Slika je simbolična.
Po neurju z močnim vetrom, ki je včeraj zajelo Slovenijo, se bodo tudi danes predvsem od jutra do popoldneva ob nevihtah pojavljali močni sunki vetra, možni pa bodo tudi močnejši nalivi, opozarja Agencija za okolje.

V četrtek, 18. avgusta, je osrednjo Slovenijo zajelo neurje z močnim vetrom, ki je odkrival strehe in podiral drevesa, več ljudi je bilo poškodovanih.

Močno neurje z vetrom odkrivalo strehe

V Kranju je veter odkril strehe okoli 70 stavb, več streh je bilo odkritih tudi v Domžalah. V Ljubljani je odnašalo zabojnike za smeti, panoje, prometno signalizacijo, gradbeni material, veter je med drugim odkril del strehe ljubljanske porodnišnice.

V prestolnici so izmerili tudi rekordno močne sunke vetra, in sicer v Bežigradu, kjer je veter dosegel hitrost 102 kilometra na uro.

Neurja so včeraj pustošila tudi v sosednjih Avstriji in Italiji ter zahtevala več življenj.

Možne krajevne nevihte in močni nalivi s točo

Kot še opozarja Agencija za okolje, so tudi danes možna močna neurja. Proti jutru se bodo od juga plohe in nevihte začele pojavljati na Primorskem in Notranjskem. Dopoldne se bodo pojavljale predvsem v zahodni polovici države, popoldne pa tudi vzhodneje, so zapisali pri Arsu.

Po celotni državi so tako možne krajevne nevihte, lokalno močnejši nalivi s točo, močnejši sunki vetra in udari strel.

Toča lahko poškoduje posevke, ob hudourniških vodotokih so možne poplave, udari strel pa lahko zanetijo tudi požare.

Prav tako se še vedno opozarja na veliko požarno ogroženost. Ta je največja na Primorskem, velika pa je tudi drugod. Zato je tudi glede požarov po vsej Sloveniji, razen severozahodni, kjer svetujejo previdnost, razglašen oranžni alarm.

Komentarji (2)

Cilnuk (ni preverjeno)

izdali ste to vi sami idioti. celo poletje mutite kak bo hudo, potem pa še kapljice dežja ni.

cule (ni preverjeno)

V čem je čar starih "novic" (13. avgust), razen, da na tešče strašite bralce? Danes smo 23.!!!!

Starejše novice