*Fotografija je simbolična
Slovenski policisti zaradi ugodnejših vremenskih razmer v spomladanskem času pričakujejo povečanje števila ilegalnih migracij čez zunanjo schengensko mejo. V marcu so zato začeli s pospešeno sanacijo panelne ograje na slovensko-hrvaški meji.

Kot pojasnjujejo na policiji, so v marcu začeli pospešeno sanacijo poškodovanih začasnih tehničnih ovir na slovensko-hrvaški meji. Ob popravilu ograj je v teku tudi čiščenje s košnjo v njeni neposredni bližini.

Ograjo bodo sanirali na 147 lokacijah

Skupno bodo na ograjo popravili na 147 lokacijah, pri čemer je bila na 26 lokacijah ta že popravljena.

Vsa preostala popravila bodo predvidoma zaključena do konca aprila.

Na našem območju popravil ne bo

Največ sanacij bodo opravili na območju Policijske uprave Ljubljana, in sicer bodo tam ograjo sanirali na 55 lokacijah. Predvidena realizacija popravil je v aprilu.

Na 48 lokacijah bodo popravili ograjo na območju policijske uprave Novo mesto in na 20 lokacijah na območju Policijske uprave Koper. 

Na območju Policijske uprave Maribor bo ograja sanirana na 18 mestih, na območju Policijske uprave Celje pa na šestih.

Za območje Policijske uprave Murska Sobota ni načrtovanih lokacij za popravilo. 

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

Sobotinfo, zakoj pomagate širiti rasistično propagando ? Ka ste na vüjaj sideli, gda je papež Frančišek pravo, ka nišče nema pravice liden drüjge rase postavlati žiletastih ali kakšnih drüjgih ograj, pa ka se sakši lejko znajde v situaciji, ka de mogo zapisstiti svoj dom pa iti nekan ge ma več vüpanja za boukše živlejnje. ? Vaše krščanstvo je zlagano, nej je vrejdno poučenoga groša. Sakši šteri udriha po beguncaj, se pravi prouti liden šteri so v težkoj situaciji, je nej človik. Že san izraz "migranti" se uporabla zatou, ka bi tej nesrečne lidij razčlovečil, z razčlovečenimi ljudmi se pa lejko dela kruto. Prosin vas, ne pomagajte širiti rasistične ideje o nekšnih "migrantaj" zatou ka nega nikšnih migrantov nego so samo begunci. Begunci so lidgej šteri bežijo pred srmaštvon, ekološkimi katastrofami, pred süjšov, pred poplavami, pred represijo vladajočih oligarhij. Zaslüjžijo si vsaj tou, ka jih poimenujemo po človeško.

-- (nepreverjen)

Debeli fuknjenec tij si ilegslec prve klase v toj državi zato ka si največji socialni problem. Gnoj nemaren.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Geees (nepreverjen)

Nesterni bi svojo energijo pa clovekoljubje lejko izkazali tuj za nase ljudi, delavce ki za mimalca delajo ka se drugi lejko pretvarjajo kak fejst delajo, ofc za velko placo. Pa delovne migrante ka cejli den crnicijo po avstriji, te pa jim nisterni tou se oponasajo, ces da bi naj rajsi nasim tajkunom polnili toslin. Ce pa sto namen iti v evropo naj vlozi prosnjo za delovni azil, pa ce ga rabimo je vec kot dobrodosel. Na crno svercanje pa je vsekakor nezakonito!

Inspekcija (nepreverjen)

Obrni se na vlado, ki ti je predpisala minimalca. Niso begunci krivi ka te SLOVENEC izkorisca. Lp

In reply to by Geees (nepreverjen)

micikaaa (nepreverjen)

Vojsko na mejo....Fajonko pa poslat v azilni dom......SD...vrnite nepremičnine....

kontra micikaaa (nepreverjen)

prav imaš, vojsko na mejo.....fafajonko pa škoda besed ... in elektriko v ograjo.

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

Starejše novice