Slika je simbolična.
Za pomoč in podporo, ki jo morda potrebujejo.

Na filozofski fakulteti Karlove univerze v Pragi je včeraj 24-letni študent univerze brez predhodne kazenske kartoteke ubil 14 ljudi, še 25 pa ranil. 

Od teh jih je deset utrpelo resne poškodbe.

Napadalec je začel streljati na hodnikih in v učilnicah stavbe, medtem ko so se osebje in študenti poskušali s pohištvom zabarikadirati v posameznih prostorih.

Strelca policija povezuje s smrtjo njegovega očeta, obenem pa sumi, da je povezan še z umorom mladega moškega in njegove dvomesečne hčerke, ki so ju v gozdu na obrobju Prage našli mrtva minuli petek.

Stik s slovenskimi študentkami in študenti

Na streljanje se je odzvala tudi Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, ki je vsem družinam, svojcem, znancem in prijateljem žrtev izrekla sožalje, ministra za visoko šolstvo, znanost in inovacije Igorja Papiča in rektorja Univerze v Ljubljani Gregorja Majdiča pa pozvala, »da Slovenija vzpostavi stike s slovenskimi študentkami in študenti, ki so v Pragi na tej ali drugih univerzah oziroma drugih visokošolskih institucijah ter jim po potrebi nudi vso potrebno pomoč in podporo«.

Po trenutnih informacijah zunanjega ministrstva med žrtvami sicer ni slovenskih državljanov, so sporočili z ministrstva.

Z Univerze v Ljubljani so pozneje sporočili, da je na Karlovi Univerzi v Pragi je trenutno na izmenjavi 23 študentk in študentov Univerze v Ljubljani, skupno pa je v Pragi 42 študentov Univerze v Ljubljani.

»S študenti smo stopili v stik nemudoma po tragičnem dogodku včeraj popoldne in po naših informacijah so vsi študentje UL na varnem, so pa v šoku. Študentom smo ponudili tudi pomoč. Trenutno se ni javil še nihče, ki bi pomoč potreboval.«

Komentarji (1)

Pogostejši Griffin (ni preverjeno)

Naravna selekcija,preveč je teh študentov ,nišče več nešče delati za drobiž, politika ti pohlepni kurvejž eden sajavi ka si tau napravo iz pridnih delavcov,večina bežijo v to usrano politiko kjer je pri nas dovoljeno krasti in za nič odgovarjati...Te zlovenistanske lopove v Haag!!!

Starejše novice