V karanteni 125 oddelkov v osnovnih in srednjih šolah

Po podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je bilo v sredo v osnovnih šolah v karanteni 60 oddelkov, v srednjih šolah pa 65 oddelkov. Na ministrstvu pričakujejo, da se bodo razmere zaradi minulih praznikov zaostrile, a zapiranje šol naj ne bi bil sistemski ukrep.

Pred prazniki v karanteni več kot 370 osnovnošolskih oddelkov

V šolah se že tretje leto trajanja epidemije covida-19 ukvarjajo s tem, kako primerno organizirati izvajanje pouka. Ob upoštevanju vseh ukrepov in zahtev veliko težavo povzročajo karantene.

Pred božično-novoletnimi prazniki, 23. decembra, je bilo namreč v osnovnem šolstvu kar 372 oddelkov v karanteni, v srednjem pa 52 oddelkov, so za STA sporočili z ministrstva.

Š e ta teden o skrajšanju karanten

Tudi na ministrstvu se pripravljajo na to, da se bodo razmere zaostrile in da bodo imele šole veliko dela zaradi večje obolevnosti in karanten. Po besedah ministrice Simone Kustec se tega na ministrstvu zavedajo in bodo s temi šolami po njenem zagotovilu v stiku in bodo skupaj iskali načine, kako organizirati delo.

Kolegij epidemiologov Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je sicer predlagal skrajšanje trajanja karantene na sedem dni. O tem predlogu bo vlada po napovedih ministra za zdravje Janeza Poklukarja odločala predvidoma še ta teden, veljati pa naj bi začel v začetku prihodnjega.

Po predlogu bi se karantena zaključila brez PCR-testiranja, razširili pa bi tudi nabor izjem.

Komentarji (8)

734689998333355 (ni preverjeno)

A siromačeki so v zimi prehlajene da smo mij v srednjo šolo odile je bilo pol razreda šrklavoga pa prehlajenoga pa nišče nej zaradi toga lidij v glavou jebal DA VAM JEBEM MATER U SMRDEČA LAŽNIVA USTA VSEM SODELUJOČIM V TEM NATEGU IN PREVARI!

tuncika

https://siol.net/novice/svet/na-kitajskem-znova-uvedli-javno-sramotenje… Covid-19.
Po moje bi v SLO šel cel javni sektor na to pot.

Skoraj (ni preverjeno)

Z püklavin na čeli.

In reply to by tuncika

33333 (ni preverjeno)

dopolden si zdrav, popolden greš na test in si kao pozitiven na prehlad, naslednji dan je cel tvoj razred v karanteni. kakšne neumnost ukrepa stroke??

tuncika

Proticepilci v Italiji s smrtjo grozijo ugledni imunologinji, tožilstvo takoj ukrepalo!
Po moje bi morala SLO za te namene uporabljati italijansko tožilstvo, saj smo vsi EU.

ukrepi??? (ni preverjeno)

Dve leti že uporabljamo ukrepe keri ne pomagajo, oziroma nemajo nikšoga smisla.
Dve leti vedno eno in isto, a virus je še vedno tu. Mogoče bi se mogla stroka malo zamenjati. Ka pravite?

kara -ntena (ni preverjeno)

"Če zdravstvenih delavcev zaradi odrejenih karanten ni dovolj, tudi tistim, ki ne kažejo znakov bolezni, ni treba v karanteno.."
.
Bravo.... in to glih tej keri majo stik z največ tistimi, keri so rizična skupina. Deca kera ne kažejo nikših simptomov in glih tak njihovi bližnji, morejo biti v karanteni, zdravstveni delavci pa veselo na delo. Za zbruhati so tej naši odločevalci.

. (ni preverjeno)

Učitelce pa naj glavo nastavlajo za korono pa divjake v šoli. Brez korona dodatka.

Starejše novice