Reprezentanca Slovenije do 21 let bo v torkovem večeru odigrala četrto preizkušnjo kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2025 gostila Slovaška.

Mladi Slovenci se bodo v soboški Fazaneriji pomerili z avstrijsko reprezentanco, ki jo že vse od leta 2012 vodi selektor Werner Gregoritsch.

Nekdanji napadalec računa tudi na Pascala Estrado, branilca ljubljanske Olimpije, ki je eden od treh reprezentantov, ki ne igrajo v domačem prvenstvu.

Avstrijci, ki so v četrtek izgubili pripravljalni obračun z Norveško, so na dveh septembrskih tekmah osvojili štiri točke.

Uvodoma so v Achnasu remizirali s Ciprom, v Riedu pa so z goloma Lea Querfelda in Noaha Bischofa v drugem polčasu strli odpor Bosne in Hercegovine, ki jo je uvodoma ugnala tudi reprezentanca Slovenije.

Za preobrat zasedbe selektorja Milenka Aćimovića sta v Sarajevu zadela Tjaš Begić in Tio Cipot. Slovenci so morali nato v Kopru priznati premoč Francozov, s petkovega gostovanja na Cipru pa so se vrnili z novimi točkami. 

Tio Cipot je mrežo gostiteljev dvakrat zatresel že v prvem polčasu, četrt ure pred koncem pa je slovensko zmago potrdil David Flakus Bosilj.

Zmaga okrepila samozavest nogometašev

Tri točke na drugem gostovanju v kvalifikacijah so okrepile samozavest nogometašev, ki so zdaj z mislimi že pri torkovi preizkušnji v Fazaneriji.

Sosedski spopad se bo v soboškem hramu nogometu pričel ob 18. uri, v slovenskem moštvu pa računajo tudi na pomoč tribun.

»Zmaga v dvoboju s Ciprom je dobra popotnica za obračun z Avstrijo. Glave moramo ohraniti na mestu, ostati moramo trdno na tleh, saj tekma z Avstrijci ne bo preprosta.

Upam, da nas bodo v Fazaneriji podprli tudi gledalci, v kar ne dvomim. Gremo po nove tri točke!« se vrnitve v domačo Mursko Soboto veseli Tio Cipot.

Mladi reprezentanci Slovenije in Avstrije se bosta v Murski Soboti srečali prvič po skoraj treh desetletjih.

Sosedski obračun je bil nazadnje odigran junija 1994, ko se je srečanje končalo z izidom 1:1, naša reprezentanca pa je povedla z golom Ivice Vulića.

Oktobra 1993 so bili Slovenci v gosteh boljši z izidom 0:4, ob dveh zadetkih Vulića pa je dvakrat v polno meril še Ermin Šiljak.

Cena vstopnice za odrasle, dijake, študente in upokojence znaša osem evrov, otroci do 14. leta starosti pa imajo prost vstop.

Reprezentanca Slovenije U21

Luka Baš (Radomlje), David Flakus Bosilj (De Graafschap/NIZ), Svit Sešlar (Eyüpspor/TUR), Žan Luk Leban (Farsley Celtic/ANG), Adrian Zeljković (Spartak Trnava/SVK), Enrik Ostrc (Helmond/NIZ), Mitja Ilenič (New York FC/ZDA), Martin Pečar (Bravo), Nejc Ajhmajer (Celje), Nino Milić (Celje), Jošt Pišek (Domžale), Mark Strajnar (Maribor), Marcel Lorber (Maribor), Rene Rantuša Lampreht (Rogaška), Nejc Gradišar (Rogaška), Lovro Štubljar (Empoli/ITA), Tjaš Begić (Parma/ITA), Žan Jevšenak (Benfica/POR), Tio Cipot (Spezia/ITA), Marcel Ratnik (Olimpija), Marko Brest (Olimpija), Srđan Kuzmić (Viborg), Anel Zulić (Viborg). Selektor: Milenko Aćimović.

Starejše novice