*Fotografija je simbolična
Minister za zdravje Aleš Šabeder je sporočil, da obravnavajo tri nove pozitivne primere bolnikov z novim koronavirusom.

Zdravstveni minister Aleš Šabeder je potrdil, da je v tem trenutku v Sloveniji odkritih 19 primerov okužbe s koronavirusom, po opravljenih okoli 1000 testiranj. 

Za preprečitve širjenja okužb je Šabeder že v soboto, 7.3.2020, podpisal odredbo, s katero so prepovedana zbiranja več kot 500 ljudi v zaprtih prostorih, za kršitve te prepovedi pa so predvidene globe med 10.000 in 100.000 evrov. 

Zaradi navedenega ukrepa prihaja do odpovedi vse več dogodkov in prireditev tudi v Pomurju.

Danes poteka tudi seja sveta za nacionalno varnost, ki jo je sklical predsednik vlade v odstopu Marjan Šarec. Na seji se bodo seznanili z aktualnimi razmerami, morebitne ukrepe pa bodo predstavili na novinarski konferenci.

Slaba milijarda evrov za gospodarstvo

Pri gospodarskem ministru Zdravku Počivalšku pa so se mudili podjetniki, kjer so razpravljali o ukrepih za ublažitev gospodarske škode, ki nastaja zaradi koronavirusa. Počivalšek je po sestankovanju dejal, da so sprejeli paket ukrepov za zmanjšanje posledic izbruha novega koronavirusa na gospodarstvo v vrednosti 998 milijonov evrov, od tega je 600 milijonov evrov že obstoječih virov SID banke, piše STA.

Med ukrepi so interventni zakon za sofinanciranje čakanja na domu, kreditne linije SID banke, Slovenskega podjetniškega sklada in Slovenskega regionalnega razvojnega sklada, pomoč na področju internacionalizacije, pomoč podjetjem v težavah, delo od doma in primeri karanten, predlog odloga plačila davčnih obveznosti in ukrepi na področju promocije turizma.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice