Foto: Bobo
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 6. februarja, opravili 5364 testiranj na koronavirus in potrdili 498 novih okužb.

Opravljenih je bilo 2497 PCR testov, od katerih je bilo 425 pozitivnih, delež pozitivnih pa je bil pri tem 17-odstoten. Opravljenih je bilo tudi 2867 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo pozitivnih 73, gre za 2,5-odstotni delež pozitivnih testov.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 173.699.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 990 okužb ob 17.264 opravljenih testih, šlo je za 5,7-odstotni delež.

V bolnišnicah 931 covid bolnikov

Včeraj je umrlo 11 oseb, okuženih s koronavirusom. Skupno število vseh smrtnih žrtev je 3.623. 

V slovenskih bolnišnicah se je včeraj zdravilo 931 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je bilo 160 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 37 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom.

Prehod države v oranžno fazo

Eden od dveh pogojev za prehod v oranžno fazo sproščanja ukrepov je izpolnjen že nekaj dni, saj je število hospitaliziranih pod 1000, že jutri pa bi lahko bil izpolnjen še drugi pogoj, in sicer sedemdnevno povprečje okužb pod 1000. Trenutno je to število pri 1018, kažejo vladni podatki.

Ob prehodu Slovenije v oranžno fazo bi po vladnem načrtu sledila odprava prepovedi prehajanja med občinami, v osnovne šole bi se vrnili vsi učenci in tudi zaključni letniki srednjih šol, na fakultetah bi bili možni izpiti in seminarji do 10 oseb in dovoljeno bi bilo tudi zbiranje desetih ljudi.

Vlada je sicer že pred izpolnitvijo obeh pogojev iz državnega načrta omogočila obratovanje vseh trgovin do 400 kvadratnih metrov pod pogojem tedenskega testiranja zaposlenih.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Manevraww (nepreverjen)

VSE JE TO PREVARA IN LAŽNA EPIDEMIJA KRIMINALCI PODKUPLENI!!!

www (nepreverjen)

proklete somar, ges pa potrjene covid pa v postele. Govno!

In reply to by Manevraww (nepreverjen)

Vir.... (nepreverjen)

Ukrepe na prvem mestu krši sam državni zbor.
ZA NJIH NE VELJA, ENA OSEBA NA TRIDESET KVADRATOV.
BANDA DIKTATORSKA.

sonček je (nepreverjen)

Epidemija je, korona virus je...ampak to kar se dela v naši Sloveniji tega pa ni nikjer na svetu!!! Le kaj si bodo izmislili zdaj, koga bodo najeli in plačali, da bo širil neresnice na tiskovni konferenci!! Tisti, ki povejo resnico tja niso povabljeni ali jih pa takoj demantirajo...vse drugo pa itak vemo kako in kaj!

Bruka (nepreverjen)

Dejte Kučanovo

In reply to by sonček je (nepreverjen)

reseter (nepreverjen)

Če bi se nehali testejrati s temi lažnivimi testi bi virus že zdavnaj izgino. Še tisti ka so kao pozitivni nemajo več nikših simptomov, v bolnicaj so pa samo še tisti ka jih ta vozijo iz DOS-ov in bi že vačik tan bili. Več ali menje se pa itak vsi okužijo v bolnici. Poglente si na WHO strani statistične podatke o gripi v 2020. Marca je čudežno izginila s planeta. Od marca naprej nigi po svejti in niti v Sloveniji več nejso zaznali niti enoga primera gripe. Vse je bilo covid.... še navaden prehlad je biu covid. A blesavi narod pa še vedno po ulicah lejče in se v avtojaj vozi z maskami. Redno dobro so vas sprestrašili in nategnoli. Nej čudo, če pa so na prvo mesti po gledanosti najbole primitivne in neumne oddaje, ka o muziki s plitvimi besidili sploj ne gučin. Že lejta van perejo možgane in vas poneumljajo. Te pa narod z IQ-jon že čista na podni, pa pride en virusek keroga farmacija s pomočjo manipulativnih medijov in skorumpejranih politikov po svejti nagudne in povzroči histerijo, blesavi narod pa takoj nasede....

Gost9 (nepreverjen)

Ja ampak če imaš gripo in delaš te prisilijo doktorji in delodajalec da moraš na testiranje in če imaš kovid ale ne si pozitiven ker moraš bit če si ali nisi tak pravi stroka da nas na veke v zaprtju držijo.še 14 dni pa bo bolše 🤣🤣

In reply to by reseter (nepreverjen)

www (nepreverjen)

bednik

In reply to by reseter (nepreverjen)

slvkos (nepreverjen)

to testiranje takšno kot ga izvajajo pri nas ni nič drugo kot izživljanje nad narodom. V Avstriji ti samo 2 centimetra globoko gre v nos pri nas pa skoraj 10 cm. in ti lahko poškoduje celo nosno votlino pa se lahko žališ BOGU

In reply to by reseter (nepreverjen)

Bruka (nepreverjen)

Smešen se... baje ka do takim zdaj v rit.😁😁😁

In reply to by slvkos (nepreverjen)

žarki (nepreverjen)

Ja, v kateri državi še, pa so teste nabavili taisti kot v Sloveniji??

čarni vrag (nepreverjen)

A te epidmiološke mjere, prema vašem mišljenju, očito, ne trebaju biti jake?

– Da. Pogledajte Sloveniju. Tamo su mjere nesrazmjerno stroge, ali nisu zaustavile epidemiju. Slično je u Argentini, Kanadi, Njemačkoj, gdje su mjere također strože nego kod nas, a njihovi rezultati slabi. Mi smatramo da su mjere važne, ali trebaju biti razumne. Prestroge mjere, naime, dovode do velikih kolateralnih šteta.

Na račun neumnosti naših vladnih strokovnjakov in obramboslovno-zdravstvenega ministra nas zdaj navajajo kot primer neuspešne protivirusne politike in ogromne škode ki so nam jo povzročili.

-- (nepreverjen)

Debeli fuknjenec idi vzemi tableto pa si dol vleži za večne čase.

Zapirajo meje (nepreverjen)

zurnal24/.../avstrija-zaostruje-na-mejah

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice