Le še dva kroga sta preostala v letošnji sezoni Prve lige Telemach, vse bližje pa je poletje in s tem novi kadrovski premiki v prvoligaših. Bo Almin Kurtović v Fazaneriji znova združil moči z Dejanom Grabićem?

Črno-beli v lovu na četrtouvrščeni Koper še niso obupali, a imajo med trojico klubov najslabše izhodišče pred zadnjima dvema tekmama.

Koprčani, ki bodo v zadnjem krogu gostili Muro, v soboto ne smejo slaviti zmage v Celju, Sobočani pa so ob tem odvisni tudi od rezultatov Domžalčanov. Četa Simona Rožmana ima pred zasedbo iz Fazanerije tri točke naskoka, Koper še eno več.

Nogometaši Mure morajo za ohranitev lastnih upov v prvi vrsti dobiti uvodno tekmo 35. kroga z Gorico, ki pa se krčevito bori za deveto mesto in kvalifikacije za obstanek med prvoligaši. 

Vse bližje poletno kadrovanje

Če Muri ne bo uspelo, bodo lahko v soboškem taboru objokovali zapravljeno na že odigranih tekmah. Sobočani so imeli v minulih tednih že nekaj priložnosti, da bi se vsaj približali, če ne celo preskočili Domžal in Kopra.

Dejstvo je, da Mura ni odvisna zgolj od sebe, po štirih sezonah evropskih nastopov pa bi bilo morebitno poletje brez mednarodnih tekem pravgotovo neuspeh. A tudi priložnost, da Dejan Grabić v ekipi v miru izpelje želene premike.

Kadrovskih sprememb ni bilo malo že v zadnjih dveh prestopnih obdobjih, precej novincev pa skozi sezono ni igralo v skladu s pričakovanji. Kdo vse se bo poslovil? Še bolj zanimivo pa je vprašanje, koga bodo Sobočani v svoje vrste zvabili pred novo sezono?

Almin Kurtović naj bi bil še vedno visoko na listi želja. Nogometaša Brava so si v Mursko Soboto želeli pripeljati že pozimi, a so tedaj pri Bravu pošteno navili ceno. Dolgoletni član kluba iz Šiške bo poleti novega delodajalca okrepil kot prosti nogometaš, saj se mu pogodba izteka.

Grabić ga zelo ceni

Planet nogomet danes poroča, da je vodstvo Brava pred koncem sezone še enkrat poskusilo srečo, a Kurtović tudi tokratne ponudbe matičnega kluba za podaljšanje sodelovanja ni sprejel. 

Čeprav se je v preteklih mesecih šušljalo tudi o zanimanju Maribora, naj bi bila selitev v Mursko Soboto samo še stvar uradne potrditve. Kurtović naj bi bil v teh dneh že opažen v Fazaneriji, še dodajo pri spletnem portalu Planet nogomet.

Bravo bo, potem ko si je pred tedni zagotovil novo sezono v Prvi ligi Telemach, v nove izzive zakorakal s prenovljeno ekipo. Kurtović ni edini nogometaš, ki se mu izteka pogodba, v podobnem položaju so tudi Žan Trontelj, Nemanja Jakšić, Simon Nsana in Martin Kramarič

Zadnji med naštetimi naj bi bi uspešno sezono unovčil s selitvijo v tujino, v Šiški pa so se že pripravili na življenje brez njega. To je v izjavi za klubsko spletno stran potrdil športni direktor Dejan Močnik in ob tem priznal, da bi lahko prišlo še do nekaj odhodov:

»Martin verjetno ne bo edini, ki bo zapustil ekipo, ampak za prihodnost se ne gre bati. Prihajajo novi igralci, prihajajo mlajši, ki bodo nadomestili Martina in druge. Mislim, da nas čaka lepa prihodnost.«

Almina Kurtovića močno ceni tudi Dejan Grabić, ki je 23-letnega Ljubljančana vodil že v drugi ligi, nogometaša pa je preizkusil v številnih vlogah, saj se je preizkusil na položajih v obrambni vrst in na sredine igrišča, v letošnji sezoni pa tudi v napadu.

Bo raznovrstni nogometaš že kmalu znova združil moči z bivšim trenerjem Brava?

Komentarji (11)

km (ni preverjeno)

Tio Cipot se vrača v Muro, Specija izpade iz 1. italijanske lige. Kje je kondicijski trener Novak ?

milekitič (ni preverjeno)

Baje ka v 1. ekipo mure(Celje)

In reply to by km (ni preverjeno)

Hjeba (ni preverjeno)

Mura in evropske tekme?
Haha!

Fuzbalmajster (ni preverjeno)

Ja če Daku ide fkraj te pač trbej enga napadalca zrihtati.

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

Daku pa napadalec. HAHAHAHAHAHAHA, govorite lahko le v pretekliku. Ker Daku je čisto povprečen igralec.

In reply to by Fuzbalmajster (ni preverjeno)

njiva

Daj napište že inok fiksno, ne ka se samo ugiba, tej, pa of, pa ini. To se že dugo zna, Kurtovič, Trontelj in Kramarič so čarnobeli.

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

HAHAHAHAHA, me zanima če bo sploh kateri hotel priti v Muro.

In reply to by njiva

.. (ni preverjeno)

Mura letos Evrope nede vijdla. Domžale do fix pred Muro ka majo zadnjo tekmo prouti Radomljan medsebojno z Muro enako gol razliko pa boukšo. Te pa še Koper tak ka več sreče prihodnjič.

pleskavic (ni preverjeno)

DAJTE DOMAČE IGRALCE BUMBARE ENI.KAKVE KURTOVIČI,

Pogrebništvo M… (ni preverjeno)

Banda nesposobna!

čarni vrag (ni preverjeno)

Pa do pripelali nekšne brezveznike, ka te sploj nedo špilali.

Starejše novice