Foto: Niko Časar
Beltinčani so na zadnji jesenski domači tekmi vknjižili nove tri točke. Rumeni so bili boljši od Tabora, ki ga je že v prvem polčasu trikrat reševal okvir gola, v uvodu drugega polčasa pa je prevlado z dvema goloma kronal Robert Čakš.

Nogometaši Beltincev so na zadnji domači tekmi gostili sežanski Tabor, ga nadigrali in iztržili nove tri točke.

Gostitelji so tekmo odigrali brez dveh obrambnih adutov, Gašperja Vodeba in Alena Kaučiča, že pred začetnim sodniškim žvižgom pa je priznanje za sto nastopov v dresu Beltincev prejel Luka Pihler. Jubilejni nastop je pred dvema tednoma vknjižil na Ravnah na Koroškem in tedaj tudi podal za gol.

Beltinčani, ki so z zmago vsaj do jutrišnje tekme v Lendavi ujeli vodilno Nafto, so že v prvem polčasu zapravili nekaj izrednih priložnosti in kar trikrat zatresli tudi okvir vrat Tabora. Do zmage so prišli z odličnim odprtjem drugega polčasa, ko je kar dvakrat zadel Robert Čakš.

BELTINCI KLIMA TRATNJEK - TABOR SEŽANA 2:0 (0:0)
Strelci:
 Čakš (46', 37').
Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Težački, Dvoršak, Zorman, Kosić (58' Bujan), Pihler (85' Leban), Štrakl, Sočič, Nerguti (85' Slokan), Rantaša (46' Kralj), Čakš (73' Emruli). Trener: Damjan Gajser.
Tabor Sežana: Fermišek (46' Vuković), Kaleba (83' Jakupović), Tomažič, Furlan (57' Petrović), Neychev, Stožinič, Jalinous, Rupnik (78' Vrabec), Vuleta (78' Verč), Dosis, Montesdeoca. Trener: Radostin Aleksandrov.

Trikrat v okvir gola

Beltinčani so v dvoboj vstopili odločno, po vsega 34 sekundah igre pa je Tabor reševal okvir gola. Gal Dvoršak je z dolgo podajo zaposlil Filipa Kosića, le ta pa je našel Roberta Čakša, ki je z leve strani kazenskega prostora zadel bližnjo vratnico. V četrti minuti se je nova priložnost ponudila še Luki Pihlerju, a je Žiga Fermišek strel uspel odbiti po sredini vrat.

Okvir gola je veselje domačih še drugič preprečil v osmi minuti, ko je Marin Rantaša s povratno podajo zaposlil Filipa Kosića. Prvi strel Hrvata je najprej odbil Fermišek, drugi udarec pa je končal v prečniku.

V tretje gre rado? Če vprašate Beltinčane, ni tako, saj je bila boginja Fortuna v 21. minuti že tretjič na strani Sežancev. Po kotu je ob oddaljenejši vratnici neoviran streljal Vito Štrakl, vendar zadel zgolj desno vratnico, nato pa je Henrik Nerguti žogo poslal mimo gola.

Kraševci so prvo nevarnejšo akcijo odigrali v 24. minuti. Po levi je krenil Dominik Jalinous, ki pa mu je Domen Zver preprečil zaključni udarec. Beltinčani so odgovorili le nekaj sekund kasneje, ko pa je predložek Maksimiljana Zormana - iskal je Čakša - prestregel Fermišek. Vratar Tabora je bil na mestu tudi v 35. minuti, ko se je pred njim znašel Čakš, a streljal v vratarja gostov.

V 27. minuti je bil po kotu Pihlerja najvišji Ivan Težački, gledalci so žogo že videli v mreži, s pantersko obrambo pa se je izkazal Fermišek. V 33. so bili nevarni tudi gostje, Jalinous je meril s 17 metrov, strel pa je po dotiku enega od domačinov poletel preko vrat.

Zaključek polčasa je postregel z manj kakovostne igre, Domen Zver je pravočasno posredoval ob enem od gostov. Tik pred odmorom je po kotu zapretil še Vito Štrakl, a je bil Fermišek, ki se je nekaj minut pred tem tudi lažje poškodoval, še enkrat na mestu.

Udarno v drugi polčas

Tako Beltinčani kot Sežanci so v drugi polčas vstopili z menjavo. Pri domačih je poškodovanega Marina Rantašo zamenjal Jan Bruno Kralj, pri gostih pa tekme ni uspel nadaljevati Žiga Fermišek, ki ga je v golu zamenjal Saša Vuković. Mladi vratar Tabora je klonil v 45. sekund nadaljevanja tekme, ko je podajo Pihlerja izkoristil Robert Čakš.

Veselje domačih navijačev se še niti ni poleglo, ko je visokorasli napadalec Beltincev zadel še drugič, tokrat je z glavo neoviran zadel po predložku Kralja. V peti minuti je s strelom z razdalje poskusil še Luka Pihler, vendar streljal preko vrat Tabora. V 55. minuti je z desne poskušal še Kralj, ki pa ni bil dovolj natančen. 

Po uri igre je bil Čakš blizu tretjega zadetka, a je pred golom gostov z glavo sprožil preko vrat. V 65. minuti je s strelom z velike oddaljenosti zapretil Henrik Nerguti, strel vezista je za las zgrešil levo vratnico sežanskih vrat. Tri minute kasneje je bil nevaren še Maksimiljan Zorman, ki pa je z vrha kazenskega prostora streljal mimo gola.

V 69. minuti je zadetek gostov preprečil Gal Dvoršak, ki je z gol črte izbil poskus Mihajla Pavlovića, ki je že izigral Domna Zvera. Beltinčani so odgovorili v 72. minuti, ko pa Henrik Nerguti ni bil dovolj natančen v zaključku akcije. Kmalu zatem se je lepa priložnost ponudila še Ivanu Težačkemu, ki pa je po predložku z glavo streljal preko vrat.

V 80. minuti si pohvale zasluži sežanski rezervni vratar Saša Vuković, ki je odlično posredoval po prostem strelu Luke Pihlerja z 18 metrov. Čuvaj sežanske mreže je bil na mestu tudi v 89. minuti, ko je z roba kazenskega prostora streljal Bruno Bujan.

Beltinci so z zmago vsaj do jutri ujeli vodilno Nafto, ki se bo pomerila z Bistrico.

Komentarji (5)

Lendavčan25 (ni preverjeno)

Bravo Marki ali Dieselaši bodo prvaki!

Cifrak neni (ni preverjeno)

Še kako se pozna odlično delo Damjana Gajserja.
Vsi mladi igralci so pod njegovim vodstvom pokazali velik napredek.
Nekateri so pozabili, da je bil dvig Mure pred štirimi, petimi leti povezan ravno z njegovim trenerskim delom, Ante Šimunđa pa je pobral smetano.
Ko je odšel Ante Šimunđa iz Mure, je vodstvo naredilo veliko napako, da ni postavilo Damjana Gajserja za prvega trenerja. On je izredno delaven, strokovno uposobljen, študiozen trener, kar je zdaj dokazal.

ljutomerčan (ni preverjeno)

To je tako naštimano .Bog ne daj da bi Mura porazila Olimpijo

ljutomerčan (ni preverjeno)

Pomota v komentarju .Namenjen je tekmi Olimpija ---Mura

In reply to by ljutomerčan (ni preverjeno)

sasuke (ni preverjeno)

kda de sloki spilo

Starejše novice