V Splošni bolnišnici Murska Sobota so zaradi slabše epidemične slike spet bili primorani prepovedati obiske.

V četrtek je bilo v Sloveniji opravljenih 5186 PCR testiranj na koronavirus in potrjenih 998 novih okužb, kar pomeni, da gre za 19,2-odstotni delež okužb.

Zasedene vse postelje

Zaradi naraščanja števila okužb in hospitaliziranih je že skoraj dva tedna v veljavi četrta faza aktivacije bolnišnic. To pomeni, da covid bolnike sprejema tudi Splošna bolnišnica Murska Sobota.

V ponedlejek so iz soboške bolnišnice za Sobotainfo sporočili, da imajo na covid oddelku za zdaj na voljo 20 postelj, ina da so že vse zasedene. 

Najstarejši pacient je star 91 let, najmlajši 28 let.

Prepoved za obiske vseh bolnikov

Danes pa so iz soboške bolnišnice sporočili, da se zavedajo težkih razmer in želje svojcev, da bi obiskali svoje bližnje, vendar se epidemične razmere v regiji slabšajo in to ni mogoče, saj bi se lahko virus usodno razširil med bolniki in zaposlenimi. Zato prosijo za razumevanje in potrpljenje.

Prepoved velja za obiske vseh bolnikov, razen obiskov na otroškem oddelku ter obiske iz pietetnih razlogov, kjer so obiski omejeni na eno zdravo osebo na dan za največ 15 minut s pisno dovolilnico zdravnika, ki zdravi obolelega, ob upoštevanju pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Ob sobotah in nedeljah obiski niso dovoljeni. 

Parnter je ob izpolnjevanju pogoja PCT lahko prisoten pri porodu.

Tudi poslovni obiski dovoljeni le ob upoštevanju pogoja PCT.

Naročila in informacije o zdravstvenem stanju pacientov so možne samo na javno objavljenih telefonskih številkah.

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Fubbbjk (nepreverjen)

Prehlad nateg in prevara človeštva!

sesas (nepreverjen)

Če nebi starčke iz Izolske bolnice v Soboto vozili, bi bila SBMS prazna. Zdaj so nan pa tej korona se navlekli ka de se palik sakši ka de šou v bolnico okužo kak je bilo celi čas do zda. Me pa zanima ka je to za smrtnonosne bolezni pri keroj lejko tistoga ka se je kao okužo in ma težji potek bolezni iz Izole v Soboto pelaš z rešilcon po cesti. Ite vsi doktori lažnivi in podkupljeni pomali nekan v 3PM. Samo vas razmin, gda se ednouk navličeš astronomskih dodatkov se toga več ne odvadiš. Pejnezi so strašna droga.

korona-corona (nepreverjen)

Ja, pa ka moreš, če je Sobota bliže Izoli kak Nova Gorica!

In reply to by sesas (nepreverjen)

UBOGI BOLNIKI (nepreverjen)

Evo pa se začne v bolnici uživancija, prepoved obiskov tam zaposleni komaj čakajo in zdaj se ubogi bolniki več nimajo komu potožiti in lahko z njimi delajo kar hočejo in svojci jih samo lahko domov dobivajo v krstah ŽALOSTNO IN NEČLOVEŠKO. Na tak način bolnica sama priznava da cepljenje en k............. velja. Naj objavijo če si upajo koliko bolnikov je DOBILO VIRUS V BOLNIŠNICI brez da bi imeli stike svojci ali od zunaj. Medicinsko osebje KI SE NOČE CEPITI torej lahko hodi okrog bolnikov, CEPLJENI SVOJCI PA NE SMEJO. Naj mi nekdo pojasni KDO JE ZDAJ TU NOR in končno ZAKAJ SE SPLOH CEPITI ČE BOLNICA TEGA CEPLJENJA NE PRIZNAVA pa to ne moreš verjeti.

eden k. (nepreverjen)

Znaš pojeb ali diklina s takšin komentaron želin tebi pa takšnin šteri ti davlajo plus samo edno, ka bi faso covid pa bog vari v najušoj obliki, bar v takšoj ka bi vas v špital mogli zeti. Zakoj, zatou ka bi te vidli kak se dela v živo, pa kak si je osebje štero tan dela bogo, v skafandraj ka nanč scat nemre iti. Edno pa ti dan praf, tisto osebje štero se v medicini nešče dati cepiti pa časik na cesto sposlati., samo te do mogli priti delat k betežnikon svojci.

In reply to by UBOGI BOLNIKI (nepreverjen)

žiži.. (nepreverjen)

Zakaj pa so okuženi tudi cepljeni ? npr ministrica za šolstvo pa še kdo poznam jih kar nekaj ...

USTAVA NE VELJA (nepreverjen)

PIJTAM VAS V SOBOŠKI BOLNICI, KJE JE MOJA USTAVNA PRAVICA, DO PRAVOČASNEGA ZDRAVLENJA ?

Gostja11 (nepreverjen)

Podpišem. Neman sicer drugače slabih izkušenj s SB MS, ampak ... za sakšo stvar čakaš kak budalo. V skorajda prazni bolnici. Pa ka ne bi gučala o starejših, ka po par vor čakajo na dežurno ambulanto, pa še te na izvid.

In reply to by USTAVA NE VELJA (nepreverjen)

Vanek76 (nepreverjen)

Sobotainfo stranica mi ne spusti pripeti link od G. I. B. A. N. J. E. O. P. S., lahko poskusite tudi vi.

še dobro... (nepreverjen)

Fala bougi ka ti ne dovoli pripeti link do teh maloumnežov. Tudi do nova24 bi mogli vse linke blokejrati, nej pa ka jih še reklamejrajo v tisti rubriki S spleta.

In reply to by Vanek76 (nepreverjen)

Vanek76 (nepreverjen)

Jutri v Soboto 11.9.2021 se gre v Ljubljano, vse podrobne informacije dobite na njihovi stranici. (G.I.B.A.N.J.E. - O. P. S.)

In reply to by Vanek76 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Zdaj vidite kak delajo z nami. Iz Izole so pripelali okužene v Soboto. Tu do zdaj vse zaprli, v izolski bolnici pa delajo normalno. Lani je v soboški občini mrlo s covidom 10 ljudi, v skoraj trikrat večjon Kopri pa eden. Ka je to za enoga kriminala?

Luster (nepreverjen)

Majster tij si dobesedno betežen v glavej razmiš to nej? Vupan ka zven tvoje ime ka te bos tij tiste "11" vredi?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Vanek76 (nepreverjen)

Sobotainfojovci spet imate nariktan avtomat za minuse talat ali pa sami to delate, res ste pokvarjeni. Jaz dobro vem komu bi dal minus ali plus, vi pa naskrivaj drek zmešate. Kaj res mislite da sem retardiranec kot vi da bi dal minus nekomu z katerim se strinjam.

Muva (nepreverjen)

Tude med gripo so bli prepovedani obiski sako leto pa se nej na velki zvon obešalo... just sayn'

genao (nepreverjen)

Točno tak! Razlika je edino, ka si med epidemijo gripe sakšo leto lejko normalno šou po drugih opravkaj v bolnici, edino na obisk k hospitalizeranin si nej smeo. Zdaj pa nesmiš nikan, če je nej resno nujno.

In reply to by Muva (nepreverjen)

Miki mali (nepreverjen)

Pa bo sb Murska sobota na veliko služila evre, čakalne vrste pa bez konca

nagicigan (nepreverjen)

miki mali prav imaš .... bolnica se poteguje za tisti milijon za zmanjšanje čakalnih vrst in ga bodo tudi dobili sem prepričan NO JA, ČAKALNE VRSTE SE BODO PA PODALJŠALE, ker je zopet nazaj covid epidemija, 2-3 MESECE PA JE NI BILO. »Če bo treba, jo bomo seveda razglasili, JE IZJAVIL zdravstveni minister POKLUKAR.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice