Slika je simbolična.
Portal Prevozi.org uvaja spremembe v zaračunavanju prevozov.

Spletna platforma za deljenje prevozov Prevoz.org je sporočila, da so se odločili za spremembo zaračunavanja, ki je bila, kot so zapisali, nujna za nadaljnji razvoj in vzdrževanje portala. 

Spomnimo, da je skupino za deljenje prevozov iz vse Slovenije do prestolnice ali drugih mest in nazaj, ustvarila skupina tedaj študentov računalništva in družboslovja, njen namen pa je bila predvsem pomoč pri koordinaciji prevozov znotraj Slovenije. 

Nespoštljiv odnos do sistema iskalcev prevoza

Velik razlog za zaračunavanje je tudi večji nadzor voznikov, ki so leta izrabljali sistem za nespoštljiv odnos do iskalcev prevoza, so navedli.

Z zaračunavanjem pridobijo od voznikov dodatne podatke, preko katerih bodo lahko uspešno odstranili voznike, ki ne upoštevajo pravila spletne platforme Prevoz.org.

Napovedali so tudi dodatne nadgradnje portala, ki bodo omogočile lažje povezovanje s ponudniki prevozov in ocenjevanje obeh strani (ponudnike in iskalce). 

Iskalci prevozov niso vključeni v zaračunavanje

Pri tem dodajajo, da iskalci prevozov niso vključeni v zaračunavanje in je zanje Prevoz.org še vedno popolnoma brezplačen. V žep pa bodo morali seči tisti, ki prevoze ponujajo.

Dodajanje prevozov na platformo bodo začeli zaračunavati s 1. julijem 2023.

Vsak uporabnik tedensko prejme deset brezplačnih kamel

Vsak uporabnik, razen podjetij, bo tedensko prejel deset brezplačnih kamel, kar predstavlja deset brezplačnih dodanih prevozov znotraj države v zadnjih sedmih dneh.

Cena dodanega prevoza bo ena kamela oziroma deset centov za dodatno objavljen lokalni prevoz. Ko bo torej uporabnik presegel deset dodanih prevozov v zadnjih sedmih dneh, se bo začelo zaračunavanje.

Minimalen nakup kamel je 100, kar predstavlja vrednost deset evrov z davkom na dodano vrednost. 

Kakšen je cenik?

  • Lokalno: znotraj meja države, od Ljubljane do Maribora: ena kamela / 0,1 evra.
  • Mednarodno (A): iz ene države v drugo državo, iz Slovenije do Hrvaške: Slovenija, Hrvaška, Avstrija, Italija: pet kamel / 0,5 evra.
  • Mednarodno (B): iz ene države v drugo državo,  iz Slovenije do Nemčije: ostale države: deset kamel / en evro.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Oo (nepreverjen)

Edino pravilno

09876hh (nepreverjen)

“ bo tedensko prejel deset brezplačnih kamel, kar predstavlja deset brezplačnih dodanih prevozov znotraj države v zadnjih sedmih dneh.”

Ze to se mi zdi na meji poslovne dejavnosti… prevoz objavis max parkrat na teden

dobra roba (nepreverjen)

Izkoriščevalci gotovi ste

Starejše novice