Danes obeležujemo mednarodni dan najpomembnejše telefonske številke, ki rešuje življenja. Povečano število klicev tudi ob včerajšnjem silovitem vetru.

11. februar je mednarodni dan skupne evropske številke za klic v sili. Na 112 je mogoče poklicati na pomoč v vseh 27 državah članice Evropske unije, pa tudi v večini drugih evropskih držav.

Slovenija je številko 112 uvedla leta 1997 kot druga država v Evropi, za Švedsko. Nujni klici so tako s stacionarnih kot z mobilnih telefonov povsod po Evropi brezplačni.

Večraj v Pomurju veliko klicev na številko 112

“Ob včerajšnjem močnem vetru smo imeli okoli 300 klicev. Pred leti, ko so bile poplave, pa smo zabeležili kar 300 klicev v eni uri,” pravi Primož Senčar, vodja centra za obveščanje Murska Sobota. 

Ko ljudje pokličejo na številko 112, jih operaterji vprašajo, tisto, kar morajo izvedeti, da lahko ustrezno ukrepajo. “Vprašamo jih, kaj in kje se je zgodilo, kakšne so posledice, če so kakšni poškodovanci, in na podlagi teh informacij potem dalje ukrepamo,” pojasnjuje Senčar.

Največ klicev ob neurjih

Lani so na soboškem centru za obveščanje beležili nekaj čez 21.000 klicev. Od tega je bilo na številko 112 zabeleženih 18.400 klicev. Največ jih je bilo v lanskem letu meseca julija, ko je bilo neurje tudi tu v Murski Soboti.

V zadnjem obdobju se število klicev giblje okoli 20.000 klicev na leto, je pa najbolj odvisno od naravnih nesreč, “če je teh veliko, je tudi klicev veliko.”

Beležijo tudi lažne klice

"V bistvu beležimo lažne intervencije, imamo tudi tam do kakšnih pet lažnih prijav na leto in seveda, ko gre za lažno prijavo, te stvari prijavimo policij, ki potem naprej ustrezno ukrepa v zvezi s tem.”

Vir: Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje

Največkrat so aktivirali gasilce

V lanskem letu so v 13 regijskih centrih za obveščanje Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje prejeli 492.314 telefonskih klicev na številko 112, kar je povprečno 1.340 klicev na dan. Operaterji so lani opravili 242.582 povratnih klicev.

»Največkrat smo aktivirali gasilce, gorske reševalce, državno enoto za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi ter reševalne pse. Vse enote skupaj pa smo aktivirali 28.814-krat,« so povedali na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Največ klicev opravi ljubljanski regijski center za obveščanje, sledijo mu mariborski, celjski in kranjski.

Operaterji se odzovejo v le nekaj sekundah

Operaterji so se na 90 odstotkov klicev odzvali v 5,73 sekunde. V večini je pogovor trajal manj kot 78,37 sekunde, največ pa okoli 127 sekund oziroma dobri dve minuti.

Lani so ljudje največkrat, kar 120.844-krat, na 112 poklicali, ker so potrebovali nujno medicinsko pomoč. V takšnih primerih operaterji klice prevežejo v najbližje centre za nujno medicinsko pomoč.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice