Slika je simbolična.
Po podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, objavljenih na Covid-19 sledilniku, je bilo v torek v osnovnih šolah v karanteni 936 oddelkov, v srednjih šolah pa 495, skupno 1431, kar je trikrat več kot pred prazniki.

Uresničujejo se napovedi ministrstva izpred tedna dni, da v šolah pričakujejo zaostritev epidemioloških razmer.

Število oddelkov v karanteni v kratkem času naraslo za več kot trikrat

V torek je bilo po podatkih sledilnika v karanteni 19.651 učencev in 12.808 dijakov. V karanteni je bilo tako okoli deset odstotkov vseh učencev in okoli 16 odstotkov vseh dijakov.

Samo v osnovnih šolah so v torek med učenci potrdili 1068 okužb, dodatnih 406 med zaposlenimi. V srednjih šolah so med dijaki potrdili 379 okužb, dodatnih 84 med zaposlenimi.

V vrtcih je bilo v torek v karanteni 171 oddelkov oziroma 2446 otrok. Med otroci so v torek potrdili 74 okužb, 235 pa med zaposlenimi v vrtcih.

Pred božično-novoletnimi prazniki je bilo 23. decembra v osnovnem šolstvu v karanteni 372 oddelkov, v srednjem pa 52 oddelkov.

Od takrat je torej število oddelkov v karanteni naraslo za več kot trikrat.

Na ministrstvu so pred tednom dni izrazili pričakovanje, da se bodo razmere zaradi minulih praznikov zaostrile, a zapiranje šol naj ne bi bil sistemski ukrep.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sava (nepreverjen)

Zaimivi, ka idejo deca po parih minutaj domov v karanteno, učitelji , keri so z njimi pa nej.

kuntakinte (nepreverjen)

... ste pijtali Štukla... brez njega se nikaj ne odloučajte ... un je več kak vsi ravnateli pa vsi učiteli ...je.eš zdravstveno stroko... samo Štrulel...

...42r (nepreverjen)

To so vse fejk karantene. Sploh noben ni bolan.

Starejše novice