Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 10. septembra, opravili 5488 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1085 novih okužb, gre za 19,8-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 38.489 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 5186 PCR testiranjih potrdili 998 novih okužb. Šlo je za 19,2-odstotni delež.

V Sloveniji je 9369 aktivnih primerov okužb s koronavirusom, to je 551 več kot dan prej.

Hospitaliziranih 274 oseb

Trenutno je v bolnišnicah hospitaliziranih 274 covidnih bolnikov, od tega je 62 pacientov na intenzivni negi. 

Včeraj so za koronavirusom umrle tri osebe. Skupno je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 4469 oseb.

S spleta

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Rezultat Hitrega ali PCR testa ni zanesljiv! Pozitiven izvid testa ima pomen le ob jasni prisotnosti kliničnih znakov bolezni, o čemer presoja zdravnik. Odredba karantene osebi le na podlagi pozitivnega testa ali domnevnega stika z osebo, ki je bila na testu pozitivna, je zloraba medicine!

Neko (nepreverjen)

Izgleda je zdaj vsakdo lahko stokovnjak. Vsakodnevno nove trditve posameznikov, ki se želijo s pametovanjem dokazati pred družbo. Ko boš dihal na škrge se obrni na svoj ego, ne da bi slučajno obiskal zdravnika, da te ne bo slučajno kdo zlorabil.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Gost81 (nepreverjen)

Ce bi testi bili tak fejst zanesljivi jih ne bi zaceli ukinjati in s tem v ospredje spraviti pogoj CP. Kdo je bolj siguren da ne bo širil virusa naprej, Cepljen ali pa ta ki se vse na 2-3 testira?

In reply to by Neko (nepreverjen)

Gost81 (nepreverjen)

*ta ki se vse na 2-3 dni testira, sem mislil.

In reply to by Gost81 (nepreverjen)

Tišinčar (nepreverjen)

Neko ka tij sereš???.....plačuvlemo vsi zdravstvo ali samo ovce pa preceplenci? Je za vse osnovna pravica dobiti zdravstveno oskrbo? Ne seri z takšimi izjavami ka ti slučano kaj domov ne pride ka do te skuze pobijale ka neboš smel na obisk če de što na aparate priklopleni!

In reply to by Neko (nepreverjen)

zadosta (nepreverjen)

Aja, tu isces pravico?!?! Ka pa na Dunaji, ge ze zaradi vedno vec lidij na intenzivnoj (95% necepleni) prestavlajo ze prve operacije? Torej, zaradi neceplenih nastradajo cepleni, steri nemrejo priti do operacije in se jin zdravstveno stanje lejko poslabsuvle? Tan so ti tvoje pravice do zdravstvene oskrbe tudi vazne? Saj, ges osebno se te ne bojin. Zavolo menej se ti nej trbej cepiti. Ampak ce do pa cepleni nastradali zaradi neceplenih (z zaprtjon druzbe ali prestavlenimi operacijami) pa si lejko ti svoje pravice nekan vteknes...

In reply to by Tišinčar (nepreverjen)

Tišinčar (nepreverjen)

Vejpa če si cepleni ne nucaš operacije ali? Vejpa cepivo je 100% je bilo povedano ali kak zaj?

In reply to by zadosta (nepreverjen)

zadosta (nepreverjen)

Tocno, cepivo je univerzalno. Ce se cepiv proti covidi, se mi hrbet cudezno pozdrave, tumor v mozganaj se zmensa, srcne zaklopke se cudezno rehabilitejrajo pa kolk cudezno nazaj zarastej...

In reply to by Tišinčar (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Ne seri.... najbolj ironično je to, ka cepljeni najbolj trosijo virus naokrog... Kdaj si bil cepljeni??? Pred koliko meseci?? Vmes si lejko bil že "superspreader", pa sploj nej si znal, zatou ka se ti nej trbej testirati... Okoli hodiš kjer hočeš, pa nekšo modrijo tiraš,.... Ges, necepleni, pa recimo imam že toliko testov, toliko dokazov, da nisem bolan in zatorej ne širim virusa !! Ali kako zdrav ogroža kogarkoli??? Gnev vas, cepcev, bi bil upravičen, če bi se tudi vi na vsake 48 ur testirali!!!!!!!! Tako bi imeli dokaz, da ne širite virusa (VARNI ZA DRUGEGA), obenem pa "domnevno" imate lažji potek bolezni (VARNI ZA SEBE). In to bi imelo nek smisel !!
Zdaj pa trenutno imaš samo nek papir, da si bil cepljen in PIKA. Da si "suprespreader" ni problem, da si ti tisti, ki si vzrok-to ni pomembno. Važno je le, da so sprli ljudi, ne da je dejansko korist in logika !!!
Torej: vsak, ki lahko drugega okuži, bi moral delati teste, brez izjeme !!! Zdaj si pa prejel (v prenesenem pomenu) "odpustek", delaš škodo drugim, pa še kriviš seveda druge !!!

In reply to by zadosta (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si fejst betežen v glavi. Nikšni ventilator tebi nemre pomagati.

In reply to by Neko (nepreverjen)

eedwqw (nepreverjen)

NATEG IN PREVARA!

Neko (nepreverjen)

Tvojih možganov.

In reply to by eedwqw (nepreverjen)

Navadni kmet MS (nepreverjen)

Slabo kaže posebno za necepljene

Gost5 (nepreverjen)

Tudi za cepljene slabo kaže, samo se še ne zavedejo. Namesto da bi ljudje stopili skupaj in se uprli, se med njimi dela razkroj in eni druge obtožujejo. To je vladi še kako v pomoč, da dalje uvaja neustavne ukrepe, ki niso potrebni in nam jemlje svobodo. Saj ni v sloveniji tako, tudi drugod je enako. ljudje pa apatični oz. so se vdali v svojo usodo in se podredili. To je šele začetek, prihajajo še dosti hujši časi. Vse skupaj je samo eksperiment in nezakonito bogatenje že tako prebogatih posameznikov. Ta kriza ni zdravstvena, zdaj mi mogoče ne verjamete, čez nekaj let pa bo vse jasno.

In reply to by Navadni kmet MS (nepreverjen)

agaand

Pa nejsan nori, ka mo se upiro strokovnjakom. Če rabim medicinko pomoč ne hodim, k teoretikom zarot ampak k zdravniku. teorije zarote lejoko tiraš te, kda se mo uradno znebili covid-19. lani ste meli preganjavico za 5G. Zdaj to omrežje dela več kak leto dni pa niti eden ptič neje crkno zavolo sevanja.

Pa ka misliš, ka v prejšnjih časih nejsi bil ekperiment, kak se žive v socializmi? Pa kak v kapitalizmi. Svetovne elite izvajao eksperimente od vekomaj. Če pač v tou vrvleš lejko vse posedi najdeš ekperimente. če maš čas o ton broditi. Če maš službo, pa dosta dela je glavno, ka si zdrav. Ostalo je brezveze.

Pa malo premisli, kelko svinjarije doj požreš vsaki den, kelko mikroplastike pogejš, kelko škodljivih substanc(alkohol, kajenje, mamila) ponucaš. Te pa je problem par ml cepiva, kero pomaga zatrejti virus, keri nas že eden lejpičas gnjavi vsaki den. Neven kak lejko sploj razmišljate, ka se nbi cejpili. Če živeš v civilizaciji maš poleg ugodnosti tudi določene obveznosti. Ovačik zgledaš kak v sebe zagledani egoist če želiš samo ugodnosti.

To ka de za več lejt me niti ne zanima kaj dosta gnes. S ten se mo ukvarjali, kda se rejšimo virusa. Geli bar.....

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Tele mamino, pa je tebi znano ka je to experimentalno cepivo. A ti si še nej čul, ka so ljudje zaradi cepiv mrli ali postali težki invalidi. Za mlajše od 50 let je cepljenje bole nevarno kak kovid. Zato ne ščuvaj druge ljudi k cepljenju, ka se to lejko slabo konča. Mogoče ti žreš svinjarijo, pa mikroplastiko in mamila zato pišeš takšne norosti.

In reply to by agaand

Hshsh (nepreverjen)

Viske stevilke ja... Samo so viske stevilke PCR testov tudi... Kaksen pa je odstotek pozitivnih? Skoraj isti kak zadnje 3 kedne...

Cato the Censor

Pač, ve se kako bo, necepljenim vstop dovoljen samo v živilsko trgovino in kot je v Avstriji, da nosijo kot nagobčnik tisto FPP masko, da se že od daleč ve da je necepljen, in tako je prav

Ihggv (nepreverjen)

Ka pa te tebi govno eno lažnivo ka tak pokvarjeno razmišljaš stop lažnemu prehlad nategu

In reply to by Cato the Censor

agaand

joj ka do zdaj pa anticepilci začali grdo gučati. vso svojo inteligenco do pokazali. Se povsem strinjam s tebov. Prav je ka se visi što žive v civilizaciji samo zavolo ugodnosti in što nema družbene odgovornosti. prav je tou ka se vidi. Nej trbej ka se jih obsoja, samo je prav ka se vidi što je pičkica.

In reply to by Cato the Censor

Tišinčar (nepreverjen)

No tij si pa zmago rejsan!!

In reply to by agaand

čarni vrag (nepreverjen)

Tele mamino, ti še ne veš ka cepivo ne ščiti pred okužbo in prenosom okužbe na druge. Cepivo bole ali menje ščiti samo edino cepljenoga pred težjim potekom. Ne pozabi, ka nas je telko kak cepljeni, pa še malo več mamo v glavi. Z nami se je nej dobro hecati.

In reply to by agaand

Tišinčar (nepreverjen)

Hej vij Sobotainfo novinari!!! Tej trditve ka so tej mrli zavolo korona virusa so potrjene na podlagi vaših raziskovanj ali je to samo copy paste varjanta? Kak lejko napišete ka je človek mrao zavolo korona virusa če nemate dokaza za to? Of ka se pod cug vrže ma tude korono gele? Da bi li to na lastnoj koži občutili pa ka bi van bližnji bili okouženi ka te te lejko pisali iz izkušenj pa preverjeno!

Tišinčar (nepreverjen)

Nej san ge proti cepljenji niti pod razno.....san pa proti vsiljavanji nečesa ka je sploj še nej preverjeno pa raziskano! Što je zaj prenašalec v zadnjih 3-4 kendaj? Necepleni ali cepleni? Necepleni če so šli v z držve so mogli meti negativni test pa tude ob vrnitvi domov so mogli meti negativni test! Cepleni so se pa sploj nej testerali! Če je pa bil necepleni pozitiven je pa itak mogo biti izolerani.....pošprickani so pa veselo letali okoli pa trosili to sranje za kero sploj nevemo če sploj obstaja! Nega tu teorije pa prakse....dejstva so!

Tišinčar (nepreverjen)

Zaj pa še naj eden izjave ka vrvle ka de farmacija mejla interes ka de narod zdrav pa ka mo vsi oh in sploh te pa rejsan iden na trg zmage pa se na top obesen! :) Pejnez je v pitanje nika drugoga!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice