Slika je simbolična.
Vlada je odlok, ki širi obveznost pogoja PCT za delavce in uporabnike storitev, pripravila za "maksimalno zaščito državljanov", je danes pojasnil državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar.

Med drugim bodo starejši od 12 let do zdravnika z izjemo nujnih primerov lahko prišli le, če so preboleli covid-19, so cepljeni ali testirani.

»Epidemija je dinamičen proces, ki od vseh zahteva veliko prilagajanja. Zavedam se, da vse te spremembe za nikogar niso prijetne, toda na žalost drugih možnosti nimamo več. Prilagajati se moramo skupaj, tako posamezniki kot družba v celoti,« je poudaril Vindišar na današnji vladni tiskovni konferenci.

Dosledno spoštovanje pogoja PCT za normalno delovanje družbe

Ob predstavitvi novega vladnega odloka, ki je bil v soboto objavljen v uradnem listu in začne veljati v sredo, je Vindišar poudaril, da bo le dosledno spoštovanje pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) v tem trenutku omogočilo delovanje družbe in delovanje zdravstvenega sistema, ki se ponovno sooča s povečanim številom koronavirusnih okužb.

Vlada je tako zaostrila ukrepe za preprečevanje širjenja novih okužb, med katerimi je, razen redkih izjem, obveza izpolnjevanja pogoja PCT za vse zaposlene in uporabnike storitev. Zaščitne maske bodo morali nositi vsi v zaprtih javnih prostorih in tudi na prostem, če ni mogoče zagotoviti ustrezne razdalje.

Državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc je danes pojasnil, da pogoja PCT ni treba izpolnjevati v primerih nujne oskrbe z osnovnimi življenjskimi izdelki in potrebščinami, zagotavljanja javnega reda in miru, varnosti in obrambe, nujne medicinske pomoči ter zaščite in reševanja.

Preverjanje pogoja PCT ob vstopu v trgovski center

Pri trgovinah z osnovnimi življenjskimi izdelki in potrebščinami ter lekarnah se kot izjema ne štejejo prodajalne znotraj trgovskega centra. Kot je pojasnil, so se za to odločili, ker se pogoj PCT preverja ob vstopu v trgovski center.

»Kdor gre v lekarno, gre potem lahko še v druge trgovine, to torej ni izjema zaradi načina gibanja znotraj centra,« je dejal. Kot je posebej poudaril, tudi bencinski servisi niso izjema. Prav tako morajo pogoj PCT izpolnjevati udeleženci verskih obredov.

Zajc je ocenil, da preverjanje, ali potrošniki izpolnjujejo pogoj PCT, ne bi smela biti težava. Če ga ne izpolnjujejo, jim ponudniki blaga ali storitev tega ne smejo prodati, je izpostavil. "To je pogoj, da lahko gospodarstvo pustimo odprto. Z malo truda se to da kontrolirati. To dokazujejo naši sosedje, mi nismo nič slabši od njih," je menil.

Prebolevnost spet šest mesecev oziroma 180 dni

Vindišar je ob tem še pojasnil, da se kot dokazilo za izpolnjevanje pogoja PCT upošteva vsako verodostojno dokazilo, iz katerega sta razvidna identiteta in datum cepljenja, testiranja oz. obdobje prebolevnosti.

Obdobje pogoja prebolevnosti so pristojni sicer ponovno skrajšali z osem na šest mesecev. Po besedah Vindišarja so se za to odločili, da ta pogoj izenačijo z večino držav članic EU.

S spleta

Komentarji (100)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
JohanŠtraus (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Edino pravilno naj se cepijo al pa fajn doma "počivlejo".

Otiko (nepreverjen)

meni je doma čisto fajn. zaradi mene je lahko vedno karantena. ampak cepil pa se ne bom dokler so takšna rizična cepiva. ko boš čez par let utrpel posledice, potem se ne joči ne mamici ne komu drugemu ter bodi takrat pameten. res me zanima kaj se vam bo zgodilo čez leta. upajmo, da nič, čeprav bi eni zaslužili marsikaj slabega, na prvem mestu so vsekakor poslanci.

In reply to by JohanŠtraus (nepreverjen)

Kolegij (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Gospod Otiko, pobrskajte termin "karma".

In reply to by Otiko (nepreverjen)

Otiko (nepreverjen)

tako tebi kot drugim, ki me šinfate, so vam vsem skrili komentarje zaradi negativizma, povrhu sem dobil veliko lajkov, torej strinjanja z mano. očitno potem z vami vsemi, ki me tako napadate nekaj ni v redu, če dobivate negativne lajke in se skrijejo vaši komentarji. Izraz karma mi je bližje kot si mislite.

In reply to by Kolegij (nepreverjen)

Grunf (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Otiko - tele egoistično!!!

In reply to by Otiko (nepreverjen)

Otiko (nepreverjen)

Tele ne morem biti, ker sem človek. Egoističen pa sem zakaj? Tako tebi kot drugim, ki me šinfate, so vam vsem skrili komentarje zaradi negativizma, povrhu sem jaz vsaj dobil veliko lajkov, torej strinjanja z mano. očitno potem z vami vsemi, ki me tako napadate nekaj ni v redu, če dobivate negativne lajke in vam skrijejo komentarje. Kdo je večji tele, se zdaj tu zelo lepo vidi.

In reply to by Grunf (nepreverjen)

black panter
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

in tij tele "otiko",znaš ka do za par lejt posledice,še nišče je nej par lejt cepleni ka bi tou vidli,tou si čul od facebook doktorov,pa you tube znanstvenikov

In reply to by Otiko (nepreverjen)

Otiko (nepreverjen)

No, tu se zdaj vidi kako tele si ti. Seveda nihče še ni par let cepljen. Cepili ste se sedaj, a kako bo to cepivo delovalo, pustilo kakšne posledice, stranske učinke, pa še nihče ne ve, se bo pokazalo čez nekaj let-če se le bo, upajmo in želim, da ne. Torej vsem želim le dobro, vi pa me brezglavo napadate.
Tako tebi kot drugim, ki me šinfate, so vam vsem skrili komentarje zaradi negativizma, povrhu sem jaz vsaj dobil veliko lajkov, torej strinjanja z mano. očitno potem z vami vsemi, ki me tako napadate nekaj ni v redu, če dobivate negativne lajke in vam skrijejo komentarje.

In reply to by black panter

Cato the Censor
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Otiko tebi bo cez pet let motiko padla na glavo i evo ti karme

In reply to by Otiko (nepreverjen)

Otiko (nepreverjen)

Isto se lahko zgodi tebi. Sicer skrajno slaba primerjava, se prav vidi, da ne veš kaj bi pametno napisal, da izpadeš še večji lolek.
tako tebi kot drugim, ki me šinfate, so vam vsem skrili komentarje zaradi negativizma, povrhu sem jaz vsaj dobil veliko lajkov, torej strinjanja z mano. očitno potem z vami vsemi, ki me tako napadate nekaj ni v redu, če dobivate negativne lajke in vam skrijejo komentarje.

In reply to by Cato the Censor

KlausiSchwabli (nepreverjen)

Inspektorje pozivam da si pripravijo svoje pct izvide in dokaze le teh. Zahteval bom tudi sodni nalog na svoje ime. Če tega ne bo imel pri sebi ga takoj prijavim. Komaj čakam te izdajalske pizdune!

In reply to by JohanŠtraus (nepreverjen)

Cato the Censor
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Uh..trepetajo pred tabo..oni imajo skarje in platno in bombaz in kovino v roki..ti si samo en dodaten nobody

In reply to by KlausiSchwabli (nepreverjen)

KlausiSchwabli (nepreverjen)

Takih nobodyev kot san jaz je vedno več sinko moj in verjemi mi da tile izdajalci od inspektorjev so se več doma med štirimi stenami podelali od spredaj kakor tudi od zadaj... Sinko moj, pa mi, šteri smo v tvojih sajavih očeh nobody, mi jima boma jeb*li cejlo familijo tudi ti boš prišel na vrsto... To da eni ne spoštujejo zakonov in ustavo in za to niso kaznovani od prodanih sodnikov, pomejni da imamo vojno stanje, to pa pomeni da takin ima narod pravico jeb*t vse po spiski, tudi njihove familije!

In reply to by Cato the Censor

Jao (nepreverjen)

ti na sobotainfo komenteras koga kurac ti pozivas

In reply to by KlausiSchwabli (nepreverjen)

mmg (nepreverjen)

Mo šli pa na vogrsko v bauto.

mgm (nepreverjen)

Pa še marsikaj drugoga de se od 15.9. odlo delat na vogrsko. Tan nišče nigi nič ne zahteva, niti mask nišče ne nosi. Vse normalno odprejto in vse normalno funkcionejra.

In reply to by mmg (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ja, samo si pozabo, ka je cca. 70 % ceplenih. Ti se boš pa šlepo na njihov račun.

In reply to by mgm (nepreverjen)

benica (nepreverjen)

gostja 426 ......... Razloži nam zakaj zbolevajo cepljeni isto ,kot ne cepljeni ?In ne samo na Madžarskem tudi v drugi Švici

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

Mimi123 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

zato ker so eni pri nas kupovali cepljenje, tako da so brezdomcem plačevali, potem pa bodo rekli, da so cepljeni zboleli. K.. gleda brezdomce, ne?

In reply to by benica (nepreverjen)

euuf (nepreverjen)

ide se ka nebos sao na intenzivno na aparat. nej ka nebos zbolel. koga briga ce mas doma corono. dokler si doma pa drugih ne zarazis

In reply to by benica (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Vidin, ka san na totalon antivakserski sceni, zatou je nedojemanje vsakih razumnih argumentov logično, uredniška politika Sobotainfa pa takšna, ka se te argumente odstrani, dovoli pa širiti teorije zarote. Kar je škodljivo za drüžbo, ali tou gnes den neje važno. Nej pri nas. V urejenih državah se tou ne dovoli, pri nas pa v drügih vzhodnih državah pa na Balkani pa se. (Se vidi, kama spadamo, pa nej samo zaradi politike JJ.)
Pa dajmo ponoviti - na Madžarskon je cepljenih več kak 60 % lidi, zatou so odpravili maske, kar je fajn - pri nas bi lejko bilou isto, če ne bi bili lidje tak trmasti.
Benica - tou, ka cepleni zbolevajo isto kak necepleni, ne drži. Cepleni zbolevajo dosti menje, v bolnicah je od vseh koronašov cepljenih menje kak 10 %. Zakoj? Ker nobeno cepivo neje stoprocentno. Tudi tista nej, ka smo jih dobili v otroštve. Če si cepleni, si menje dovzeten za okužbo, torej je menša šansa, ka jo prenašaš, če pa zboliš, pa zboliš v ležji obliki. Če si nej cepleni, maš 80 % šans, ka de fse minilo v ležji obliki, lejko pa se ti skomplicejra, jamstva za eno pa drügo pa nega. Torej, če si cepleni, je dosti menša možnost, ka de kaj naroube, tou je vse.
Vse tou je že bilou povejdano, samo razmiti trbej. Vi nete. Tou pišen samo zatou, če de tou vido kakšen skeptik, keri neje teoretik zarot, ampak ma kakšen čisto smiselni dvom v cepivo, pa de njemi tou bar malo pomagalo.

In reply to by benica (nepreverjen)

Lubrikantis (nepreverjen)

Zacala si z antivaksersko sceno, povejdala pa nika! Ponovi vajo!!!

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

nejrejsan (nepreverjen)

Na Mađarskon je puno ceplenih 63% odrasle populacije. Majo pa tan takšno situacijo ka ne rabiš PCT niti mask že od začetka poletja gda so meli samo malo več kak 40% ceplenih. V bistvi so tan niti nigdar nej meli tej blamaže ka bi mogo negi neke PCT papire kazati.

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

zk (nepreverjen)

na madžarskem uporabljajo tudi ruski Sputnik... pri nas pač samo ameriško velja... malo sumljivo če se gre res za zdravje...
lp

In reply to by nejrejsan (nepreverjen)

Aero1 (nepreverjen)

10 milijonski narod ma 5-krat nižje številke kak pa tu ge nas je 5-krat menje pa se štejpa 1000 na den. ¯\_(ツ)_/¯

In reply to by mgm (nepreverjen)

Cato the Censor
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kak zanimivo..ze se je veckrat pojavilo to tu da kak nekemu "Prekmurcu" nekaj ne pase v Sloveniji takoj navaja so called Vogrsko da bo sel tja..hm..kaj vam je to..kao neka neprebolela rana..da niste vec v vasi Vogrski?

In reply to by mmg (nepreverjen)

Ofeden (nepreverjen)

Rajši san "trda Vogrin" kak nenormalen ZLOvenec

In reply to by Cato the Censor

khmn (nepreverjen)

Malo morgen ka bos sao. Pogledni vcerajsna njihova porocila. Pomale do pa meje zaprete in brez PTCja prejk nebos priso

In reply to by mmg (nepreverjen)

PCT!? (nepreverjen)

In tej PCT do preverjali glih tak kak ga zdaj. Nikak! Zaradi bojazni pred izgubo strank se nišče glede toga ne trga. Pita te maš PCT, povejš maš in stvar rešena. Itak te nema nišče pravice prositi dokumenta. Cepleni san pa ne mislin toga nikomi kazati razen svojomi zdravniki.

Miso (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Mogo boš obvezno pokazati digitalno potrdilo s QR kodo, kak že zdaj v dosta restavracijah, ... tou majo zakonsko pravico zahtevati. Kazni so velke zatou se več pomali nede nihče špilo. Sicer pa boš nuco PCT za službo, če jo maš, tak ka neboš mel problema, boš pač sou na pivo, po paket, tanka pa k frizeru v ponedeljek in torek, nega panike.

In reply to by PCT!? (nepreverjen)

pingven (nepreverjen)

nema pravice nikaj prosite. ne laži.. pokaži te člen zakona..

In reply to by Miso (nepreverjen)

dsfsasafsa (nepreverjen)

Ti nemaš prav, Ustavni pravnik Andraž Teršek gnes javno povedal, da po novem zakonu moreš pokazati potrdilo osebi, kero pooblasti podjetje, ni pa ti preba pokazati osebno izkaznico. Tebi ni treba nič pokazati samo te te pač ne smejo spustiti notri pa boš osto zunaj. Če pa pride inšpektor, pa moreš pokazati še to. Tako v BTC-ju v restavraciji, Mcdonalsu že 2-3 tedno že to preverjajo. Mo se pač odili večkrat testirat ali pa nej v gostilno, diklina pa takalitak cepljena, pa de te pač ona hodla v bouto...

In reply to by pingven (nepreverjen)

pingven (nepreverjen)

vrejdi majster mo vidli v praksi...

In reply to by dsfsasafsa (nepreverjen)

pingven (nepreverjen)

Pokaži mi te člen zakona prosim.

In reply to by dsfsasafsa (nepreverjen)

Lubrikantis (nepreverjen)

Pa ka de ti kazo, vidis ka zasaganci lapajo vsepovprek, te pa drugin talajo facebook doktore:)

In reply to by pingven (nepreverjen)

pingven (nepreverjen)

No na katere člene "zakona" se je skliceval gospod Teršek? Meni ime kda je te pravo tou pa tisto nej zadosta.

In reply to by pingven (nepreverjen)

Lubrikantis (nepreverjen)

Vej pa nemre, tou je nege presto, zdaj pa so njeme hrcke ze pregorele, predvsen kda si njeme pravo naj ti člen zakona pokaze:) googla pa googla pa njeme nejde:)

In reply to by pingven (nepreverjen)

525 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Če ti hoče kdo omogočiti vstop v trgovino, gostilno itd ima možnost preveriti oz mu ti moraš pokazati dokazilo - če ne pa ti ne sme oz če je pameten ne bo omogočil vstopa. Enako kot je bilo do sedaj za alkohol, cigarete itd - to poznamo že več let pa verjetno nihče ne dvomi danes da ni mogoče.

Malo si po kavbojsko eni razlagate zakon - na cesti te res nihče ne sme prositi tega potrdila, ko pa greš med ljudi v gostilno, trgovino,... pa je drugače.

In reply to by pingven (nepreverjen)

Lajcimen (nepreverjen)

Zakoni se ne sprejemajo preko noči. Odlok ni zakon....

In reply to by 525 (nepreverjen)

Gost111 (nepreverjen)

Nihče me nima pravice ligitimirati ..razen pooblaščene osebe to pa niso ne trgovci in ne varnostniki ...

dsfsasafsa (nepreverjen)

Nemaš prav, Ustavni pravnik Andraž Teršek gnes javno povedal, da po novem zakonu moreš pokazati potrdilo osebi, kero pooblasti podjetje, ni pa ti preba pokazati osebno izkaznico. Tebi ni treba nič pokazati samo te te pač ne smejo spustiti notri pa boš osto zunaj. Če pa pride inšpektor, pa moreš pokazati še to. Tako v BTC-ju v restavraciji, Mcdonalsu že 2-3 tedno že to preverjajo. Mo se pač odili večkrat testirat ali pa nej v gostilno, diklina pa takalitak cepljena, pa de te pač ona hodla v bouto...

In reply to by Gost111 (nepreverjen)

Uvgh9 (nepreverjen)

kateri je to novi zakona, lahko poveč??

In reply to by dsfsasafsa (nepreverjen)

Lubrikantis (nepreverjen)

Nemre zaj, v Mcdonalds je sou:)

In reply to by Uvgh9 (nepreverjen)

jože 106 (nepreverjen)

zakoj te pa te na banki prosi osebno če te samo lejko policaj pa še marsi gde indri tij ne ločiš ka je legitimeranje pa ka je ugotavlanje istovetnosti sam to je tebi brez veze razlagati ka se pa tiče trgovskih centrov to so se prvat firme taka tij na tujoj lastnini nemaš kaj pravil delati razen doma v svojoj hiši

In reply to by Gost111 (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Glavno ka se k meši lejko ide brez PCT. Boug se naj ne usmili Janše, Hojsa, Kreka, Beovičke, Logarce, Kacina pa ostale bagre. Naj se cvrejo v pekli. Amen.

525 (nepreverjen)

Nemreš k meši brez PCT, kje pa si to videl? Pa to ni SLO fora, malo odpri oči...aha, seveda če si sposoben razumeti kateri tuji jezik, drugače ne boš izvedel nikoli.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Zemla nuca gnoj (nepreverjen)

Edino pravilno.

regerg (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ge ste necepilciii?! Švicate že krf ka te šli na špric špric?

Muraa pfuj (nepreverjen)

Ti je zmanjkalo babane debil ???

In reply to by regerg (nepreverjen)

Muraa pfuj (nepreverjen)

Banane”

In reply to by Muraa pfuj (nepreverjen)

Muraa pfuj (nepreverjen)

Ajmo cepilci pasniki so odprtiiiiiii idemoooo ajmoooo cepilciiiiii samo depljeni so zdravi ajmoooooooo

20202 (nepreverjen)

bom videl kako boš glasen ko bodo rekli da če nimaš 4 doze se šteje da si necepljen. in tako naprej do 8 doze.

In reply to by Muraa pfuj (nepreverjen)

Vanek76 (nepreverjen)

Oglejte si »KAJ DOGAJA - JANSA RAP - CELOTEN POSNETEK« v YouTubu
https://youtu.be/J_fmh8lg-Mk

apaša (nepreverjen)

Cepivom se izteka rok trajnaj in so v skladišču, rabijo kandidate, tako da grejo se tiranjo

Djjdjnd (nepreverjen)

NE BOMO UPOŠTEVALI NIČ SAJ JE KRISTALNO JASNO KO SE CEPIŠ DA SI NEPLODEN IN GRE ZA POSPEŠEVANJE BOLEZNI V CEPIVIH JE GRAFENOV OKSID KI JE ZELO ŠKODLJIV ZA ZDRAVJE! PRVO NAJ CEPIVO PREGLEDAJO DA JE VARNO IN NAREDIJO NEODVISNE RAZISKAVE NE PA DA PRAVIJO MI NE ODGOVARJAMO ZA POSLEDICE PA KAJ VAM TO POVE OVCE ENE!!!

Grunf (nepreverjen)

Pod krinko anonimnosti kažeš ves svoj primitivizem in kretenizem. Zraven vsega tega pa si še nepismen. Za tebe je pa res vseeno, če si cepljen ali ne. Ne bo nobene škode ...

In reply to by Djjdjnd (nepreverjen)

qpppi (nepreverjen)

vir? facebook? youtube? omenjas neodvisne raziskave. ge so uradne neodvisne raziskave ka cepljenje skodi? pa stero cepljenje in stero zdravilo nema niksnih stranskih ucinkov? povej eno.

In reply to by Djjdjnd (nepreverjen)

ja rejsan je

Za Djjdjnd: Prvo, velke črke pomejnejo, ka se tij derejš na bralce. Bonton ale neznanje pijsanja rejsan na vijške!
Vaček pa, ges se tak tou razlagan: velka večijna vas je fejst močneh tü za tipkovneco, da pa te v javnoste, pa de čista naček.
Enostavno kao "priprema srbskog pasuljćeta bez rebaraca": nej trbej nosete maske, nej se trbej testejrate, nej tou pa ovo... pa boš pač doma. Ništerne tü grozijte inšpektoran..., pa te jeh mladele. pa tou pa ovo.
Ale znajte, bič itak drži sodstvo, policija, oblast na kratko in tou je važno, ka tej bič lejko rejdno repne po vas. Pa še tou gledej inšpektorof: uni somo delajo, majo slüjžbe, dobijo plačo, ka lejko živejo, preživejo familejo. Kakšno je tou obnašanje, ka te jeh bile, pa grozijle? Koma smo prišle, tou se ges rejdno pijtan!
Če mlado vö vijdeš, moraš pokazate osebno pri naküjpe alkohola, pa čikof... pa se nišče ne bune. Nišče te nema pravijce prosite dokument? Tou povej polecaje pa boš molo "boga", ka nede meu obnašanja, kakšno so mele milečare v prejšnjon sisteme. Tan je pendrek dostakrat leto vö s toka pa se doubo, ka so te norije nikdar več nej prišle na mijseu. Pa ka se razmemo: menej so nikdar nej mlatele, ale gučalo se je, ka so znale bite groube.

In reply to by Djjdjnd (nepreverjen)

mhmmk (nepreverjen)

Cistak praf. Vsaki ma zastonj opcijo.

čarni vrag (nepreverjen)

Le ka de ostalo od Slovenije po odhodi tej lopovov in kretenov? Pogorišče!

Vah, (nepreverjen)

Te boš tij pa tvoj slovenski mr.Bean z očali , beri gasilski zabavljač prišla na vlado , usto bo kot Lolek in Bolek.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Vanek76 (nepreverjen)

Oglejte si »KAJ DOGAJA - KREKSTRA - 2. DEL - ČIGUMI« v YouTubu
https://youtu.be/wOaeU8C0tIs

wop (nepreverjen)

Ze pol prebivalstva sveta je bilo cepljena. Ze od Decembra 2020 se cepljenja izvajajo. In Zdaj 10 mesecov kasneje kda je bilo ze pol lidi na sveti ceplenih je ene se itak straj? Dobro ka se zalejvlete pa pusite pa filate s tabletami, pa zrete proteine pa nvn ka se vse. Vi razmo ka bi bili vsi vegani pa vse geli samo bio pa eko :D To zdaj ka se dogaja pa de se se je na vas dragi anticepilci. Pa tudi vec sluz nede, sto pa de zaposlo neceplene lidi. nisce

VRANA (nepreverjen)

Rajši zaposlim necepca, ki ima vedno znova svež test, kot pa cepca-ki se je cepil za dopust na Rvačkem, zdaj pa je ves pameten. Medtem pa hodi okrog kjerkoli, pa prenaša virus. In to samo zato, ker ima "odpustek" (papir za cepljen)...

In reply to by wop (nepreverjen)

black panter

tele,ge pa piše ka je cepleni okuženi

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Tele nepismeno in brez logike, ge pa piše, ka je cepljeni okuženi/neokuženi? Pri necepljenomi dobim čisto svež "negativen" test, tan piše!!!!! Ge pa piše KARKOLI pri cepljenomi??

In reply to by black panter

woppp (nepreverjen)

prvo mores meti firmo pa te pametovati. iz xalovoga traka do svoje firme pa tezko prides

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Hihi, ti samo ostani na xalovom traki, vörvlen, ka je žmetno prijti koma... Ali ges na srečo že prek 10 lejt man firmo, pa je fantastično...

In reply to by woppp (nepreverjen)

Vah, (nepreverjen)

Ka pa te delaš , verjetno oves špičiš pa luknje v pase delaš , geli majster.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Yup, oves pa gečmen, tü je pejnez, hihihi...

In reply to by Vah, (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Ne laži. Do 1.9.2021 je ceplenih točno 2,36 milijarde ljudi na zemlji. Vseh ljudi na zemlji je 7,7 milijarde, torej je necepljenih še 5, 34 milijarde ( cela afrika, Azija, trij frtale Južne Amerike...). V procentaj je tak; cepljenih je 30 procentov, neceoljenih je 70 procentov.

In reply to by wop (nepreverjen)

tudice (nepreverjen)

Tudi ce jih je samo 20% kelko je te to milijard? se itak premalo za nase podcenjeno delovno jaro?

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Tan kjer majo pejneze so jih prisilili v cepljenje, za ostale v Indiji in Afriki so nej zainteresirani.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Tou si poglednite, ka te vidli kak se janšistična bagra dela norca z naroda.
https://www.facebook.com/televizijabktv/videos/276482887370000

aklooa (nepreverjen)

nikoli si nisem mislil, da bo tvojemu komentarju kdaj dal plus, očitno se vse spreminja :)

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)

ne se*i. Malo so ti mozak oprali, a?

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

fakePCT (nepreverjen)

No in ka so zdaj s ten napravili? Tisti ka se neščejo cepiti do še naprej odli okoli s ponarejenimi potrdili tak kak do zdaj že leto pa pol. Nihče jih nede mogo preveriti, če so to pristni ali ponarejeni papirji. Tudi s QR kodo je isto. Kak de nekši trgovec ali gostilničar prevero, če je koda prava? Nema s ken. Itak te pa nemre prositi dokumenta tak ka si lejko skopejrajo en kup veljavnih potrdil in ga kažejo vseposejdi in nikomi ništa. S PDF korektoron si samo ime spremeniš, če je že potrebno in ideš kama koli. Poznan dva ka redno v Avstrijo odita s ponarejenin potrdilon ka sta cepleniva. To ka so zdaj napravili je totalno brezveze in s ten nedo nikoga dodatno prisilili v cepljenje, če se že do zdaj neje ščeo cepiti. Tudi delodajalci nemrejo preveriti potrdila delavcov. Delavec v bistvi samo podpiše izjavo ka izpolnjuje PCT pogoj in konec. Če pa pride inšpekcija pa se pač te že nekak zadeva rejši. Verjetno de pa sakša pritožba na sodišči uspela tak kak je do zdaj. Naši so se malo napačno lotili tej zadeve. S to repersijo do dosegli samo kontra učinek. Ne predstavlan si nekšo podjetje kero de svoje usposoblene delavce na zahtevnih operacijah pošijlalo na prisilne dopuste ali jin davalo odpoved, če nedo izpolnjevali PCT pogoja. Zelo sabo so to naumili v naši vladi in toj bebastoj strokovnoj skupini.

wap (nepreverjen)

naj uveljavijo kazen 2000€ za fake potrdila. mo vidli kelko de jih se mocnih. pa fajn napunimo proracun

In reply to by fakePCT (nepreverjen)

fakePCT (nepreverjen)

Tudi, če de kazen 10000000000000€, kak de nekši gostilničar ali trgovec znao ka je tvoje potrdilo nej pravo, če pa nemre nikak preveriti? Tej odlok ka so ga zdaj sprejeli je samo zato ka še bole skregajo narod med sebov. Čista nikše veze tou nema z borbo proti virusi in skrbjo za zdravje.

In reply to by wap (nepreverjen)

e9ei (nepreverjen)

po dveh odmerkih, parvijo cepljeni, paše še tretja lajna,... naslednje leto ponovi vajo

Jož (nepreverjen)

Če pride inšpekcija, se mrtev napraviš. Ge san probo, pa stvar deluje v praksi.

brez maske (nepreverjen)

Mamo do zdaj kakšno covid smrt potrjeno z obdukcijo?

tonn (nepreverjen)

Google je tvoj prijatej! celo ce znas angleski in nemski. nejso informacije samo na facebooki

In reply to by brez maske (nepreverjen)

smoker (nepreverjen)

Dokler do cigareti v prosti prodaji me nihče nebo prepričo ka je kakšnomi politiki ali doktori resno kaj mar za naše zdravje.

Bill Gates-kit… (nepreverjen)

Što zna kelko je cejna za hitri test

. (nepreverjen)

12€. test 2€ paper 10€ .

In reply to by Bill Gates-kit… (nepreverjen)

pct s.p. (nepreverjen)

Odpiram podjetje. Našel novo tržno nišo.
- Hodim v trgovino tistim, ki ne izpolnujejo PCT pogojev.
Provizija manjša od zneska cene za hitro testiranje.

Jao (nepreverjen)

stari dal bi ti 3 pluse ce bi lejko 🤣

In reply to by pct s.p. (nepreverjen)

korona-corona (nepreverjen)

Malo si zamudo ----- že vse trgovine skoro dostavljajo domov na prag! Isto skoro sakša gostilna!
Tak ka, yebi se!

In reply to by pct s.p. (nepreverjen)

Zemla nuca gnoj (nepreverjen)

Anticepilkarji levuharji in tisti ki širite terijr zarot odklenkalo vam je😂😂😂Odjebali ste.To mi delaj. Te pač doma zaprti med 4 stenami. Vsaj del norije ne boste širili več. Bolane glave😰😰😰😰

Blablabla7 (nepreverjen)

Glih gnes na avstrijskon radi-i pravo: neka čez 700 jih v bolnici, od toga večina neceplenih... torej? Tudi cepleni so tan.. ka te tan iscejo, ce je pa cepivo tak oh in ah, ka nas zasciti?? 🤦‍♀️

korona-corona (nepreverjen)

Pa rejsan, yebi ga te zdaj, narobe svejt, ha-ha-ha: cepleni zasedajo postele necepljenin!!!

In reply to by Blablabla7 (nepreverjen)

Blablabla7 (nepreverjen)

A tu do gledali eni navadni laleki na vhodi v bouto .. v službi v At pa več niti šefica nesmi gledati.. ker bila nevola, zato ka nej pravna oseba in nas nema kaj kontrolirati, drugače bi mi vsi tudi njo leko kontrolirali 😂👌

Cgbbknn (nepreverjen)

NATEG IN PREVARA BOMO PA NABILI VSE INŚPEKTORJE IN JIH STLAČILI NA SMETIŠČE KAM TUDI SPADAJO! S TEMI ODLOKI SE ONI LAHKO JEBEJO NI RAZGLAŠENA LAŽNA EPIDEMIJA NI POTREBE NEKAJ DOKAZOVATI NIMA SODNEGA NALOGA Z MOJIM IMENOM SE LAHKO NARAJI JEBE IN MI SPIZDI PRED OČMI ČE NE GA Z BEJZBOLSKO PALICO PO TEJ ZABITI GLAVI TAK NASEKAM DA MU IZPADNE ENA OKA! PFUJ PAKAJ SE VI BOSTE ŠLI ZDRAVI LJUDJE BOJO DISKRIMINIRANI A STE VI NORMALNI ALI KAJ JE NAROBE Z VAMI!!!

čarni vrag (nepreverjen)

Janši so vstavili 5G čip in ga spremenili v papagaja, ki samo ponavlja tisto ka čuje preko čipa. Čip se ne da izklopiti, zato povratka na staro nega. Tudi cepljenim do s trečo dozo vstavili enaki čip, pa te lejko pevali kak papagaji. Janša mi te ljubimo!

čarni vrag (nepreverjen)

Pozabo san. To se več nede imenovalo PCT pogoj, ampak papagaj pogoj.

čarni vrag (nepreverjen)

Med drugim bodo starejši od 12 let do zdravnika z izjemo nujnih primerov lahko prišli le, če so preboleli covid-19, so cepljeni ali testirani.

Ali so še kje na svejti vekše pičke kak naši doktori. Samo zdrave do oni pregledavali. Tudi k avtomehaniki boš lejko samo brezhiben auto pelo. Janša, Krek, Beovićka in ostali papagaji so Slovenijo spremenili v norišnico.

Vanek76 (nepreverjen)

Ges ka san nej šlosar zamenjan brisalce v cca 2 minutah, so pa pooblaščeni servisi pri nas v Pomurju kjer napišejo da so rabili 1uro za menjavo komplet prednjih brisalcev, pa je ta ura njihove menjave dražja od samih brisalcev.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

PCT (nepreverjen)

PCT, PCT, PCT........mura, mura, mura......PCT, PCT, PCT, .......mura, mura, mura, ......Janša,Janša, .....Šarec, Šarec,.......PCT, PCT, PCT, mura, mura, mura

Lnoč

Vanek76 (nepreverjen)

Potreben PCT za obisk zdravnika? To več niso zdravniki to so samo še zbolniki.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice