FOTO: Facebook (Ekstremno vreme)
Predvsem na skrajnem vzhodu Slovenije so danes izpolnjeni vsi pogoji za nastanek izjemno močnih neviht. Za obmejno območje izdano redko opozorilo najvišje stopnje.

Pred nami je spremenljivo oblačen dan s plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 21 do 27 stopinj Celzija.

Predvsem sredi dneva, popoldne ter zvečer so danes možne močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra in točo. Arso je tako izdal oranžni alarm za območje celotne Slovenije.

Vir: meteo.arso.gov.si

Neurje.si medtem opozarja, da bodo danes tekom dneva izpolnjeni vsi osnovni pogoji za nastanek močnejših neviht, ki lahko ponekod ustvarijo debelo točo, močne sunke nevihtnega piša ter silovite nalive. Kot pišejo, je najvišja, 3. stopnja nevarnosti izdana za del notranjosti Hrvaške in skrajni vzhod Slovenije, kjer bo največjo nevarnost predstavljala debela toča, 2. stopnja nevarnosti pa velja za ostale dele Slovenije, kjer so prav tako možne močnejše nevihte z intenzivnimi nalivi, sunki vetra in lokalno debelejšo točo.

Kmalu spet sončno in vroče

Sicer pa bo jutri spremenljivo do pretežno oblačno, na zahodu države bo nekaj več sonca. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo občasno še krajevne padavine, deloma nevihte.

Ponekod bo prehodno zapihal severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo med 12 in 18, čez dan pa se bo živo srebro povzpelo do 23 oziroma 26 stopinj Celzija.

Vročina se s soncem vrača v začetku prihodnjega tedna.

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnpoo (nepreverjen)

zdaj kda do se oblaki pojavljali te vedno lajali in neksne alarme trausili...
Sobotainfo portal napihovanja in bedakov

trewwww (nepreverjen)

ja bedakič,,včeraj je fajn zalejvalo kleti v MS in bolnico v rakičanu...telko o tvojem lajanju..

In reply to by realnpoo (nepreverjen)

Starejše novice