Slika je simbolična.
Burnega vremenskega dogajanja še ni konec. Vremenarji so tudi za danes napovedali možnost močnejših neviht s sunki vetra in točo, izdano je oranžno opozorilo za celotno Slovenijo.

Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) je za območje celotne Slovenije danes med 14. in 23. uro razglasila oranžno vremensko opozorilo pred nevihtami. 

Tudi danes možne močne nevihte s točo, izdano oranžno opozorilo

Ponovno so namreč možni dolgotrajni nalivi, močni sunki vetra ter tudi toča.

»Tudi danes smo izdali oranžno opozorilo za popoldne in zvečer za vso Slovenijo saj nas bo ponovno prešla višinska dolina s hladnejšim zrakom, ki bo povzročila, da se bo nestabilnost ozračja v popoldanskem času povečala,« so sporočili iz Agencije Republike Slovenije za okolje. 

Kot so dodali, bodo nevihte tokrat nastajale nad Slovenijo in bo njihova lokacija in čas nastanka še težje napovedljiva kot včeraj, ko so nevihtni sistemi nastali nad sosednjo Italijo in potovali proti našim krajem.

Obetajo se večji nevihtni sistemi, vetrolomi in hudourniški vodotoki

Da nas bo popoldne in zvečer od severozahoda dosegel nov frontalni val, so napovedali tudi vremenarji pri Meteoinfo Slovenija, kjer napovedujejo, da je spet pričakovati burno vremensko dogajanje.

»Plohe in nevihte, ki bodo najprej zajele zahodne in severne kraje, bodo do noči prešle večji del države. Spet bodo nastali večji nevihtni sistemi, ki bodo imeli pretežno smer od zahoda proti vzhodu, močnejše supercelične nevihte pa se bodo pomikale proti jugovzhodu,« so napovedali pri Meteoinfo Slovenija.

Dodali so, da so krajevna neurja možna po vsej Sloveniji, še zlasti verjetna pa so na jugu države, kjer lahko ob veliki nestabilnosti ozračja lokalno pada tudi debela toča.

»Spet so možni tudi vetrolomi, poleg tega pa lahko pade večja količina dežja, zato lahko silovito narastejo in poplavijo posamezni hudourniški vodotoki. Ta pojav je najbolj verjeten na severovzhodu Slovenije, kjer vodotoki po včerajšnjem neurju ohranjajo velike pretoke.

Neurja bodo, kot vse kaže, ponovno zajela tudi Istro in Kvarner. Nekatera območja bo lahko prešlo tudi več močnejših neviht,« so še poudarili. 

Komentarji (1)

Laci12 (ni preverjeno)

Bla bla spet samo strašenje

Starejše novice