Foto: Zajem zaslona Uefa
Danes je potekal žreb parov prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, svojega nasprotnika je dobil tudi slovenski državni prvak.

Zdaj je konec ugibanj in preigravanj možnih scenarijev, kdo bi bil bolj pisan na kožo soboškemu prvoligašu.

Na žrebu, ki je potekal danes v švicarskem Nyonu na sedežu Uefe, je bila Mura med nenosilci uvrščena v drugo skupino, možni nasprotniki so se tako skrčili na Cluj iz Romunije, Škendijo iz Severne Makedonije, Alaškert iz Armenije in Budućnost Podgorico iz Črne gore. 

Samo Romuni vrednejši od črno-belih

Privrženci črno-belih so si lahko nekoliko oddahnili, saj so iz igre izpadli 'težko-kategorniki' kot so Dinamo Zagreb, Ludogorec, Malmö in podobni. Najtežji izmed možnih tekmecev je tako bil nedvomno romunski prvak Cluj, ki ima tržno vrednost slabih 28 milijonov evrov.

Makedonski prvak KF Shkëndija iz Tetove je po oceni portala Transfermakt vreden 6 milijonov evrov, Alashkert iz glavnega armenskega mesta Yerevan je težak 5 milijonov, vrednost črnogorskega prvaka Budućnost pa znaša 4,35 milijona evrov.

Če gre zaupati ocenam, je tako ekipa Mure, katere tržna vrednost znaša 7,8 milijona evrov, vrednejša od vseh preostalih možnih tekmecev razen Romunov. 

Foto: Zajem zaslona Uefa

Muraši proti Makedoncem

Mura se je izognila najtežjemu možnemu nasprotniku in bo na prvi stopnički mogla preskočiti prvaka Severne Makedonije KF Shkëndija. Za prvo tekmo se bodo Muraši morali odpraviti v okoli 1000 kilometrov oddaljeno Tetovo, povratno pa bodo igrali na domači Fazaneriji.

Fazanerija bo prizorišče najmanj dveh evropskih tekem, saj bi se Mura v primeru izpada v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov preselila v 2. krog kvalifikacij za konferenčno ligo.

Če pa bo Muri uspelo zmagati v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov in bi v drugem krogu izgubila, pa bi jih pot naprej vodila v 3. krog kvalifikacij za evropsko ligo. Tudi tukaj poraz še ne bi zaključil Murine evropske poti, saj bi črno-beli imeli še priložnost v playoffu za uvrstitev v konferenčno ligo.

Tekme prvega kroga bodo 6. in 7. julija in še teden dni pozneje povratne. Tekme bodo odigrane ob prisotnosti domače publike, Uefa pa prepoveduje prisotnost gostujočih navijačev na tekmah pod njenim okriljem. Žreb za drugi krog kvalifikacij bo na sporedu jutri, 16. junija.

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vaše ime....... (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Hvala za sodelovanje in nasvidenje.Zadnji prosin vgasni pocvejt.

Dough (nepreverjen)

nej je poCvejt, ampak poSvejt....ide k matere naj te še inok navčij.

In reply to by Vaše ime....... (nepreverjen)

Vaše ime....... (nepreverjen)

Govedo pogledni si ka san se popravo v naslegnjen posti.

In reply to by Dough (nepreverjen)

Dough (nepreverjen)

Nevejš pijsate rajše povej...namesto v oštarijo, be te oča pa mate naj vozila v šolo, be se kaj navčo, zdaj pa drugo nevejš, kak po mize mlatete pa na veselice blaten bite.

In reply to by Vaše ime....... (nepreverjen)

Vaše ime .... (nepreverjen)

Bla bla bla na neti si močen na geziki

In reply to by Dough (nepreverjen)

Vaše ime....... (nepreverjen)
12 (nepreverjen)

Premagljivo.
Brez podcenjevanja

Yo9pp (nepreverjen)

Kdo bo pa igral s prvakom Juzne Makedonije?

Kamionđija (nepreverjen)

Ne podcenjevati šiptarov..

Busiop (nepreverjen)

A to je v Severni Makedoniji enako kot v Svici, kjer ni makedoncev in svicarjev, ampak vse albanci.

In reply to by Kamionđija (nepreverjen)

Slovenija.SLO (nepreverjen)

Kaj je to SVN neka arkticna republika. Mura ja SLO in pika. SLO za Slovenijo.

ISO (nepreverjen)

Country Code SVN
Country code according to ISO-3166 Alpha-3

SVN
ISO-3166 Alpha-3

SVN is the three-letter country abbreviation for Slovenia.

In reply to by Slovenija.SLO (nepreverjen)

iso.ni alpah (nepreverjen)

bla, bla, to si je vlada izmislila in nekja dolocila. Od kadj pa poslusamo glupe politike. Z vsakim mandatom so vse bolj neumni poslanci in manj izobrazeni. Sedaj imamo prodajalca betona, spletnomprodajalko modrcev, starega maturanta, ki je maturiral v srednjih letih na privat soli,.... to ni za niakamor. In ce si izmislijo novo kodo bo tebi ok. SLO je edina koda za Slovenijo.

In reply to by ISO (nepreverjen)

Jooooj... (nepreverjen)

Budalo!!!

In reply to by iso.ni alpah (nepreverjen)

black panter

Idemo dale...

al.dale (nepreverjen)

kama? .....

In reply to by black panter

BAdo (nepreverjen)

Po kebab.

In reply to by al.dale (nepreverjen)

makedonski (nepreverjen)

Mislin ka do soboški makedonci navijali za Muro, glede na to ka je tou šiptarski klub. Edino soboški šiptarski makedonci do navijali za KF Shkëndija.
Edino ne ven za koga de navijo stari Pavlinjek. :)

Kaj (nepreverjen)

Navijo de za Milico M.

Koronanateg (nepreverjen)

Na igrišči nega korona natega ka si igralci v usta pluvajo na klopi za rezevne igralce pa je ahaha nateg in prevara človeštva!

Bg19 (nepreverjen)

Mura zmaga z 5 goli razlike

Kill Bill (nepreverjen)

Mimogrede S. Makedonija je na EP v nogometu...Slovenija pa?? KF Shkëndija bo defenitivno zelo žilav nasprotnik. Niso pa nepremagljivi ☝️

Laci (nepreverjen)

Glede na to koga vse bi lejko teoretično dobili je žreb dober. Ampak realno pa de fejst težko, so neugoden nasprotnik keri vsako leto špila v evropskih ligah. Po kvaliteti smo verjetno nege isto taka mislin ka de odločala fizična pripravljenost in što de psihološko močnejši oz bole motiverani. Tu je naša šansa. Oni do vsaj malo podcenjevali, mi pa se moremo na tekmi z njimi "zbiti" in jih prebežati sto na vro. Taka zdaj pa samo trenerati in nabrati ogromno kondicije.

Jug (nepreverjen)

Laci maš čisto praf, pripraviti se 100% fizično, pa 150% psihično glede na to, ka so veliki provokatorji kak Husmanije sa Domžale 🤣🤣🤣

In reply to by Laci (nepreverjen)

Bojaan91

Tale zna bit težka tekma, samo Mura ma šanso za napredovanje...lahko pa tudi prebereš na stave.myprobet.com o tej tekmi...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice