V Gledališču Park je bila sinoči slavnostna prireditev, na kateri so podelili priznanja najboljšim športnicam in športnikom v Mestni občini Murska Sobota, ki so zaznamovali leto 2022.

Na prireditvi Športni dosežki 2022 v Mestni občini Murska Sobota so tudi tokrat razglasili najboljše športnice, športnike, najboljše v športu invalidov, najboljša društva in klube med ekipnimi in posamičnimi športi, najboljšo šolo, najboljše športnice in športnike v šolskih športnih tekmovanjih.

Priznanja športnikom je podelil župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj

Priznanje za najboljšega športnika minulega leta sta prejela Klemen Vinkovič iz Judo kluba Murska Sobota in Veronika Horvat z Judo kluba Klima center Beltinci. 

Najbolj športna šola je OŠ II Murska Sobota

Najboljše športnice:

Najboljše športnice v Mestni občini Murska Sobota za leto 2022 so atletinja Urška Martinec iz Atletskega kluba Pomurje Murska Sobota, športna plesalka Taira Celec iz Plesnega kluba Zeko Murska Sobota in šahistka Maja Kohek iz Šahovskega društva Pomgrad Murska Sobota. 

Najboljši športniki:

Najboljši športniki so strelec Jure Sočič iz Športnega strelskega društva Murska Sobota, nogometaš Tio Cipot, nekdanji nogometaš NŠ Mura in po novem član italijanskega prvoligaša Spezia Calcio, ter Bojan Ropoša iz Namiznoteniškega kluba Sobota. 

Šport invalidov:

Najboljši posameznik na področju športa invalidov je judoist Sašo Kovač iz Judo kluba Murska Sobota, najboljše moštvo pa ekipa pikada Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota.

Najboljše moške športne ekipe (posamičnimi športi)

Najboljše moške športne ekipe med posamičnimi športi so Rokoborsko društvo Sobota, Športno strelsko društvo Murska Sobota in Atletski klub Pomurje Murska Sobota,

Najboljše moške športne ekipe (kolektivni športi)

Najboljše moške športne ekipe med kolektivnimi športi pa Društvo Nogometna šola Mura, Odbojkarski klub Panvita Pomgrad in Rokometni klub Pomurje Murska Sobota.

Najboljše ženske športne ekipe (kolektivni športi)

Najboljše ženske športne ekipe med kolektivnimi športi so Društvo za ritmično gimnastiko Murska Sobota, Ženski odbojkarski klub Sobota in ženska ekipa Namiznoteniškega kluba Sobota.

Priznanja za vrhunske športne dosežke v letu 2022

Podelili so tudi priznanja za vrhunske dosežke v letu 2022 športnikom in športnicam, ki so s svojim športnim udejstvovanjem povezani s soboško občino ali pa so rojeni v njej, vendar nastopajo za klube v drugih občinah.

Priznanja so prejeli potapljačica na vdih Alenka Artnik iz Potapljaškega kluba Murska Sobota, teniška igralka Andreja Klepač iz Teniškega kluba Murska Sobota, strelca Jasmina in Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefana Kovača trap Murska Sobota ter judoistka Leila Mazouzi iz Judo kluba Z'dežele Sankaku Celje.  

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
😂 (nepreverjen)

Čestitke vsem 👍👏

3...3 (nepreverjen)

najboljši športnik in športnice dobijo priznajan na športnih tekmovanjih najvišjega ranga in nikakor ne rabijo teh političnih pohval in nagrad na lokalni ravni. če že potem pri predsedniku republike.

Starejše novice