Takšno je epidemiološko stanje v pomurski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 12. septembra, opravili 1657 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 282 novih okužb, gre za 17-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 6374 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 2720 PCR testiranjih potrdili 559 novih okužb. Šlo je za 20,6-odstotni delež.

V Sloveniji je 9794 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Pomurju pet novih okužb 

V zadnjem dnevu je bilo v Pomurju zabeleženih pet okužb v petih občinah. Po eno okužbo so tako zabeležii v občinah Murska Sobota, Gornja Ragona, Apače, Beltinci in Moravske Toplice. 

V Pomurju ima še vedno najboljšo epidemiološko sliko Hodoš, kjer nove okužbe niso zaznali že od 8. junija. Sledi Kobilje, kjer so novo okužbo nazadnje zaznali 30. julija. 

Murska Sobota je na prvem mestu tudi po številu aktivnih okužb, saj jih imajo trenutno 43. Sledita ji občina Ljutomer s 30 okužbami ter Gornja Radgona z 22.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
goričanec2 (nepreverjen)

Vse zaprejte, ka ma pet ljudi prehlad katastrofa 🤔😟 Bedake!!!

hrčeki (nepreverjen)

Mejne zanima gda de se naš šminkerski predsednik tak za svoj narod postavo kak se je Hrvaški predsednik s svojin nastopon proti njihovomi predsedniki vlade, keri ščej iste finte delati kak naš:
.
PAZIN – Hrvatski predsjednik Zoran Milanović poručio je danas iz Pazina da nije za obvezno cijepljenje građana te istaknuo kako je nošenjem maski nemoguće iskorijeniti virus.

“Premijer govori ono što je u skladu i odgovora njegovoj političkoj liniji, ja ne vidim gdje je tu njegov interes. Natjerati ljude da se cijepe ili im prijetiti gubitkom posla i službe je jako sklizav teren i to je poigravanje”, naglasio je predsjednik.

“Ako sam se ja cijepio meni je svejedno jeste li se vi cijepili ili niste”, izjavio je novinarima.

Vanek76 (nepreverjen)

Zdaj nenadoma zabeležili le pet okužb v Pomurju ko resnica na veliko prihaja na dan o Korona prevari, pametni ste kak vouz gnoja, samo tou van nede pomagalo, ka narod de vseeno popizdo, te de pa bežanija.

Starejše novice