Foto: OK Panvita Pomgrad/Primož Gider
Soboški odbojkarji so se po ligaški zmagi v Kranju z odliko predstavili tudi na prvi ligaški tekmi v puconski Zeleni dvorani, po treh nizih so odpravili Ravenčane.

Odbojkarji Panvite Pomgrad so ligaški krst v Puconcih prestali z odliko, v treh nizih so ugnali ekipo Fužinarja.

Ravenčani, ki so v puconski Zeleni dvorani gostovali že v sklopu memorialnega turnirja Gorazda Giderja, so bili na kolenih po uri in 19 minutah, še najbolj pa so se gostiteljem približali v zadnjem nizu, ki se je končal z rezultatom 25:21.

Domača ekipa je Korošcem v prvem nizu dovolila 16, v drugem pa 18 točk. Sobočani so si največjo prednost ustvarili predvsem na račun blokov, sami so jih dosegli 12, gostje zgolj tri.

Pri Fužinarju sta 11 točk dosegla Denis Robida in Vasja Plesec, pri gostiteljih pa so 13 točk k zmagi dodali Leonardo Doda, Nenad Šormaz in Stefan Mirković.

PANVITA POMGRAD - FUŽINAR SIJ METAL RAVNE 3:0 (25:16, 25:18, 25:21)
Panvita Pomgrad:
Rajnar, Doda 13, Šormaz 13, Drvarič 4, Vrabl, Suhadolnik 8, Horvat, Legen, Bedrač 6, Mirković 13, Novak. Trener: Dejan Fujs. 
Fužinar Sij Metal Ravne: Pušnik 5, Križanič 5, Lednik, Robida 11, Ranc, Stojanov 2, Javornik 5, Vučetić, Plesec 11, Podričnik, Drevenšek, Zmagaj, Libnik, Hribernik. Trener: Aljoša Jemec.

Gostje v prvem in drugem nizu brez vodstva

Ravenčani v prvem in drugem nizu niso niti enkrat povedli, kljub temu pa so Sobočani potrebovali nekaj časa, da so se odlepili. Po izidu 9:8 sta Žan Bedrač in Vid Suhadolnik z blokom povišala na 11:8, po dveh blokih Nenada Šormaza pa je bilo 16:11. 

Po odmoru gostov je Stefan Mirković povišal na 17:11, a so se Ravenčani po dveh napadih Vasje Plesca približali na 18:15. V domačem moštvu so nato tudi na račun napak Korošcev znova dosegli tri zaporedne točke in niz je bil odločen, zadnjo točko je z napadom za 25:16 prispeval Bedrač.

Nenad Šormaz je z odličnim odprtjem drugega niza priigral vodstvo s 7:3, Fužinar pa se je po asu Bora Križaniča približal na 8:7. Sledile so tri domače točke, Ravenčani pa so dokončno odpadli po tem, ko je Sobočanom po rezultatu 12:10 na krilih Urbana Drvariča, ki je dosegel kar štiri zaporedne ase, uspel delni izid 6:0. V končnici niza se je razigral še Leonardo Doda in Panvita Pomgrad ga je dobila s 25:18.

Zadnji niz je bil bolj izenačen, ekipi pa sta se do izenačenja na 12:12 izmenjevali v prednosti. Nato so pobudo prevzeli domači, ki so po treh napadih Nenada Šormaza povedli s 14:12, po točki Leonarda Dode pa s 16:13. 

Fužinar se je z asom Davida Stojanova približal na 17:16, z dvema napadoma Bora Križaniča pa na 19:18. Pomurci so odgovorili s štirimi zaporednimi točkami. Zaključno žogo je z napadom za 24:20 priigral Vid Suhadolnik, Sobočani pa so po napadu Stefana Mirkovića izkoristili drugo priložnost.

Fujs pričakoval težjo preizkušnjo

»Glede na prvi krog nisem pričakoval tako gladke zmage, saj se je Fužinar takrat odlično upiral Mariboru. Pričakoval sem precej težjo tekmo, a so moji fantje v prvih dveh nizih odigrali z odliko. 

Z dobim začetnim udarcem in dobrim protinapadom smo gostom onemogočili, da bi razvili svojo igro. V tretjem nizu smo malo popustil, a vseeno do konca odigrali zrelo in zasluženo zmagali,« je bil s predstavo domače ekipe zadovoljen trener Dejan Fujs.

Sobočani imajo po dveh krogih na računu dve zmagi, tako kot Mariborčani se ponašajo s petimi točkami. S šestimi vodi Calcit Volley Uroša Pavlovića in Dina Vinkoviča, ACH pa je po izpuščenem uvodnem krogu ugnal Krko. Kranjčani in Ravenčani ostajajo pri točki, pri ničli pa so Kanalci in Novomeščani. 

Nov teden prinaša dvojni spored in dve gostovanji, v četrtek v Mariboru, v soboto pa še v Kanalu.

Komentarji (1)

1235678 (ni preverjeno)

dober start v sezono

Starejše novice