vožnji zagotovil skupno prvo mesto.

V razredu MX 125 se je zmage veselil Žan Oven, ki je bil najboljši tako v prvi kot drugi vožnji, z zmago pa je ostal na vrhu državnega prvenstva. Drugo mesto je pripadlu Lukasu Oseku, ki je bil po prvi vožnji četrti, v drugi pa je zaostal zgolj za zmagovalcem. Gal Geršak, ki je bil dvakrat tretji, je bil z enakim številom točk tretji.

Tudi na vrhu razvrstitve MX 85 sta bila dva voznika s 47 točkami. Val Slavec je dobil prvo, skupni zmagovalec Jaka Mervič pa je bil najboljši v drugi vožnji. Matic Maček je dobil obe vožnji v razredu MX 50, v katerem so sicer prevladovali motoristi KTM-ov, drugi je bil Hrvat Rok Cebović.

V kategoriji veteranov 40 je tako prvo kot drugo vožnjo dobil Simon Lavrin, v razredu MX veterani 50 pa je bil obakrat najboljši Bogomir Gajser, sicer oče Tima Gajserja. Vse rezultate najdete tukaj.

Motokrosisti se bodo na Goričko vnovič vrnili 17. septembra 2023, ko načrtujejo še tekmo za pokalno prvenstvo.

Starejše novice