Tatvine avtomobilov se dogajajo praktično vsak dan. A v minulem dnevu smo bili v Sloveniji priča tatvini vinjete, ki so jo neznani storilci dobesedno izrezali. Zdaj se izrezana vinjeta prodaja na spletu.

Sodeč po zapisu na družbenem omrežju Facebook, ki ga je delilo že skoraj 3.000 ljudi, je včeraj prišlo do izjemno nenavadne tatvine.

Iz avtomobila, ki je bil parkiran na prostem, so preko noči neznanci vinjeto dobesedno izrezali z delom vetrobranskega stekla. Po besedah Nataše Šarič, ki je avtorica omenjene objave, pa vinjete kljub zavarovanju parkirišča in stekel zavarovalnica ne bo povrnila.

Naključje ali ne, člani skupine V živo s slovenskih cest so danes ugotovili, da se izrezana vinjeta prodaja kar na Facebookovi tržnici za 90 evrov. Številni menijo, da gre za isto vinjeto. Pa je res?

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Abo (nepreverjen)

To je pa ta nasa smotana drzava pa zavarovalnice fse je vredi dokec oni tebi morejo kaj placati gamad ena

losos (nepreverjen)

Se strinjam. Ampak, kak naj zavarovalnica zna, ka je bila vinjeta sploj gor na ton vozili? Znan, ka ovak ne bi nišče rezo stekla ampak vseeno...

In reply to by Abo (nepreverjen)

Premislavlite malo (nepreverjen)

Kak bi naj znali... zakoj mislite ka dobis racun keroga si MORES shraniti da kupis vinjeto? Zato ka lejko dokazes ka je nej vkradnjena in si jo ti kupo! Razmin pa ka oni vseeno nevejo ce si resno meu zakeljeno ampak ce mas dokaz ka si jo kupo te oni nemajo tu kaj. Ne ven pa zakoj so nasi se vedno tak nazadnjaski pa nemajo vinjete na registersko tablico.. kak vse ''manj'' razvite drzave v blizini..

In reply to by losos (nepreverjen)

Kleo (nepreverjen)

Tudi če maš račun bi jo lejko zakelo na nekši drugi avto. Malo vklopi klikere.

In reply to by Premislavlite malo (nepreverjen)

Premislavlite malo (nepreverjen)

Ne komenteraj ce nevejs steti oz. razmiti vsebine komentarja. Lepo ti pise ka razmin ka nemrejo znati ce si si resno na te avto zakelo.. ampak ti mas racun, vinjete pa nemas nigi, toerej po moje mas zadosten dokaz (ker vinjeta brez racuna NI veljavna). Ti pa nejsi krif ka oni toga nemrejo preveriti kar ti pa pise na konci komentara ka de vinjeta na registerske tablice nazalost nazadnje v naso slovensko kameno dobo prisla.. zakoj smo pa tak ozaja, hmm po tvojem komentari sodece man delni odgovor..

In reply to by Kleo (nepreverjen)

Premislavlite malo (nepreverjen)

Drugo je pa tau ka tau niti neje stvar zavarovalnice ampak se stvari glede vinjet resavlejo direkt prek dars-a!

In reply to by Kleo (nepreverjen)

Komentarji (7) (nepreverjen)

Tu moreš meti zavarovano za vandalizem. Ali pa kasko koristiš.

juhica99 (nepreverjen)

Vinjeta NI predmet zavarovanja. Zavarovano je vozilo. Zavarovana ima očitno tudi stekla, parkirišče je zavarovano zoper neznano motorno vozilo, ne zoper fleks. Steklo najverjetneje dobi plačano, vinjete pač ne. Grde zavarovalnice? Prej nepoznavanje kasko zavarovanja.

Simon78 (nepreverjen)

Če ti kamen prleti v vetrobransko steklo, ki ga daš zamenjati na stroške zavarovalnice, dobiš tudi novo vinjeto (oziroma vse vinjete, če jih maš več - tudi iz drugih držav).

In reply to by juhica99 (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Seveda dobijš se nazaj, samo ka moreš dokazati ka je vinjeta gor bijla, tou se pa na strejton stekli vijdi. V ton primeri pa vinjete nega, pa vinjeto nazaj dobijš od Darsa.

In reply to by Simon78 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Teh bedakov starno ne razmin. Kak de zdaj srečni kupec nalepo to vinjeto? Skupaj s komadom stekla? Če jo bo poskušal odstraniti se bo raztrgala. Idioti!

SončekJe (nepreverjen)

Žalostno ka bi vse eni napravili za 90€..

Mura je večna (nepreverjen)

Či je tou ista vinjeta, te morejo toga lopova itak zgrabiti. Na računi je številka vinjete pa se tou hitro lejko preveri.

nevenneven (nepreverjen)

pa naj grejo policaji v civili kupit to vinjeto, pa do imeli v rokah tega lopova.....pa tu sploh nega kaj za misliti pa študerati kdo je lopov....samo njim je to deveta briga za eno vinjeto in izrezano steklo..

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice