Foto: Jure Banfi
Mura je v torkovem večeru še šestič zapored ostala brez zmage, Mirlind Daku pa tudi v dvoboju s Taborom ni uspel prekiniti strelskega posta. Zdi se, da brez golov kosovskega napadalca ni niti zmag Sobočanov.

Spomladi še neporaženi Kraševci so tudi v Fazaneriji izvlekli celo kožo, čeprav so bili ob polčasu na pragu zmage.

Na koncu s točko niso bili zadovoljni niti Sežanci, saj so v nadaljevanju tekme zapravili vodstvo, niti Sobočani, ki so sicer uspeli izogniti porazu, a so še šestič zapored ostali brez ligaške zmage. Tudi Damir Čontala je po tekmi priznal, da je točka manj od pričakovanj.

Črno-bele je z dvema goloma rešil Nikola Petković, Mirlind Daku pa je ostal pri 11 doseženih golih. Kosovskemu napadalcu se je najlepša priložnost ponudila v deseti minuti, ko pa je njegov udarec s strani odbil Jan Koprivec.

Najboljši strelec Mure po selitvi v Fazanerijo še nikoli ni tako dolgo čakal na naslednji zadetek. Zadnjič je v polno meril ob porazu v Ljudskem vrtu, po izpuščeni tekmi z Gorico, ki sta jo odločila Martin Šroler in Luka Bobičanec, pa je še na šesti ligaški preizkušnji ostal s prazno statistiko.

Ob tem pa se težko znebimo vtisa, da Mura ne zmaguje, ko Daku ne zabija zadetkov. To potrjuje aktualna serija šestih ligaških tekem brez slavja, Mirlind pa je v polno meril na petih od skupno sedmih tekem, na katerih je zaigral in so Sobočani prišli do zmage.

Je Mura preveč odvisna od njega?

Že bežen pogled na zelenico razkriva, da Dakuju ni lahko. Strelski post in niz brez zmage sta ga načela, čustva pa v takšnem stanju na igrišču pokaže še prej kot sicer, zato težko skrije nervozo.

Recept za izboljšanje takšnega stanja je vsaj v teoriji enostaven. Ko se mu bo znova odprlo, bosta izginila tudi nervoza in nesproščenost. Kako pa priti do tega? O tem smo po dvoboju s Taborom povprašali tudi Damirja Čontala:

»Če pogledamo nazaj, nas je Mirlind jeseni popeljal do delitve drugega mesta, ko nam na začetku sezone najprej ni steklo. Tedaj je v ključnih trenutkih dosegal zadetke, vlekel je ključne poteze in je delal razliko, ki nas je vodila do serije zmag. Zagotovo nam to manjka. 

Če se ne motim, je zadetek nazadnje dosegel v Mariboru. Na zadnjih šestih ligaških tekmah ni zadel, Mura pa na teh tekmah ni zmagala. Njegov vpliv na ekipo je velik. Verjetno je tudi moja napaka, da se je vse preveč orientiralo nanj in so se pričakovanja glede njega povečala. 

Tudi sam si je pričel ustvarjati vedno več pritisk in odgovornosti, da sam rešuje zadeve. Prišel je v določeno krizo, kar pri njemu povzroča tudi veliko nervoze, saj je izredno temperamenten človek. Delamo vse v tej smeri, da te stvari nekoliko omilimo, vendar je takšen, da močno vpliva nanj, če nekaj ne gre, kot si zamisli sam ali pa vsi mi skupaj. V stresnih situacijah potem težko brzda čustva. 

Dejstvo je, da je nanj naloženo preveliko breme, trenutno manj z naše strani, bolj pa si ga nalaga sam in celotna javnost, ob tem pa svoje doda še borba za strelca lige. Vse to so faktorji, ki vplivajo nanj, da ni v podobi, v kakršni je bil lansko pomlad in na začetku letošnje sezone.«

O statusu Mihaela Klepača

Pred spopadom s Taborom je v oči bodlo tudi dejstvo, da so nogometaši Mure na petih zaporednih prvenstvenih tekmah zgolj enkrat zatresli mrežo tekmeca, v Celju je ob porazu zadel Lazar Zličić.

Ko se je ustavilo Dakuju, se je tudi napadu Mure, v katerem smo jeseni ob Kosovarju našli le še enega nogometaša z več kot dvema doseženima goloma. Gre za petkratnega strelca Mihaela Klepača, ki pa se je znova znašel na stranskem tiru. Kakšen je njegov status?

»Klepač je igralec Mure, nanj računamo, ko si bo to prislužil s treningi in tekmami. Zdaj morda težje s tekmami, ker igramo zgolj ligaška srečanja. O tem smo se že velikokrat pogovarjali, zavedamo se njegovih kvalitet. 

Vemo, kaj nam je ob koncu lanske sezone prinesel v borbi za evropska tekmovanja, vemo tudi, da je imel tudi jeseni serijo dobrih tekem. Se pa pri njem pojavljajo ogromna nihanja v razpoloženju, želji in zavzetosti. 

Ko igralec ne da pravega odziva oziroma soigralcem ne sledi v določenih zadevah in odgovornosti v igri, je težko zaupati. Trenutno je njegov status takšen, da igra manj, vsi pa si želimo, da se lahko čez noč prebudi in spremeni. 

V preteklosti smo že doživeli, da je prišel do tega, da ima niz dobrih tekem. Je pa dejstvo, da je v Muri že več kot dve leti, v tem času pa je imel ogromna nihanja, že pri prejšnjem trenerju in sedaj. Želimo si ga v pravi podobi in takšen bo zagotovo koristil Muri,« je Čontala sporočil Hrvatu.

Nekdanji nogometaš Aluminija je jeseni odigral 19 tekem, v začetni enajsterici je nastopil 15-krat. Po izpuščeni tekmi v Celju je proti Radomljam v igro vstopil v 86. minuti, proti Taboru pa ni dobil priložnosti, čeprav so imeli črno-beli precej težav s sestavo moštva.

Kdo bo znova prej pomembnejše orožje Mure, Mirlind Daku ali Mihael Klepač?

Komentarji (36)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
čarni vrag (ni preverjeno)

Spomladi še neporaženi Kraševci so tudi v Fazaneriji izvlekli celo kožo, čeprav so bili ob polčasu na pragu zmage.

Kako si lahko ob polčasu na pragu zmage?

Ne vem kako lahko imajo tega "nihajočega" Klepača v klubu. Morali bi mu dati pogoj, da se zresni če ne adijo. To je kot da imaš avto za katerega ne veš, če bo vžgal ali ne. Imajo enega igralca, ki zna dati gol. In oni bi radi špilali v prvi ligi.
Bojim pa se, da je Mura kot "ruski" klub obsojena na životarjenje.

Mura je pri Ledavi (ni preverjeno)

Klepač je vseeno dal nekaj golov, njegov interes je sigurno, da igra. Torej, da se trudi. Zdaj če je neresen in živi nešportno pa sam ne vem.
Da je Daku trenutno več kakor slab in to ne samo zadnji mesec... je jasno. Vendar, on si lahko sam tu in tam pripravi kakšno priložnost in to je vse. Naloga moštva je v tem, da njemu pripravljajo priložnosti, tega pa praktično ni. Ne vem, čemu je Petković izvajal enajstmetrovko? Za boljšo samozavest bi jo moral Daku. Gol kot gol, verjetno bi se zbudil?
Zadnja tekma je lepa slika: slučajna enajstmetrovka (ta nastrelitev roke na splošno je na tekmah nekoliko vprašljiva), enajstmetrovko je igralec itak zastreljal... dobro odbitek in gol. Drugi gol velika napaka, neke izdelane akcije pa res ni bilo.
Če pa že izdelajo akcijo za zadetek, pa gola enostavno ne vejo dati. Kakor v Celju, kjer so izgleda ciljali stative? Tako se ne more igrati.
Prehod iz obrambe proti napadu je prepočasen, nasprotnik se postavi, pa četudi ne, nismo ne vem kakšna velika kombinatorna ekipa, da bi hitro prešli pred gol in ...
Vse to je naloga strokovnega vodstva in kaj sploh delajo? Če imajo napačne igralce, kdo jih izbira? Če nimajo kondicije, kdo je za to odgovoren? In še...
Kot sem že zapisal, mene več na tekmo ne bo, dokler bo trenutni trener na poziciji. Enostavno je on najbolj odgovoren in če ni rezultatov...?

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

sobočanec11 (ni preverjeno)

Menjaj se nesposobnež. Ka blužiš, samo izgovori zaradi tvojega neznanja, nestrokovnosti, podkupljivosti,........

Marš nesposobnež z Rajbarjem na čelu , saj ste z pajdaši uničili Muro in naredili tujsko legijo z Šiptari, Srbi, Hrvatami,..... in ostalimi. Koga bo še Mura letos premagala???????? Mogoče Tromejnik?

Mura je pri Ledavi (ni preverjeno)

No ja, težko bi verjel, da se bo sam "odstavil" od dobro plačane službe. Po njem sigurno ni nikjer na tej ravni kakšno povpraševanje? Tako, da je naloga vodstva kluba, da se mu zahvali, javno pač pove, da je moštvo dobro delalo, se trudilo na pripravah, da so imeli vse... enostavno da pač niso imeli sreče. Take floskule pač ponavljajo vsi klubi po svetu in navijači bi to tudi sprejeli. Samo, da trener odide!

In reply to by sobočanec11 (ni preverjeno)

ati (ni preverjeno)

Samo sebe , in to že v Ljubljani.

In reply to by sobočanec11 (ni preverjeno)

Papa (ni preverjeno)

Daku je fizično slabo pripravleni, ali pa nešče. Še proti St. Patricksi je šprinto in se trgo 120 minut, zdaj pa prvi polčas še nekak odšpila, v drugon pa je statist, praktično Mura z enin menje. Posledica vrhunskih priprav?

Brr (ni preverjeno)

Ja vsi so krivi kriza Dakuja vpliva na mostvo ...Samo ka on nede kriv ...

Fgh (ni preverjeno)

Kdo je trener?
Kdo pripravlja igralce?
Pod katerim vodstvom trenirajo igralci?
Kdo postavlja taktiko?
Kdo dela zamenjave?

ČONTALA, ČONTAL, ČONTALA, ČONTALA IN ŠE ENKART ČONTALA

ČAS ZA ODSTOP OZ. ODSTAVITEV NESPOSOBNEGA TRENERJA DAMIRJA ČONTALE

Neko (ni preverjeno)

Spakivajte toga trenera že nekan, ka nej sposoben.

Doktor55 (ni preverjeno)

Bog pomagaj ka drugi njemi vec nemre si on kdaj preste te komentare to kar vidimo na igrisci je rezultat treningov priprav in vodenja mostva odgovoren je pa trener ki pa prenasa odgovornost na igralce

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

Zdaj se komaj vidi, kako so opravili priprave v Turčiji, Karte, ponočevanje, nešportno življenje, alko..... Vse to so sovražniki športnih uspehov in ravno vse to so Muraši "konzumirali" na pripravah. Malo pojdite po kafičih, tam po 22 uri, kjer se zadržujejo murini preplačanci. Pa boste marsikaj slišali. Še več od ljudi, ki so bili za "nagrado" z njimi na pripravah, zdaj pa se okrog hvalijo, kaj se je tam dogajalo. Baje......

vrag od vraga (ni preverjeno)

Baje kaj?????

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

Gg (ni preverjeno)

Javno iti šinfat najbokšoga strelca lige, bravo Čontala, ti si Guardiola za slovensko ligo..

gru (ni preverjeno)

Nogomet je ekipni šport, ne pa šport posameznika! Vsak mora na igrišču doprinesti svoj delež.

In reply to by Gg (ni preverjeno)

JJJ (ni preverjeno)

Pravda za Čontalo
Mura iz Murske
Pranje možganov

Navijač (ni preverjeno)

Kajbi zdaj radi ko je bil Ante trene smo izgbili tri nola s Taborje pa nihče ni menjavo zrenerja.

Fgh (ni preverjeno)

Ante je bil gospod človek. Nikoli ni tako govoril o igralcih. Osvojil pokal in prvenstvo.

Kaj je osvojil Čontala????

In reply to by Navijač (ni preverjeno)

EM (ni preverjeno)

Nej je Mura samo Daku.
Čontala čas ti je ze mijno lani,ka bi spakival kufre !

njiva

Ne vem,kak si leko eden;profesionalni trener;če je mi leko tak pravimo;dovoli in javno govori o Daku-ju,ki je po mojem
mnenju eden redkih poleg Beganoviča in Šrolera,ki so zadovoljili z svojo kvaliteto in borbenostjo v popolnosti in so tista dodana vrednost štero mi ščemo od sakšiga,ka pride k Muri.Po drugoj strani se moremo zavedati,ka je on posojeni in verjetno de po konci sezone šel,isto verjetno de tudi z Beganovičem,kateri je tudi dobival že ponudbe.
Tako,da bomo spet na istem,spet bomo;kupovali;vlačili nepreverjene in nekvalitetne,poškodovane igralce.
To se mora enkrat za vselej končati.Že lansko leto poleti,bi morali kupiti,še enkrat ponavljam KUPITI 2-3 kvalitetne okrepitve in to je to,ne pa da smo prvlekli 10 in več ničvrednih,nekvalitetnih,nepreverjenih nogometašev.In kdo more,oz.bi moral za to odgovarjat? odgovor- RAJBAR IN ČONTALA-in nihče drug.
Z takojšnim odstopom oz.brco v rit obema in novim športnim direktorjem in trenerom bi se lahko potem v miru začeli pripravljati na novo sezono,ker letošnja sezona,mislin,ka je zgubljena.

njiva

Ne vem,kak si leko eden;profesionalni trener;če je mi leko tak pravimo;dovoli in javno govori o Daku-ju,ki je po mojem
mnenju eden redkih poleg Beganoviča in Šrolera,ki so zadovoljili z svojo kvaliteto in borbenostjo v popolnosti in so tista dodana vrednost štero mi ščemo od sakšiga,ka pride k Muri.Po drugoj strani se moremo zavedati,ka je on posojeni in verjetno de po konci sezone šel,isto verjetno de tudi z Beganovičem,kateri je tudi dobival že ponudbe.
Tako,da bomo spet na istem,spet bomo;kupovali;vlačili nepreverjene in nekvalitetne,poškodovane igralce.
To se mora enkrat za vselej končati.Že lansko leto poleti,bi morali kupiti,še enkrat ponavljam KUPITI 2-3 kvalitetne okrepitve in to je to,ne pa da smo prvlekli 10 in več ničvrednih,nekvalitetnih,nepreverjenih nogometašev.In kdo more,oz.bi moral za to odgovarjat? odgovor- RAJBAR IN ČONTALA-in nihče drug.
Z takojšnim odstopom oz.brco v rit obema in novim športnim direktorjem in trenerom bi se lahko potem v miru začeli pripravljati na novo sezono,ker letošnja sezona,mislin,ka je zgubljena.

zolč (ni preverjeno)

Daku je zadovoljil tvojo kvaliteto in borbenostjo? Pa zaj vidin ka ges ne gledan istih tekem kak ti. Daku je že par tekem izpod nivoja in je izven forme.Zakoj trener guči o njen in ga izpstavlja, zato je zaj najslabši trener.Tudi trener Kopra, Olimpije, Maribora itd so izpostavili če kdo dobro ne igra itd in najboljše ka treneri nedo smeli nič gučati kama smo prišli. Še najboljše ka de "ulica" vodila klub in gučala što lejko guči, što lejko špila itd. KAVČ TRENERJI!

In reply to by njiva

Brr (ni preverjeno)

Vsi drugi klubi bi ga ze zdavnaj spakivali.,, Celo v 2 ligi,,,bog pomagaj Muri ka je to za trenera,,

. (ni preverjeno)

Kakorkoli, to ni prava Mura! Če v naslednjih treh tekmah ne bo točk, ali pa zgolj delitev, bi moral Čontala takoj zapustiti klub!

Njah njah... (ni preverjeno)

Nej je daku tak dober kak ga nesterne zdigavlejo v visave. Osijek ze znal zakoj ga je pusto se pri muri... razvoja glij nega... bole nazadovanje do zaj... na zalost.. ni trenera ka bi znal takse igralce izkoristiti, te pa nazadujejo nazalost...

ati (ni preverjeno)

Res Daku je samo trenutno tu. To je kratkoročna rešitev. Prihodi posojenih igralcev je samo začasna rešitev in gledanje od danes na jutri. Ne pa v prihodnost. Zato tudi vsake pol sezone toliko prihodov in odhodov. Če pa polek še ni kvalitete, in znanja pri trenerju pa pa so rezultati takoj vidni. Porazni, mizerni. Tribune pa bodo kmalu prazne.

Fgh (ni preverjeno)

Rajbar še vedno v intervuju za Ekipo danes zagovarja svojega pajdaša Čontalo.

Žalosto, žalostno, žalostno, ka ne vijdite oz. nočete vidit kaj se dogaja v klubu. Bo pa počilo prej ali slej, ko bo že prepozno.

Nebo zamenjave Čontale, ker po mnenju Rajbarja še vedno zelo dobro opravlja posel. Pa vij ste slejpi in glupi. Kdaj smo bili slabši? Ne moremo več premagat ene ekipe z 1 SNL. Kje vidite napredek?

Prekmurje do Lendave (ni preverjeno)

Dobro delo vidi samo Rajbar, kateri nima pojma od fuzbala. Rezultati so na dlani. Zakaj le Spezia ni pustila Cipota še pol leta? Zato, ker bi pri Čontaleke samo nazadoval.

In reply to by Fgh (ni preverjeno)

vrag od vraga (ni preverjeno)

Verjetno v ženskem nogometnem klubi, tam bomo prvaki in v Evropi. Ha, ha.

vrag od vraga (ni preverjeno)

Kaj so pa povedali igralci po koncu tekme s Sežano na zagovoru pri BG. Slekli bi jim drese in jih v rit nab..

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

To je ta Daku, ki naj bi bil vreden milijone? HAHAHAHAHA, v lirah ali pa v forintih. Tako kot zdaj igra in zabija ( sploh ne zabija ) igra v pomurju na tone igralcev. Pa še cenejši so.

Papa (ni preverjeno)

Očitno bo Čontala šel samo, če bo šel tudi Rajbar. Tudi OK. Ampak za klub pomemben delež prihodkov pomeni prodaja kart / navijaških rekvizitov / pijače … tega bo v prihodnje, če Čontala ostane, zelo zelo malo. Igra in rezultati pa kažejo, da se bo Mura uvrstila samo še v drugo ligo. Od tam pa ne bodo nikogar prodali …

čarni vrag (ni preverjeno)

Nemre Daku san zabijati, če mu drugi ne vejo podati. Odišli so Bobičanec, Horvat in Kouter. Što jih je nadomesto? Igralci sredine so duša vsakega moštva.

ati (ni preverjeno)

Ima kdo statistiko zmag,neodločeno, poraz na prvenstvenih tekmah Mure, ko trener čuntek

statsman (ni preverjeno)

44 tekem 65 točk
17 zmag
14 remijev
13 porazov.. v vseh tekmovanjih
vir transfermarkt

In reply to by ati (ni preverjeno)

ati (ni preverjeno)

Se pravi od možnih 132točk je osvojil 65 točk niti polovico. Jaka statistika, si zasluži medaljo. Samo leseno ali pa z repe.

In reply to by statsman (ni preverjeno)

Statsman (ni preverjeno)

tako…

In reply to by ati (ni preverjeno)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice