Vir: Enigmarium, Escape Room
Soba pobega »Profesorjeva skrivnost« obratuje v RIS Dvorcu Rakičan od oktobra 2020.

»Escape Room« ali pobeg iz sobe je vznemirljiva resničnostna igra za dva do pet igralcev. V 60-ih minutah je potrebno rešiti misijo – odkriti skrivne predmete in namige, dešifrirati šifre, razrešiti uganke, predvsem pa logično razmišljati in sodelovati.

Obiskovalce čaka 5D preizkušnja, kjer so na preizkušnji spretnosti, še posebej pa sodelovanje in timski duh.

Pustolovščina je za obiskovalce na voljo tudi v RIS Dvorcu Rakičan pri Murski Soboti.

Vir: Enigmarium, Escape Room

Prvi primer tovrstne igrifikacije v Pomurju

Escape room v Rakičanu je prvi in trenutno tudi edini primer tovrstne igrifikacije na področju turizma v Pomurju.

Današnji obiskovalci si namreč ne želijo le vloge pasivnega opazovalca, temveč si želijo aktivnejših doživetij, z možnostjo izbire ter vpliva na potek samega doživetja. 

Gre za sproščujoče, vendar tudi adrenalinsko doživetje, ob katerem se obiskovalci zabavajo in hkrati aktivno sodelujejo. 

Obisk Escape rooma kot oblika teambulidinga

Escape room je možen tudi v obliki teambuildinga.

Udeleženci bodo izboljševali povezovanje, sodelovanje, komuniciranje, motiviranje, strateško razmišljanje, razporejanje vlog, izogibanje konfliktom, krizno komuniciranje, hitro odločanje, prevzemanje odgovornosti in zaupanje.

Vir: Enigmarium, Escape Room

Zanimivo zgodovinsko ozadje povod za idejo

Dvorec Rakičan je kraj, ki ima že sam po sebi dobro iztočnico za tovrstno ponudbo.

»Prijaznost, dostopnost lokacije, dober renome in zanimivo zgodovinsko ozadje so njegovi aduti,« za Sobotainfo o izbiri lokacije razlaga ekipa Enigamariuma.

Ugankarstvo in skrivnosti so bile vedno del vsakega dvorca. Zato sta dobra zgodba in pristno doživetje tisto, kar se obiskovalcu lokacije še posebej vtisne v spomin.

»Tudi sama umeščenost sobe pobega v nekoč zapuščen in malce skrivnosten del dvorca ustvari še dodatno mero vznemirljivosti in pustolovščine, ki jo naši obiskovalci doživijo ter občutijo,« pojasnjujejo.

Vir: Enigmarium, Escape Room

Primeren za vse generacije

Obisk Escape Rooma je primeren za vse generacije

»Najmlajšim članom družine lahko prepustite odklepanje ključavnic in iskanje skritih predmetov, za res polno doživetje igre pa ekipa Enigmarium priporoča starost od devet let naprej – dobrodošle so tako spretnosti mlajših kot izkušnje in modrost starejših, zato zgornje omejitve starosti ni,«svetujejo. 

Ker gre vseeno za precej zahtevne in kompleksne naloge, kjer je potrebna tako natančnost kot potrpežljivost, pa priporočajo, da naj mlajše od 14 let pri igri spremljajo odrasli.

Prevladujejo gostje iz celotne Slovenije in tuji turisti

V rakičanskem Escape Roomu tako prevladujejo domači gostje iz celotne Slovenije, imajo pa tudi zelo veliko turistov iz tujine, ki so v Prekmurju na dopustu. Najmanj pa se za obisk odločajo domače skupine iz Prekmurja.

In če ne najdemo izhoda?

Moderator igre v nadzorni sobi spremlja igro preko videokamer (dogajanje se ne snema). Če se zatakne in ne veste več, kako in kam naprej, moderator namig v obliki slike prikaže preko zaslona na katerem se odšteva čas, za namig lahko moderatorja zaprosiš tudi preko ozvočenja, skrivnostna sobana je namreč tudi ozvočena.

Za Sobotainfo ekipa pove, da so v njihovi igri namigi sestavni del igre, saj je bistvo, da obiskovalci rešijo čimveč zank in se zabavajo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pinjac (nepreverjen)

in koliko stane ta zadeva? o tem bo tudi lahko kaj napisali....

Starejše novice