Pri Bravu so se že poslovili od njega, zdaj se čaka le še na uradno potrditev soboškega kluba. Pa bo Almin Kurtović edini nogometaš Brava, ki bo Dejanu Grabiću iz Šiške sledil v Mursko Soboto?

Mura je sezono 2022/23 zaključila z dvema zaporednima zmagama in na petem mestu Prve lige Telemach.

To na koncu ni bilo dovolj za preboj v poletne kvalifikacije UEFA Evropske konferenčne lige, črno-beli so brez evropske vozovnice ostali po zaslugi enega od žal številnih spodrsljajev. 

Ob dejstvu, da imajo četrte Domžale enako število točk, bi si Sobočani evropsko vozovnico zagotovili že s točko v aprilskem spopadu z Bravom, ki so jo izgubili v praktično zadnji sekundi srečanja.

Ravno ljubljanski Bravo je tudi osrednji akter tega prispevka, saj gre pričakovati, da so pri prekmurskem prvoligašu prvega poletnega novinca našli prav pri klubu, ki domuje na severu slovenske prestolnice.

Želeli so ga že pozimi

Ni skrivnost, da so si pri Muri Almina Kurtovića želeli že pozimi, ko je moštvo vodil še Damir Čontala. Tedaj so v Ljubljani pol leta pred iztekom pogodbe bojda pošteno zasolili ceno, zato do prestopa ni prišlo.

Se bo pa to zgodilo v kratkem, saj bo vsestranskemu nogometašu že čez nekaj dni potekla pogodba s klubom, del katerega je bil vse od leta 2008. Že pred dnevi so se namreč pojavile govorice, da je bil otrok Brava opažen v Fazaneriji.

Da si Mura v svoje vrste prizadeva pripeljati 23-letnega Ljubljančana, je že pozimi potrdil Dejan Močnik, športni direktor Brava, rumeni pa so se od svojega nogometaša poslovili včeraj, tudi s simpatično objavo na spletnih omrežjih.

»Selim se na višjo raven, morda na večjo raven s strani kluba, ki je že dlje časa na sceni. Od kluba se zahteva več, več je potrebno tudi dati. Iz tega hočem nadaljevati, želim si dobrih predstav, če bo tako, kot mora biti, bom šel na višjo raven in igral boljši nogomet,« je v zadnjem pogovoru pred kamero Brava dejal bodoči član prekmurskega prvoligaša.

Na radarju Mure tudi posojeni član Celja?

Pa bo Almin Kurtović edini iz letošnje zasedbe ljubljanskega Brava, ki bo pred novo sezono oblekel dres Mure? Nogomania je poročala, da želijo Sobočani na Kopališko ulico 45 zvabiti tudi Tamarja Svetlina.

Ljubljančan je v letošnji sezoni za Bravo nastopal kot posojeni član Celja, kjer pa nanj menda ne računajo več. Bravo si odkupa pogodbe verjetno ne more privoščiti, bodo denarnico odprli v Murski Soboti?

Celjani so za 21-letnega vezista Domžalam plačali 300 tisoč evrov, jasno pa je, da v knežjem mestu tega vložka ne bodo povrnili. Svetlin, ki je prve korake storil pri ljubljanskem nižjeligašu Arne Taboru, se med grofi ni znašel, zato je že letos skušal obuditi kariero v stari jati.

Nekdanji mladi reprezentant je namreč bivši mladinec Brava, Dejan Grabić pa ga dobro pozna. Bi ga lahko zvabil v Prekmurje?

Komentarji (1)

blekota (ni preverjeno)

Samo Rajbar naj ne vozi "okrepitev", ka te nede dobro, oziroma de enako kak letos ali pa še slabše.

Starejše novice