Argentinski vezist Sergio Lopez, ki igra za Aucas iz Quita v najvišji ligi ekvadorskega nogometa, ligi pro, je bil v ponedeljek kaznovan z globo v višini 1200 ameriških dolarjev oziroma 1000 evrov, ker je poljubil žogo.

Enaintridesetletni Sergio Lopez je bil kaznovan po novih sanitarnih pravilih, potem ko je v petek po zmagi svoje ekipe z 1:0 nad Macaro naredil gesto, s katero so ga vzeli pod drobnogled. Disciplinska komisija lige je sporočila, da je Lopez kaznovan zaradi poljubljanja žoge.

V Ekvadorju so vpeljali vrsto novih pravil za ligaške tekme, ki so se avgusta znova začele po petmesečni ustavitvi zaradi pandemije novega koronavirusa.

V skladu z novimi pravili so kaznovali pet igralcev zaradi zamenjave majic. Vsakemu je bila izrečena globa tisoč evrov.

Kaznovali so tudi dve ekipi zaradi neupoštevanja pravil. Klub z imenom Liga de Portoviejo je bil oglobljen, ker na tekmi ni zagotovil kompleta za prvo pomoč, najtrofejnejši ekvadorski klub Barcelona pa je bil kaznovan, ker vodstvo ni zagotovilo razkuževalnega gela oziroma alkohola za razkuževanje.

Ekvador je zaradi koronavirusa zabeležil 114.000 okužb in skoraj 6600 smrtnih primerov. Oblasti so poročale tudi o dodatnih 3700 smrtnih primerov, povezanih z virusom.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
100-100 (nepreverjen)

NORAKAZEN -je samo za vas idiote šteri enostavno nemrete nika potrpeti, nemate reda, mislite ka ste najpametnejši, mislite ka lejko delate ka ščete, pa van nišče nika nemre. Mislite ka van mask nej trbe nositi, ka lejko feštate itd. Da te pa betežni gratali pa do tak kak sigdar krivi drugi.

Busybee (nepreverjen)

jaz sem poljubil Tanjo Flaškon na rit
dobil gonorejo
tako kot če ge va ra in Tanja ni plačala nobene kazni
ali se vam dragi bralci to zdi prav

Lepec (nepreverjen)

Brneče tele lepše se obnašaj do moje žene.

In reply to by Busybee (nepreverjen)

Koli (nepreverjen)

se samo meni zdi,ali drugim tudi,da imajo nogometaši čudna nagnjenja?

Lepec (nepreverjen)

Sem slišal, da je zadnjič eden od balinašev- murašev nategnil žogo.

Starejše novice