Ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci si je z visoko zmago zagotovila nastop v finalu kvalifikacij za UEFA Ligo prvakinj. Beltinčanke so latvijskim prvakinjam nasule kar šest zadetkov.

Slovenske prvakinje so na prvi tekmi kvalifikacij UEFA Lige prvakinj potrdile pričakovanja in v Gornji Radgoni zanesljivo dobile dvoboj z Rigasom. Latvijska mreža se je zatresla kar šestkrat.

Pomurke so v dvoboj z mlado zasedbo Rigasa vstopile pogumno in hitro prevzele pobudo. Latvijke so prvič klonile že v deveti minuti tekme. Po dolgi podaji Špele Kolbl je z diagonalnim udarcem zadela Kaja Korošec.

Zgolj dve minuti kasneje se je med strelke vpisala tudi asistentka pri prvem zadetku. Špela Kolbl je izkoristila podajo Kim Juršnik.

Beltinčanke so tudi po drugem zadetku prevladovale na zelenici, v 41. minuti so zadele še drugič. Kaja Korošec je poslala natančno žogo pred vrata, Sara Makovec pa je z bližine zadela z glavo.

Latvijke so po napaki Maje Dimitrijević znižale zaostanek globoko v sodniškem dodatku, Evo Vamberger je po drugem poskus premagala Ieva Krasnova. Priscilla Hagan je še pred odmorom zatresla okvir gola.

V drugem polčasu še trije zadetki

V nadaljevanju srečanja smo videli manj nogometnega vznemirjanja, Pomurke pa so v 55. minuti spet pobegnile na tri zadetke prednosti. Po predložku rezervistke Helene Božić se je po strelu z bližine še drugič veselila Sara Makovec.

Tekma se je po obdobju brez pravih priložnosti znova razživela v zaključni fazi. V 82. minuti je po asistenci Špele Kolbl zadela mlada Živa Rakovec, domačinka iz bližnjih Apač pa se je podpisala pod članski prvenec.

Zmago domačink je tri minute kasneje potrdila Špela Rozmarič. Osrednja branilka je bila po kotu Sare Makovec natančna po udarcu z glavo.

Pomurke zdaj čakata dva dneva počitka in priprave na sobotni finale, v katerem se bodo »žuto-plave« udarile s Harkovom. Ukrajinke so danes premagale NSA Sofijo, srečanje v Bakovcih se je končalo z izidom 5:1.

ŽNK NONA POMURJE BELTINCI - RIGAS FS 6:1 (3:1)

Strelke: Kaja Korošec (9'), Špela Kolbl (11'), Sara Makovec (41', 55'), Živa Rakovec (82'), Špela Rozmarič (85'; Ieva Krasnova (45+6')
ŽNK Pomurje: Eva Vamberger, Saša Kolar (46' Helena Božić), Maja Dimitrijević (78' Ema Horvat), Špela Rozmarič, Kim Juršnik, Sara Makovec, Lucija Kos (69' Tjaša Nemec), Kaja Horvat (46' Živa Rakovec), Špela Kolbl, Kaja Korošec, Priscilla Hagan (62' Anja Eferl). Trener: Sandi Bauer.
Rigas FS: Asnate Lindermane, Liana Rožaščonoka, Sofija Gergeležiu, Anna Krumina, Erika Gricijenko (81' Anna Hropataja), Tatjana Baličeva, Anna Valaka, Anastasija Čemirtane, Leva Krasnova (90' Evelina Ušpaličeva), Anastasija Poluhoviča, Diana Suvitra. Trener: Viktors Vicehovskis.

Komentarji (1)

dosta je 2 (ni preverjeno)

bravoooooo dikline

Starejše novice