Jimpeto Joy, konj, ki je navdahnil skulpturo v enem od pomurskih krožišč, kasača Dušana Zorka ponesel do zmage.

Minulo nedeljo je na hipodromu v Stožicah potekal XXIX. Slovenski kasaški derbi za 4–letne slovenske kasače na progi, dolgi 2.600 metrov. 

V najpomembnejši dirki sezone, v katero se uvrstijo najboljši kasači, je lovoriko zmagovalca osvojil Dušan Zorko, s konjem Jimpeto Joyem. V konkurenci 12 izvrstnih konjev sta pometla s tekmeci ter se veselila uspeha, ki je plod številnih ur treninga, izkušenj in talenta.

Zmagovalca posadili na instalacijo, ki jo je navdahnil sam Jimpeto Joy

Kot zanimivost omenimo, da je v križevskem krožišču umeščena instalacija konja kasača Jimpeto Mobile, umetniški navdih za izdelavo skulpture pa je umetnik dobil prav v hlevu in na pašniku, kjer je opazoval konja Jimpeto Joya, ki je že takrat kazal talent in je imel predispozicije, da se razvije v odličnega konja kasača.

Uspeha, ki si ga želi prav vsak, ki se ukvarja s kasaškim športom, so se poleg zmagovalca veselili še župan Občine Križevci Branko Belec, predsednik Športne zveze Križevci Milan Majcen, umetnik Robert Jurak, ki je sodeloval pri izdelavi konja v krožišču, Branko Kristl – podpredsednik Kasaške zveze Slovenije, prokurist Erinox d.o.o. Janez Rožman, svetnik občinskega sveta Občine Križevci David Antolin ter prijatelji kasaškega športa. 

Konju, ki stoji v krožišču je bil predan lovorjev venec, zmagovalca derbija pa so simbolično posadili na instalacijo konja in si zaželeli novih uspehov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice