FOTO: Jure Banfi
V Lipovcih je potekalo evropsko prvenstvo v hokeju na travi za ženske skupine III. Zlato kolajno osvojile Francozinje

Slovenska ženska reprezentanca je nastopala v skupini A, kjer so se pomerile s Francijo in Hrvaško. V skupini B so moči merile reprezentance Litve, Švice, Slovaške in Madžarske. Po skupinskem delu je bil na sporedu še drugi del turnirja.

Slovenke so na zadnji dan turnirja še drugič igrale s Hrvaticami in zabeležile poraz s 3:0.

Francozinje slavile v finalu

Včeraj je bilo na vrsti tudi finalno srečanje, kjer sta se pomerili reprezentanci Francije in Litve. V napetem obračunu so s 4:3 slavile Francozinje, ki so tako osvojile zlato. Oba finalista pa sta si zagotovila napredovanje v drugo skupino Evropskega prvenstva, ki bo leta 2021.

Komentarji (3)

Huda RitoPerka (ni preverjeno)

Samo čobe vidiš ??

Taktika (ni preverjeno)

Novinar - če pišeš prispevek, je fajn, da vsaj dobro napišeš, s kom je SLO igrala zadnji dan - niso bile Hrvatice, ampak Madžarke.

Melanie (ni preverjeno)

Vidin ka so že izbrisane komentare kak npr.: “ne spoten se ka bi ge vida več debelih diklin v neken športi kak je hokej na travi...:/“ PLITVI LIDJE! Dajte podporo, bojte pametni in jin povejte sva čast! Dikline so z dneva v den trenerale, se mantrale, delale na moče in to vse ka be zastopele sLOVEnijo, ka bi zastopile slovence. Trenutno ne vidin nič drugo kak žaljivke, nesramnost. Prebrodite situacijo! Namesto toga ka samo preštejte ite malo poglednet kak so se trudele vsi hokejaši ali pa samo ljidje z voljo. DAJTE PODPORO, ITE NAVIJAT, BOJTE TE GLASNI! Dala san del zgodbe z vsako od nje skos in ven kelko truda trbej vložiti v uspeh, kar je za nas težko, glede na to ka se hokej na travi, v Slovenije, žal ne podpera zaradi nerazvitosti.
BRAVO DELKE! Samo tak dale.

Starejše novice